Stadio Diego Armando Maradona, 2023-10-29 20:45

Napoli - Milan

Inför Napoli – Milan: Vägskälsmöte på Maradona

Inför Napoli – Milan: Vägskälsmöte på Maradona

Under söndagskvällen tänds elljusen på Stadio Diego Armando Maradona då Napoli tar emot Milan i Serie A:s tionde omgång.

Efter ett par mindre lyckades insatser såväl på som utanför planen har Napoli repat visst mod. De regerande italienska mästarna (vilket fortfarande känns sjukt att ens skriva) har via två segrar mot Hellas Verona och Union Berlin hittat tillbaka till vinnarspåret även om en del nyckelspelare saknats och spelet långt ifrån varit hundraprocentigt. Nu väntar en riktig värdemätare i form av tabelltvåan Milan.

Stefano Piolis rödsvarta gäng har, tvärtemot Napoli, dock dalat i form då man efter sex matcher utan förlust nu har två raka nederlag mot Juventus respektive PSG. 0-3-förlusten på Parc des Princes i onsdags sved då man efter halva Champions League-gruppspelet nu parkerar sist i det som måste benämnas som dödens grupp. I ligan har det gått bättre och bortsett uddamålsförlusten mot Juve och 1-5-käftsmällen i derbyt mot Inter har man vunnit rubbet. Således återfinns man på en andraplats i tabellen, fyra poäng före Napoli. Topptrojkan med Leao, Pulisic och Giroud har inlett säsongen bra och har redan producerat 18 poäng tillsammans bara i ligaspelet. Undertecknad vill även slå ett slag för den nya nederländaren Reijnders som är en riktigt bra, mobil och mångbottnad mittfältare.

Milan dras med en del skador inför mötet med Napoli. Thiaw drog på sig ett rött kort mot Juventus och är således avstängd. I övrigt ser Sportiello, Jovic, Okafor, Chukwueze, Bennacer, Loftus-Cheek och Caldara alla ut att missa söndags fajt. I Napoli saknas alltjämt Osimhen, Anguissa och Jesus som alla dras med olika typer av lårskador.

Hemmalagets startelva lär vara snarlik den som spelat de två senaste matcherna. Raspadori stärkte nog sina aktier och lär få förnyat förtroende framför Simeone som spjutspets. Sedan är frågan om Cajuste, som byttes ut i paus senast, möjligen bänkas här till förmån för Elmas. Det hänger nog lite på hur Garcia vill vikta balansen på mittfältet mot det här motståndet.

Möjliga startelvor:
Napoli (4-3-3): Meret; Di Lorenzo, Rrahmani, Natan, Rui; Cajuste, Lobotka, Zielinski; Politano, Raspadori, Kvaraskhelia.

Milan (4-3-3): Maignan; Calabria, Kalulu, Tomori, Hernandez; Musah, Adli, Reijnders; Pulisic, Giroud, Leao.

De senaste årens head to head-statistik talar för ett ovisst möte. På de sju senaste mötena har båda lagen vunnit tre vardera. Jag ser det här som lite av en vägskälsmatch för den här säsongens Napoli. Vill man ha något med den absoluta toppstriden att göra behöver man besegra huvudkonkurrenterna på hemmaplan, även om vissa nyckelpjäser (läs Osimhen och Anguissa) saknas. Garcia behöver även visa att han kan få laget att spela en bra och vägvinnande fotboll mot de allra bästa. Får han inte ordning på den biten lever han troligen på lånad tid.

Avspark: Söndag 29 oktober kl 20.45
Arena: Stadio Diego Armando Maradona
Domare: Daniele Orsato
TV-sändning: TV4 Play

Todd Åkessontodd.akesson@hotmail.com@TAkesson2023-10-29 09:00:00
Author

Fler artiklar om Napoli