Stadio Diego Armando Maradona, 2023-08-27 20:45

Napoli - Sassuolo

Inför Napoli - Sassuolo: Garcias debut på Stadio DAM
Ska svensken få en ny chans att få visa sig från start? Inte troligt men kanske ett lite piggare inhopp?

Inför Napoli - Sassuolo: Garcias debut på Stadio DAM

Ligadebuten startade bräckligt men efter full tid stod det klart att Garcias mannar bärgade 3 poäng tillbaka till Vesuvius. Nu väntar lite svårare motstånd.

Efter förra veckans inledande 15 minuter blev man lite skraj och farhågorna med ny tränare osv verkade slå in. Som tur är, spelas fotbollsmatcher med några fler minuter. Efter full tid hade vi då gjort 4 mål, varav ett bortdömt, och Osimhen startade på bästa möjliga sätt med två baljor och även Politano och Raspen fick känna nätet. Även om Jacks mål blev bortdömt vill jag tro att det gör rätt mycket för hans känsla och självförtroende att få komma in från start och faktiskt vara en viktig kugge som också skapar chanser och visar att han kan göra mål. Det ska så klart tilläggas att förra veckans motstånd, även om man kan argumentera för nyuppflyttad entusiasm och grinta, ändå bör kunna sopas under mattan på sedvanligt sätt. Jag själv var imponerad över framför allt Baez och Harrouri men överlag såg faktiskt Frosinone lovande ut och fortsätter deras spel så här tror jag definitivt att vi har ett mittenlag snarare än bottenskrap framåt maj, men det återstår att se.

Nu till Napolis karusell senaste veckan. Undertecknad, och säkert många fler, hade förväntat sig en ny skrytvärvning av hög klass på mittfältet i form av Gabri Veiga men istället åkte den lovande spanjoren med sina unga 22 år till Saudi istället. För mig var det en besvikelse och återigen kan man sitta och peka på ADLs besatthet av bildrättigheter och andra små petitesser som han måste behålla istället för att få in de spelare som klubben vill, och behöver, ha. Istället är rykteskarusellen igång igen med samma namn som cirkulerats tidigare, både denna sommar och tidigare. Lo Celso från Tottenham, Koopmeiners från Atalanta, Samardzic från Udinese. Just nu skulle jag inte önska mig en stressad värvning "bara för att". Just mittfältet känns ur mitt perspektiv som ett av de mer stabila och jämna delarna i lagbygget men vad vet jag. Jag hade mer satsat på högeryttern för att säkerställa en tydlig startspelare av hög lägstanivå men återigen, vad vet jag?

Hursomhelst, Napoli kommer som sagt in i morgondagens batalj med 3 säkrade poäng i startmatchen och Sassuolo kommer till Kampaniens huvudstad med en snöplig hemmaförlust i bagaget. Man höll emot i 83 minuter mot gästande Atalanta innan CDK målade och sedan på stopptid fick Zortea in en andra boll och spikade resultatet. Spelmässigt såg det dock väldigt mycket jämnare ut än resultatet och Sass kommer nog till morgondagens match med en tydlig revanschlust, MEN vi ska titta på lite statistik. Låt oss alla minnas att statistik är bra på att förutspå vad som är sannolikt men inte vad som är verklighet så ta det men en gnutta salt eller två.

  • Senaste 15 matcherna har Sassuolo vunnit 1 match mot Napoli (november 2020) och Napoli har vunnit 8 och 6 matcher har varit oavgjorda. Sista 5 matcherna är på Napolis sida.
  • Napoli har vunnit första hemmamatchen i ligan de senaste 7 säsongerna (delat rekord mellan säsongerna 70/71-76/77 och chans för nytt klubbrekord) 
  • Napoli har vunnit första 2 matcherna i ligan 8 av de senaste 12 säsongerna (inget annat lag har fler under samma period)
  • Sassuolo har gått längst tid utan vinst utav Serie A-lagen som även var med förra säsongen, har just nu 7 spelade matcher utan vinst.
Statistiken går att trolla med på olika sätt men som Churchill en gång ska ha sagt "Den enda statistik du kan lita på är den du själv har förfalskat". 

Inför morgondagen är det fortsatt oklart om Kvara är helt redo eller ej men rapporter talar för att han kan komma till start. Berardis flytt till Juventus verkar inte bli av men oklart om han ens är med i truppen till imorgon, troliga elvor:

Napoli (4-3-3)
Meret
DiLo-Rrahmani-JJ-Olivera
Anguissa-Lobotka-Zielinski
Politano-Osimhen-Kvara

Sassuolo (4-2-3-1)
Consigli
Toljan-Erlic-Viti-Vina
Lopez-Henrique
Defrel-Bajrami-Lauriente
Pinamonti

Avanti!

TV: Återblick till när Napoli snurrade upp Barcas försvar på Camp Nou
 

Payam Zehtab2023-08-26 11:15:00
Author

Fler artiklar om Napoli