Stadio Diego Armando Maradona, 2023-11-08 18:45

Napoli - Union Berlin

Inför Napoli – Union Berlin: Formsvaga tyskar på besök

Inför Napoli – Union Berlin: Formsvaga tyskar på besök

Under onsdagskvällen tar Napoli emot Union Berlin i Champions Leagues fjärde gruppspelsrunda där slutspelsavancemanget i praktiken kan säkras.

Med fyra matcher utan förlust i bagaget ska Napoli under onsdagen försöka distansera sig ytterligare från Braga och Union Berlin när de sistnämnda gästar Stadio Diego Armando Maradona i den fjärde gruppspelsomgången. Via en stabil och rättvis 2-0-seger i Kampanienderbyt mot Salernitana har laget och Rudi Garcia skaffat sig viss arbetsro. När man nu parkerar på Champions League-plats i Serie A är det dags att skifta fokus till just CL där man, i händelse av seger mot Union Berlin, kan sätta ena foten i vårens slutspelsträd. Om vi leker med tanken att såväl Napoli som Real Madrid gör jobbet under onsdagen kommer det skilja sex poäng mellan de ljusblå och Braga med två matcher kvar. Och då har Napoli portugiserna kvar att möta på hemmaplan dessutom.

Om ovanstående ska bli verkligen måste det så berömda jobbet först göras. Union Berlin var minst lika bra som Napoli i den tyska huvudstaden men att Urs Fischers mannar saknar självförtroende och kapacitet för dagen råder det inga tvivel kring. Helgens 0-3-förlust hemma mot Eintracht Frankfurt var lagets tolfte(!) raka nederlag och fjolårets succélag går för allt i världen inte att känna igen. Den negativa sviten är den sämsta klubben haft på nästan 20 år. I de fem senaste förlusterna har man dessutom misslyckats med att göra mål framåt. Något även ett bitvis svajigt Napoliförsvar ska kunna kapitalisera på.

Utöver Osimhen som fortfarande dras med lårproblematik förfogar Garcia över en skadefri trupp. Gissningsvis smider han medan järnet är varmt och gör nog som mest någon enstaka justering i startelvan. Elmas, som kom in och nätade i helgen, kanske får starten här medan exempelvis Raspadori lär vara ugen på att förlänga sin svit på tre raka matcher i målprotokollet. Givet förutsättningarna och de respektive lagens form är det självklart bara tre poäng som gäller här. Avanti!

Avspark: Onsdag 8 november kl 18.45
Arena: Stadio Diego Armando Maradona
TV-sändning: TV4 Play

Todd Åkessontodd.akesson@hotmail.com@TAkesson2023-11-08 08:00:00
Author

Fler artiklar om Napoli