2019-02-24 18:00

Parma - Napoli

Inför Parma - Napoli
Dags att börja fajtas om titeln "Serie A's bästa polska anfallare" på riktigt nu?

Inför Parma - Napoli

Napoli reser upp till Emilia-Romagna för en bortamatch mot svårspelade Parma. Kan lagets anfallare hitta tillbaka till målformen?

Det har varit ett par frustrerande omgångar i Serie A för Napoli den senaste tiden. Lagets oförmåga att göra mål har verkligen satt sig i huvudet på spelarna, inte minst Milik och Mertens som verkligen inte nått upp till sin sedvanliga nivå. Sextondelsfinalerna i Europa League var ett jätteläge för sagda spelare att hitta tillbaka till formen, men i veckomatchen hemma mot Zurich var det snarare reserverna som imponerade. Verdi och Ounas stod för målen och den sistnämde gjorde sin bästa insats någonsin i Napolitröjan. Visserligen mot kasst motstånd, men är det verkligen försvarbart att spela Callejón från start i varje match numera? Ounas har onekligen potential och frågan är om Callejón fortfarande förtjänar att hålla algeriern på bänken i precis varje match, med tanke på sin svaga poängproduktion.

Mot Parma gäller det verkligen att man är på tårna. Nykomlingarna har tagit Serie A med storm den här säsongen, något oväntat. Napolibekanta Inglese och Sepe har gjort det bra på varsin sida av planen, samtidigt som Gervinho vridit tillbaka klockan till 2012 och flugit fram precis som på gamla Roma-dar. Inte ens Juventus Stadium var heligt för Parma, som vände underläge till 3-3 i slutminuterna på de svartvitas bakgård. Oerhört imponerande och väldigt roligt att se en klassisk Serie A-klubb göra det så bra efter att ha återuppstått från konkurs. Inte helt olikt Napolis resa för cirka 15 år sedan!

Förväntade startelvor:

Napoli (4-4-2): Meret; Malcuit, Maksimovic, Koulibaly, Ghoulam; Callejon, Allan, Fabian Ruiz, Zielinski; Milik, Insigne.
Milik kommer att starta då Mertens inte alls övertygat på sistone. Polacken har, likt hela laget, haft det svårt framför mål på senaste tiden men har en bra chans att studsa tillbaka här. Kanske kan kampen om startplats i landslaget kontra Piatek fungera som extra morot?

Parma (4-3-3): Sepe; Iacoponi, Alves, Gagliolo, Gobbi; Rigoni, Kucka, Barilla; Gervinho, Inglese, Biabiany.
Parma är ett starkt kontringslag och det måste Napoli, som gillar att stå högt upp i planen, se upp med. Om någon ska kunna hänga med Gervinho i vändningarna är det dock Koulibaly.

Tre poäng vore riktigt skönt att kamma hem. Laget befinner sig i en formsvacka och snart kommer schemat att bli svårare, med Juventus hemma och viktiga utslagsmatcher i Europa League att ta hand om. Det gäller att börja hitta nätet nu, nästan så att det är viktigare att göra ett par-tre kassar än att hålla vattentätt där bak. Hellre 3-3 än 0-0!

Forza Napoli, full fart framåt!

Edin Bajramovic2019-02-24 01:49:39
Author

Fler artiklar om Napoli