2018-04-11 20:45

Real Madrid - Juventus

Inför Real Madrid – Juventus: Gör det omöjliga!!

Juventus åker till Madrid med vad som känns som en omöjlig uppgift. Att vända 0-3 på Bernabeu mot ett historiskt bra Real Madrid ska liksom inte kunna gå egentligen. Men matchen ska spelas och fram tills dess att domaren blåser av matchen har vi allt att spela för.

Förra veckans match ligger fortfarande färskt i minnet och uppgiften som vår kära gamla dam tar sig an ikväll känns nästintill omöjligt. Men vi har gjort till synes omöjliga drömmar till verklighet förr. Allegri har inför matchen sagt att de som inte tror på det gärna får stanna hemma och självklart är det den känslan och tron som både ledare, supportrar och framförallt spelarna måste ha inför kvällens drabbning. Samtidigt har Real Madrid mer eller mindre kunnat släppa ligaspelet och kommer att ha fullt fokus på Champions League, även denna returmatch. Jag kan inte tänka mig att Real Madrid kommer till matchen med en tro på att dubbelmötet redan är löst och avgjort. Vår chans, hur klyschigt det än må låta, är att få ett tidigt mål och därmed sätta press på och väcka jobbiga tankar hos våra motståndare. Sjuka saker har hänt förr i turneringen. För en vecka sedan kände jag total uppgivelse och ville inte se någon returmatch. En vecka har gått sedan dess och jag gör det vi supportrar gör - vi tror på det omöjliga.

Real Madrid inför:
Real Madrid kommer från kryss (1-1) i huvudstadsderbyt mot Atletico. De är 15 poäng före femman Real Betis och alldeles för långt ifrån toppen för att ens kunna hota Barcelona. Ronaldo gjorde givetvis mål även mot stadens ärkerivaler och portugisens formkurva är en av de galnaste fotbollsvärlden fått skåda på senare år. 14 mål i Champions League, med det har han redan gjort två fler än föregående säsong. Tuttosport tror att Benzema likt matchen senast får förtroendet bredvid. Ramos är avstängd och Casemeiro förväntas gå ner och spela mittback. Casemeiro i sin tur verkar ersättas av Kovacic på mittfältet. Annars väntas samma spelare som spelade senast starta.

Juventus inför:
Juventus löste efter en relativt beskedlig insats mot Benevento i helgen (lördag) till slut seger (4-2). Ännu en gång var Dybala helt avgörande med tre mål varav två kom på straff och självklart gör vår superstjärnas avstängning ikväll utmaningen än tuffare. Både Benatia och Pjanic är dock tillbaka. Framförallt Benatia känns extra viktig då Barzagli hade stora problem med att hänga med senast det begav sig. Även om vi måste göra flera mål framåt så måste backlinje och Gigi där bak i princip hålla nollan för att det här ska gå att lösa. Benatia får enligt Tuttosport sällskap av De Sciglio, Chiellini samt Alex Sandro. Brassen väntas alltså ersätta Asamoah som spelade i senaste mötet lagen emellan och som faktiskt sett bättre ut än Sandro under våren. På det förmodade tremannamittfältet verkar Marchisio trots att han är bäst (mycket fin insats mot Benevento senast) återigen få finna sig på bänken till förmån för Khedira, Pjanic och Matuidi. Khedira var briljant för en vecka sedan och kan han hitta den höjden igen skulle det betyda mycket för våra chanser ikväll. Däremot tycker jag att Matuidi har varit väldigt blek den senaste tiden med framförallt extremt mycket bolltapp i enkla lägen. Framåt förväntas Higuan ackompanjeras av Cuadrado och Douglas Costa – i mitt tycke vår viktigaste spelare ikväll. Kommer han upp på högsta nivå av sin potential känns det nästan som att han kan göra vad han vill.

Probabili formazioni:
Real Madrid (4-3-1-2): Navas; Carvajal, Casemiro, Varane, Marcelo; Modric, Kovacic, Kroos; Isco; Benzema, Cristiano Ronaldo. All. Zidane

Juventus (4-3-3): Buffon; De Sciglio, Benatia, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi; Cuadrado, Higuain, Douglas Costa. All. Allegri

Tid: 20:45 ikväll (onsdag)
TV: Viasport premium samt Viaplay
Domare: Michael Oliver (England)
Källor: Tuttosport

Fino Alla Fine, Forza Juventus!!




 

Leonard Gullberg2018-04-11 12:06:45
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid