Inför Roma-Bologna: Abraham från start
Abraham går troligtvis in från start i Lukakus frånvaro. Foto:asroma.it

Inför Roma-Bologna: Abraham från start

Roma tar emot Bologna i ett “scontro diretto” om en Champions League-plats. Lukaku har inte återhämtat sig från skadan som tvingade honom att gå av i Europa League-matchen mot Milan, vilket gör att Abraham högst troligt går in från start för första gången sedan han återgick till spel efter sin långa skadefrånvaro.

Enligt gianlucadimarzio.com gör De Rossi ytterligare tre förändringar i startelvan jämfört med senaste matchen. Llorente tar platsen bredvid Mancini i mittförsvaret, Karsdorp tar platsen till höger i backlinjen och Cristante (som var avstängd mot Milan) går direkt in från start på mittfältet. Roma ställer således upp med ett helt ordinarie mittfält. 

Smalling har varit underbar att skåda sedan han kommit tillbaka i spel efter sin skada och man undrar var detta Roma hade befunnit sig om engelsmannen hade varit tillgänglig hela säsongen. Med det sagt känner jag mig trygg med Llorente och Mancini i mittlåset.

Celik har imponerat stort under Daniele De Rossi (tacklingen på Leao var onödig men definitivt inte rött kort) och bevisat att Roma kanske inte har så stora problem på högerbacken som vi befarade. Karsdorp känns dock även han som en fullgod ersättare även om han just nu ligger ett hack under den turkiske landslagsmannen i hierarkin.

Lukaku kommer inte till spel mot Bologna på grund av den muskelskada som han ådrog sig i matchen  mot Milan. Efter en tids måltorka fick belgaren stänka in en balja mot Udinese, vilket var viktigt för honom, men han gör otroligt mycket nytta i spelet för Roma. Daniele De Rossi tyckte att “Big Rom” gjorde sin bästa match under De Rossis tid i klubben i bortamötet mot Milan. “Det är tack vare honom som vi kan ha det passningsspelet vi har för vi vet att om vi blir pressade kan vi alltid lägga den långa bollen etablera spel högre upp i banan” sade il mister efter matchen i Milano.

På gårdagens presskonferens ville inte DDR avslöja om det blir Abraham eller Azmoun som ersätter Lukaku, men det mesta lutar åt att engelsmannen får starta för första gången sedan han återkom till spel efter sin långa skadefrånvaro.

De Rossi passade även på att lovorda Tammy när han fick frågan vad som skiljer honom och Lukaku åt:

“Han har en enorm potential och han har förstått direkt vad vi kräver av vår centrala anfallare. Jag har sett honom för lite för att jämföra honom med Lukaku. Han är klart yngre än Lukaku vilket gör att han är mindre erfaren men har otroligt mycket energi och om vi kan få honom att lägga den på rätt saker i kombination med hans andra styrkor kan han nå otroliga höjder. Det är upp till mig att ge honom förutsättningar att få ut sin fulla potential."

På grund av utvisningen på Celik så fick Dybala gå ut redan efter dryga halvtimmen mot Milan vilket förhoppningsvis borgar för en pigg och spelsugen argentinare i kvällens match.

Känslan är att Roma, trots torsdagens batalj mot Milan, som så klart krävde mycket energi både fysiskt och psykiskt med spel med en man mindre under så lång tid, kan ställa en stark elva på benen. Jag hoppas att Bologna är lite tagna av stundens allvar. Att det är nu det verkligen gäller för dem att försvara sin Champions League-plats.

Medan Roma förhoppningsvis kan rida på framgångsvågen från Europa League-avancemanget och entusiasmen från hemmapubliken. 

Daje!!!

Startelvan enligt gianlucadimarzio.com
Roma (4-3-3): Svilar; Karsdorp, Mancini, Llorente, Angelino; Cristante, Paredes, Pellegrini; Dybala, Abraham, El Shaarawy. All. De Rossi

Avspark: 18:30 Stadio Olimpico
Domare: Fabio Maresca
Tips: 2-1
 

Niclas Ekström2024-04-22 11:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?