Stadio Olimpico, 2024-02-05 20:45

Roma - Cagliari

Inför Roma - Cagliari: Kaffe, kaka, fjärde raka?

Inför Roma - Cagliari: Kaffe, kaka, fjärde raka?

Roma har vunnit samtliga matcher sedan Daniele De Rossi tog över som tränare. Det har inte bjudits på någon förtjusande fotboll direkt, men poängen har bärgats. DDR ska nu försöka, inför ett förhoppningsvis utsålt Olimpico, vinna sin fjärde match som Romatränare när Cagliari kommer på besök.

Efter vinsten mot Salernitana i måndags, vilket betydde tredje raka segern för Daniele, var han ändå inte helt nöjd med sitt lags prestation. Efter matchen sa han i en intervju till DAZN: “Jag sa samma sak till spelarna efter matchen mot Verona. Om vi rullar boll såhär långsamt och aldrig lyckas skjuta mot mål kommer vi att förlora många matcher”. Han passade även på att berömma Lukaku, trots att han faktiskt var ganska osynlig hela matchen igenom. "Lukaku var den enda som gav oss djup. Vi använde inte honom tillräckligt. De spelade med tre mittbackar och han fick inte så mycket utrymme, men jag gillade verkligen hans inställning.”

Nu väntar som sagt Cagliari på måndag. Ett lag som, precis som Salernitana, ligger på nedflyttningsplats. Man kanske inte ska vara alltför snabb med att hylla De Rossi än,  då de tre vinsterna i Serie A har kommit mot några av ligans sämsta lag. Men, matcherna ska ändå vinnas. Det är viktiga poäng som står på spel och det finns verkligen inte utrymme att tappa poäng mot dessa “bottengäng”. Cagliari ska dock inte underskattas. Visserligen vann Roma väldigt komfortabelt med 4-1 på bortaplan, men det rödblåa laget från Sardinien har verkligen stått upp bra mot bra motstånd. De hemmaslog exempelvis Bologna med 2-1 för ett par omgångar sedan vilket ändå visar på att man inte bara kan ställa ut skorna. Man vet heller aldrig vad den legendariske och tidigare Romatränaren Claudio Ranieri har för ess i rockärmen. Men trots Ranieris kloka fotbollshjärna är detta en match Roma bara ska vinna. Faktum är att Cagliari inte har vunnit en enda match på bortaplan hittills, vilket gör dem till ligans absolut sämsta bortalag. 

I samband med att De Rossi har kommit in och vänt på skutan, åtminstone poängmässigt, har även kapten Pellegrini vaknat ifrån “de döda”. Nu börjar han likna den Pellegrini som han var för några säsonger sedan och De Rossi lovordade honom verkligen efter vinsten mot Salernitana. Kanske är det så att Pellegrini trivs bättre i en fyrbackslinje? Vad vet jag? Sålänge han presterar på topp, så spelar det, åtminstone för mig, mindre roll vilken formation som De Rossi väljer att spela. 

Det har under veckan som gått skett en del i Romas trupp. Några spelare ut, några spelare in. Ett par spelare tillbaka från skada. Smalling och Sanches är tillbaka i träning, och den sistnämnda kan till och med vara redan för spel nu mot Cagliari, vilket är glädjande. Tiago Pinto, som nu har gjort sin sista dag på jobbet, har lyckats med att både förstärka truppen, men också gjort sig av med några spelare. Kumbulla har lånats ut till Sassuolo och “Il Gallo” har gått på lån till Fiorentina. Förstärkt truppen har man gjort med den lovande Tommaso Baldanzi och Angelino. Det ska bli intressant att se dessa två nyförvärv. Angelino kan till och med vara redo för spel mot Cagliari. 

Nu gäller det för De Rossi att hålla uppe denna vinstsviten och kamma hem tre poäng mot Cagliari för att sedan gästa Inter på San Siro. Det kommer att bli en riktig värdemätare och en match som verkligen kan ge svar på både De Rossis skicklighet som tränare men också hans inverkan på truppen. 

Tips: 
3-0. Lukaku 2, El Shaarawy 1

Förväntade laguppställningar: 
Roma (4-3-3): Rui Patricio; Karsdorp, Mancini, Llorente, Kristensen; Pellegrini, Bove, Cristante; Dybala, Lukaku, El Shaarawy
Cagliari (4-3-2-1): Scuffet; Azzi, Mina, Dossena, Zappa; Makaoumbou, Jankto, Prati; Nandez, Viola; Petagna

Domare: Matteo Marcenaro
Avspark: 20:45
Plats: Stadio Olimpico
 

Karl Kretz2024-02-04 19:15:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?