Stadio Olimpico, 2024-02-22 21:00

Roma - Feyenoord

Inför Roma - Feyenoord: La Roma SI e il Feye NO
Kan Romelu Lukaku fortsätta sitt otroliga Europa Leugue Facit?

Inför Roma - Feyenoord: La Roma SI e il Feye NO

1-1 i bagaget. En avgörande match. Ett hatat lag. Ett väldigt fullsatt Olimpico. Inget bortafölje. Mycket talar för Roma, men fotboll avgörs på planen.


Feyenoord reser, utan bortasupportrar, till Rom för att återigen möta Roma. Förra veckans match slutade 1-1 på De Kuip, efter att Lukaku kvitterade och fortsatte att bygga på sitt smått otroliga Europa League mål-facit, där han har gjort mål i 17 av sina senaste 18 Europa League-matcher. 

Roma har verkligen fått en nytändning med De Rossi som huvudtränare. De spelar nu en mycket mer fartfylld och anfallsinriktad fotboll jämfört med Mourinhos mer försvarsinriktade filosofi. Romas positiva formkurva och självförtroendet bådar gott för ett avancemang till Europa League gruppspelet. Något som också talar till Romas fördel inför torsdagens kamp är att sedan tillkomsten av gruppspel i UEFA-tävlingar är Roma det enda laget som någonsin har slagit ut Feyenoord i slutspelet, vilket man har gjort de två senaste säsongerna och säsongen 2014-15. Arne Slot och hans gäng måste därför göra något historiskt för att hålla sitt Europa äventyr vid liv. En annan “grej” som också talar för Roma är att "Giallorossi" kommer att slå publikrekord inför torsdagens match. 67 000 supportrar kommer att vara på plats. Alltså 67 000 mot 0. 



Bove, som ådrog sig ett gult kort på De Kuip, är avstängd inför denna matchen, men det öppnar upp för Cristante som verkar vara “fit for fight”. Svilar ser ut att fortsatt få förtroende och det känns som att Patricio inte kommer att bli långvarig i “den eviga staden”, ironiskt nog. 
Både Dybala och Pellegrini stod över bortamatchen mot Frosinone för att kunna starta matchen mot Feyenoord med pigga ben. Detta betyder dock att Baldanzi, som verkligen visade vad han kunde mot Frosinone, kommer att få börja matchen på bänken. 
I en intervju med Sky Sport hyllade De Rossi sina spelare. “Alla mina spelare är fantastiska” Han passade även på att hylla Huijsen som verkligen har gjort avtryck. “Det finns inga gränser för honom". Trots det tror jag inte att han får förtroendet på torsdag, Men kom ihåg, han är bara 18 år och kommer att spela många matcher av samma kaliber i sin karriär. 

Det kommer att bli en tuff kamp dessa lag emellan.  Roma har dock haft övertaget på Feyenoord i de tidigare mötena. Jag tror att Roma drar det längsta strået även i detta mötet. 





Förväntade startuppställningar: 
Roma (4-3-3
): Mile Svilar; Rick Karsdorp, Diego Llorente, Gianluca Mancini, Leonardo Spinazzola; Bryan Cristante, Leandro Paredes, Lorenzo Pellegrini; Paulo Dybala, Romelu Lukaku, Stephan El Shaarawy

Feyenoord (4-3-3): Timon Wellenreuther; Lutsharel Geertruida, Thomas Beelen, David Hancko, Quilindschy Hartman; Calvin Stengs, Ramiz Zerrouki, Mats Wieffer; Yankuba Minteh, Santiago Gimenez, Igor Paixao. 

Tips
Roma vinner med 1-0 (2-1). Dybala målskytt. 


Avspark: 21:00 Stadio Olimpico
Domare: Jesús Gil Manzano
TV: Viaplay/TV6

Karl Kretz2024-02-22 08:27:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?