Stadio Olimpico, 2024-01-20 18:00

Roma - Hellas Verona
2 - 1

Inför Roma-Hellas: Protester mot Friedkin och spelarna
Det blåser kring ägarfamiljen i den eviga staden. Foto: Laroma24.it

Inför Roma-Hellas: Protester mot Friedkin och spelarna

Det råder allt annat än harmoni i Roma för tillfället efter att Friedkin-familjen tagit det drastiska beslutet att sparka Mourinho.

Efter förlusten mot Milan valde president Dan Friedkin att entlediga José Mourinho vilket fallit allt annat en väl ut bland supportrarna i huvudstaden. Som ersättare till portugisen har klubben valt att plocka in ikonen Daniele De Rossi, som erbjudits kontrakt säsongen ut. 

Det finns mycket att säga och tycka om det som hänt. Redaktör Melker har skrivit en mycket bra och nyanserad krönika i ämnet som ni kan läsa här.

Klart är i varje fall att beslutet rört upp känslor och efter att spelarna lämnade första träningen under De Rossis ledning stod supportrar utanför Trigoria och uppmanade spelarna att “visa stake”.

Se klipp när Pellegrini lämnar träningsanläggningen här.

Dagen efter var reklamskyltarna längs med via Laurentina på väg mot Trigoria övertapetserade med en bild på Dan Friedkin och texten #FRIEDKINOUT. Amerikanerna får nu för första gången känna på hur det kan blåsa i den eviga staden när man får supportrarna emot sig. Något deras landsman Pallotta fick lära sig den hårda vägen. 



Återstår att se hur spelarna, och ledningen, kommer att välkomnas på Stadio Olimpico på lördagskvällen, men protesterna väntas fortsätta.

Ikonen Daniele De Rossi, som tagit på sig den otacksamma rollen att komma in mitt i allt detta, har i den enda intervju han gjort hittills som tränare för Roma till officiella hemsidan vädjat om supportrarnas stöd:

“Allt jag kan säga är att vi behöver dom. Den uppslutning och det stödet som varit de senaste åren skulle ge oss en stor hjälp”, summerar Daniele kort och koncist.

Även sportsligt har Daniele en uppförsbacke att bestiga mot Verona. I avsaknad av Smalling och Kumbulla (skadade), Mancini och Cristante (avstängda) samt N´Dicka (Afrikanska mästerskapen) har han tillgång till två mittbackar i form av Llorente och Huijsen. Det kan göra att han väljer att ställa upp med en fyrbackslinje för att så många spelare som möjligt ska spela på “sina” positioner. 

Enligt Corriere dello Sport kommer Roma ställa upp följande elva på banan mot Verona i en 4-3-3-formation.

Målvakt: Svilar
Backar: Karsdorp, Huijsen, Llorente, Spinazzola
Mittfält: Bove, Paredes, Pellegrini
Anfall: Dybala, Lukaku, El Shaarawy

Om det blåser i Rom så är det knappast stiltje i Verona. Klubbpresidenten Maurizio Setti utreds av finanspolisen och spelarflykten är ett faktum. Lagets största stjärna Cyril Ngonge är klar för Napoli och Doig är nära en övergång till Sassuolo. Dessutom är en av lagets stöttepelare Lazovic avstängd. Enligt Gazzettan kommer Hellas ställa följande lag på banan i en 4-2-3-1-formation.

Målvakt: Montipó
 


Backar: Amione, Dawidowicz, Magnani, Cabal
Mittfält: Serdar, Folorunsho, Tchatchoua, Suslov, Mboula
Anfall: Djuric

Det finns ingen människa jag unnar mer framgång i uppdraget som huvudtränare för Roma än Daniele De Rossi. Låt oss hoppas att han kan samla spelarna och så snart som möjligt ena supporterleden - och gå en mirakel-vår tillmötes. In bocca al lupo Danie’!



Avspark: Lördag 18:00 Stadio Olimpico
Domare: Juan Luca Sacchi
VAR: Pairetto 
 

Niclas Ekström2024-01-19 10:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?