Inför Roma - Inter : Två formstarka lag på Olympico
Gör han mål igen mot Roma?

Inför Roma - Inter : Två formstarka lag på Olympico

Top of the league! Efter den spelmässiga förnedringen mot den gamla damen förra helgen är det dags att ta sig an ett pånyttfött Roma på lördagskvällen.

Efter att grande Mourinho fick kicken av Roma så har Giallorosso gått som tåget. Oftast kan man se dylika effekter när en ny tränare kommer in och styr skutan vidare. Roma-ikonen De Rossi lämnade primavera-laget och tog över seniorerna efter Mourinho då portugisen radade upp negativa resultat den senaste tiden. Sedan De Rossis ankomst har Roma vunnit de tre senaste matcherna där man vann stort mot Cagliari senast. Vinsterna har lett till att Roma parkerar på en 5:e plats.

Inter i sin tur sitter på en otrolig form där man toppar ligan 57 poäng, 4 poäng ner till Juventus med en match mindre spelad. Man har smällt dit 51 mål och försvaret har murat igen målet ordentligt där man enbart har släppt in 10 mål. Även om det enda målet kom från Gatti-gol senast (självmål från Juventus) så kan man tacka Juve-målvakten att det inte blev en total förnedring. Man skapade våg efter våg med anfall samtidigt som man inte tillät Juventus skapa något av värde under matchen. Nu går man in som favoriter mot Roma men undertecknad är fortfarande extremt försiktig med att förvänta sig en vinst. Som sagt, Roma har byggt upp en fin form efter tränarbytet och man har även en viss Lukaku som vill revanschera sig mot Nerazzurri.

3 punkter

1. Uppställning - En tydlig startelva börjar forma sig
Det har varit något otydligt på högerkanten den senaste tiden. Tidigare har man utgått ifrån att Dumfries är första val och att Darmian får som bäst spela som högerback i en 3-backslinje. Dock har vi en suverän Parvard som gör det mesta rätt sedan sin återgång från skada i backlinje. Personligen tror jag att Darmian spelar just nu för att Dumfries inte är 100% sedan skadad han ådrog sig en tid tillbaka samtidigt som att den gode Matteo är en pålitlig spelare att ha med i truppen. Ska vi utgå från Gazettan så blir det inga förändringar från startelvan Inzaghi ställde upp mot zebrorna.

2. Calhanoglu
Återigen kommer han tillbaka som en av de tre punkterna man bör snacka upp samt analysera i efterhand. Hur kommer han följa upp formen efter lekstugan mot Juventus? Turken har hittills haft en klockren säsong där man har totalt glömt bort Brozovic samt adderat mer spetskvaliteter i anfallsväg med honom på plan. Han är dirigenten som leder detta lag och styr även tempot under matcherna, så länge han är med på plan. För den objektiva åskådaren så rekommenderar jag att titta på Calhanoglu för att se hur en spelare kan styra hela spelet på plan.

3. Svårt bortamatch…
Hade Mourinho varit kvar vid spakarna så kanske man hade kunnat ta ut en vinst på förhand. Roma ser mer pigga och alerta ut just nu. Man har inkasserat 9 poäng under de tre senaste matcherna och har målet att bli top 4 denna säsong, vilket är fullt möjligt. Jag ser denna match som svårare och mer oviss än matchen mot Juventus exempelvis. Här är det viktigt att Inter höjer sig och inte får någon hybris efter vinsten förra helgen.
Taktiskt sätt så kanske det är bäst att låta Roma vara bollförande samt lägga sig på kontringsspel inledningsvis av matchen. Rom-laget kommer leva på den positiva andan de har skapat och den stigande formen vilket kommer att leda till att de börjar pressa laget uppåt. Utgår man från Gazzettan så kommer De Rossi att ställa upp tre anfallare (Sharaawi, Lukaku och Dybala), vilket man kan betrakta som en offensiv uppställning och kommer att lämna luckor bakåt. Därför bör man överraska Roma genom att satsa på kontringsspelet. Romas försvarsspel fruktar ingen direkt och detta bör man utnyttja. 

Otroligt viktigt att vi vinner denna match men på förhand känns den väldigt oviss. Oavsett vad har vi en bättre trupp men ibland blir jag orolig att vi saknar skärpan i den sista tredjedelen ibland, vilket man märkte mot Juventus. THULA måste leverera denna match för att fortsätta distansera oss från den övriga toppen.


FORZA INTER!
 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2024-02-08 15:14:01
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?