Stadio Olimpico, 2023-11-05 18:00

Roma - Lecce

Inför Roma-Lecce: Truppförstärkningar, frieri och fred
En nyförlovad Paulo Dybala och en laddad Renato Sanches är redo för spel mot Lecce. Foto:asroma.it

Inför Roma-Lecce: Truppförstärkningar, frieri och fred

Paulo Dybala och Renato Sanches är redo för spel mot Lecce på Olimpico på söndag. Den förstnämnda har även passat på att förlovat sig och Totti och Spalletti verkar har grävt ner stridsyxan.


Goda nyheter från Trigoria i veckan. Både mittfälts-dynamon Renato Sanches och vår lilla magiker i anfallet Paulo Dybala är redo för spel mot Lecce. 

Smalling är dock fortfarande inte tillgänglig för spel. Han var i London i veckan och träffade en specialist, som även opererade Abraham, och denne bekräftade det Romas fysteam även konstaterat: Han har smärta i en sena som sträcker sig från knät ner till hälen, som inte bör förvärras av belastning, men det handlar om att kunna utstå och hantera smärtan för att kunna röra sig optimalt på planen, och där är ännu inte engelsmannen, som fortsatt tränar individuellt.

Spinazzola, som åkte på en muskelskada mot Monza, behöver fortfarande köra rehab men förhoppningen är att både han och Pellegrini ska vara åter i derbyt mot Lazio.

I övrigt har Roma kunnat njuta av en träningsvecka på Trigoria utan förpliktelser i Europa. En vila som varit mycket välbehövlig. För en gångs skull har Giallorossi övertaget med mer vila i kroppen och knoppen än sina antagonister, som i veckan spelade match mot Parma i andra omgången i Coppa Italia. En match de dessutom förlorade med 2-4.

Lecce tog Serie A med storm och inledde med tre vinster och två kryss och låg på Champions League-plats efter fem omgångar. På de senaste fem matcherna i ligan har de dock bara inkasserat två poäng i form av kryss mot Udinese och Sassuolo. De gulröda från “Firenze del Sud” (som den vackra staden i Puglia kallas för sina många kulturarv i barockstil från renässansen) har således kommit ner på jorden efter en flygande start.

Senaste nytt i skrivande stund från Salento är annars att Blin, Burnete e Kaba är åter i träning med laget medan Corfitzen och Dermaku inte deltar i kollektivträning och således inte bör vara disponibla för spel.

Vid sidan om fotbollen har det spirat av kärlek i den italienska huvudstaden under veckan. Först var det Paulo Dybala som valde att fria till sin Oriana Sabatini (bra efternamn) genom att gå ner på knä vid Fontana Di Trevi, med bästa vännen Alvaro Morata vid sin sida. Känslan var att han hade ringt ett par samtal för att spärra av en del av det populära turistmålet, för sällan har det väl varit så folktomt vid världens mest kända fontän?

Dybala gör ett utfall vid Fontana di Trevi men denna gång med en ring i handen istället för hantlar. Bild: lacnews24.it
Klicka här för att se frieriet

Och sedan var det den eviga kaptenen Francesco Totti som öppnade upp för att lägga ner stridsyxan med Luciano Spalletti i en intervju med Corriere della Sera:

“Han har återigen visat att han är en mästerlig tränare. Om jag skulle träffa honom skulle jag hälsa på honom med värme. Det skulle vara trevligt. Det finns ett starkt band mellan oss med anledning av allt det vi upplevt tillsammans i livet som inte går att återuppleva. Både på planen och i vardagen. Vi brukade gå ut och äta en eller två gånger i veckan tillsammans. Luciano var en trevlig, rolig och uppriktig person. I slutet försämrades vår relation på grund av externa faktorer, direktörer och rådgivare i klubben, och vi förstod inte varandra längre. Även jag gjorde många fel. Skulle vi få dra tillbaka tiden tror jag inte att vi hade hamnat i någon konflikt.”

Spalletti, å sin sida, väntade inte med sitt svar. Till Gazzetta dello Sport säger han:

“Det fanns en tid där jag inte lyckades få honom att förstå att jag aldrig slutat att hålla om honom. Att jag alltid har velat ha honom med mig. Innan nästa match på Olimpico ska jag träffa några gemensamma vänner som vi har på “Bambin Gesú” (ett barnsjukhus i Rom) det skulle kunna vara ett fint tillfälle att göra ett besök tillsammans”.

Harmoni både på och utanför planen i “Casa Giallorossa” alltså. Det kan väl inte sluta med annat en tre planenliga poäng på söndag?

Niclas Ekström2023-11-03 10:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?