Stadio Olimpico, 2024-03-17 18:00

Roma - Sassuolo

Inför Roma - Sassoulo: Lätta på bromsen

Inför Roma - Sassoulo: Lätta på bromsen

Trots förlust mot Brighton i torsdags, tar sig Roma ändå vidare till kvartsfinal i Europa Leugue. Det kommer att bli en italiensk kvartsfinal, där Roma ställs mot Milan. Men fokus måste nu skifta till söndagens motstånd. Sassoulo gästar Stadio Olimpico för sista matchen innan det mindre glamorösa landslagsuppehållet.

Roma lyckades, för andra året i rad, att ta sig vidare till kvartsfinal i Europa Leugue. Efter en helt briljant prestation på Olimpico, vilket resulterade i 4-0(!) till Roma, gjorde torsdagens match i den engelska kuststaden Brighton, lite avslagen. För Romas del handlade det bara om att rida ut stormen. Brighton, som förväntat, styrde matchen men lyckades bara göra ett mål trots en del farliga målchanser. 

Utropstecknet i torsdagens match var helt klart Mile Svilar. Han går från klarhet till klarhet och att Rui Patricio blir kvar i huvudstaden nästa säsong känns allt mer otroligt. Att det behövs speltid för att utvecklas som spelare är Svilar ett levande bevis på. 

Efter matchen var De Rossi inte sen med att berömma Baldanzi. I en intervju med Sky Sports säger han att Baldanzi bara blir bättre och bättre för varje dag. Baldanzi bemöter lovorden från Daniele. Han säger att han får mycket hjälp från både ledare och spelare. Han trivs väldigt bra i klubben. 

Söndagens motstånd, Sassuolo, är ett av seriens absolut formsvagaste lag. Nu senast lyckades de hemmaslå Frosinone med 1-0, men innan det hade man inte vunnit i Serie A sedan den 6 januari. Laget ligger nu näst sist och mardrömmen om en degradering till Serie B börjar alltmer närma sig verkligheten. Av 14 bortamatcher har laget förlorat tio av dem, och den elfte lurar runt hörnet. Att klubbens fanbärare, Berardi, har dragit på sig en hälseneskada stärker ju inte “Neroverdis” odds till att gå vinnande ur denna kampen. Rent krasst, så kommer Sassuolo få det väldigt tufft på söndag. 

Roma, som efter sin fantastiska insats i första matchen mot Brighton, upplevde lite av ett lyxproblem i returen där man hade “råd” med att vila sin anfallstrio. El Shaarawy, Dybala och Lukaku fick vila hela matchen och de är nu utvilade och redo för söndagens drabbning. Att det ska bli en trepoängare på söndag är det inget snack om. Om du tror något annat, så lyssna på detta:

- Sassoulo är helt under isen nu. Ligans kanske för tillfället sämsta lag med deras bästa spelare skadad. 
 
- Romas eminenta anfallstrio är helt utvilade och är redo för att leka. Sassuolo som på bortaplan släpper in 2.14 mål i snitt får verkligen kämpa för att hålla tätt bakåt. En Dybala på spelhumör kan sätta skräck i vilket försvar som helst. (Uppdatering: Dybala och Lukaku osäkra till att komma till spel pga skador) 

- Sista matchen inför ett två veckor långt landslagsuppehåll. Jag är helt säker på att Roma vill bjuda på “en sista dans” för ett fullsatt Olimpico. 





Förväntade laguppställningar

Roma (4-3-2-1): Svilar; Karsdorp, Mancini, Llorente, Angeliño; Cristante, Paredes, Pellegrini; Baldanzi, El Shaarawy; Lukaku

Sassuolo (4-2-3-1): Consigli; Missori, Erlic, Ferrari, Pedersen; Racic, Matheus Henrique; Bajrami, Defrel, Laurienté; Piamonti





Tips
Jag tror att detta blir en riktig överkörning. Med tanke på det stundade landslagsuppehållet finns det ingen anledning för “Giallorossi” att hålla igen. Jag tror att Roma vinner med 4-0. 
Pellegrini gör ett, Lukaku gör ett, Baldanzi gör ett och Mancini gör ett.

Forza Roma!
 

Karl Kretz2024-03-17 07:50:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?