Inför Roma-Torino: Äntligen Serie A igen!

Inför Roma-Torino: Äntligen Serie A igen!

Efter ett kort uppehåll är det nu äntligen dags för Serie A igen. Roma spelade sin senaste match i Serie A den 29 december och har sedan dess hunnit med att ta sig vidare i cupen. Under lördagen väntar en viktig match hemma mot Torino.

Roma avslutade 2018 med att vinna borta mot Parma. Dessförinnan slog man Sassuolo och Genoa hemma och förlorade däremellan borta mot Juventus. Roma har minst sagt blandat och gett den här säsongen. Men med tre vinster på de fyra senaste matcherna finns det fortfarande hopp om en godkänd säsong. Roma parkerar för närvarande på sjätte plats och har bara två poäng upp till Lazio på fjärde plats. Det är med andra ord viktiga poäng på spel i lördagens match. Kanske har laget under uppehållet kunna bygga vidare på den positiva trend som vi trots allt skymtade de sista veckorna av 2018. Vi kan se fram emot 2019 med tillförsikt och hoppas på ett Roma som kommer ut med ett stärkt självförtroende. Till lördagens match står De Rossi, Mirante, Perotti och Juan Jesus på skadelistan. Därutöver missar Florenzi matchen på grund av sjukdom. 

Torino ligger för närvarande på nionde plats men har bara tre poäng upp till Roma. Torino är därmed i högsta grad med i kampen om europaplatserna. Man har onekligen varit ganska stabila på bortaplan. Åtta kryss och två vinster är facit så här långt denna säsong. Torino är med andra ord fortfarande obesegrat på bortaplan. På de fyra senaste ligamatcherna har det blivit en förlust, två kryss och en seger. Man avslutade året med att spela 1-1 borta mot Lazio. På Olimpico har Torino historiskt sett inte haft mycket att hämta. Roma har vunnit de senaste åtta hemmamatcherna. Vi får gå tillbaka till 2007 för att hitta senaste Torinovinsten i Rom. Till lördagens match är Soualiho Meite och Armando Izzo avstängda. Dessutom är Daniele Baselli fortfarande osäker för spel. Roma får emellertid se upp med den offensiva trion bestående av Zaza, Belotti och Falque.

Truppen mot Torino:
Olsen, Fuzato, Greco; Karsdorp, Lu.Pellegrini, Kolarov, Marcano, Santon, Fazio, Manolas; Cristante, Zaniolo, Lo.Pellegrini, Coric, Nzonzi, Riccardi, Pastore; Dzeko, Schick, Ünder, Kluivert, El Shaarawy 

Intressant fakta:
Roma har vunnit totalt 53 matcher mot Torino och bara förlorat 16 matcher.
Roma har vunnit de fyra senaste matcherna mot Torino och har dessutom inte släppt in mål de tre senaste matcherna.
Torino har spelat lika de fyra senaste bortamatcherna.

15.00, lördag 19 januari, Stadio Olimpico
Domare: Piero Giacomelli
TV: Strivesport
Tips: 2-1, Dzeko och Ünder gör mål

Marcus Lantz2019-01-18 15:17:00
Author

Fler artiklar om Roma