Stadio Olimpico, 2024-02-26 18:30

Roma - Torino
3 - 2

Inför Roma-Torino: Viktiga poäng i CL-jakten på spel
Det var glada miner på gårdagens träning inför mötet med Toro. Foto:asroma.it

Inför Roma-Torino: Viktiga poäng i CL-jakten på spel

Efter avancemanget på straffar i Europa League ställs Daniele De Rossis Roma mot Torino på Olimpico. En tuff nöt att knäcka, men tre poäng är ett måste för att hänga med i kampen om fjärdeplatsen.

Det råder harmoni och entusiasm i omklädningsrummet efter segern i straffdramat mot Feyenoord på Olimpico i torsdagskväll. Det bekräftade Daniele De Rossi på gårdagens presskonferens.

Vidare bekräftade Il mister att det kommer bli en del rotation i startelvan beroende på den fysiska statusen på vissa spelare. 

Corriere dello Sport (Cds) tror på tre byten i backlinjen jämfört med startelvan mot Feyenoord. Kristensen går in på högerbacken, N’Dicka (eller möjligtvis Huijsen) i mittlåset bredvid Mancini och Angelino går in på vänsterbacken. På mittfältet kommer Lorenzo Pellegrini behöva vila på grund av skadekänning och Cds spekulerar i att De Rossi kommer ersätta honom med Aouar (och inte Bove) för hans offensiv och spelskicklighet som är mer lik Pellegrinis spelstil. 

I anfallet spekuleras om att både Baldanzi och Azmoun kommer att ges plats från start istället för Dybala och Lukaku. Även Zalewski kan komma att ersätta El Shaarawy, som var en av de spelarna som var mest slutkörd fysiskt efter matchen mot Feyenoord.

Daniele De Rossi sa dock på presskonferensen att han inte gillar att rotera för mycket i startelvan, så jag tror inte på ett helt ny anfallstrio. Utifrån tidigare skadehistorik borde ju dock Dybala stå över och ge plats för Baldanzi från start.

De Rossi skulle se det som ett personligt misslyckande om spelarna kommer till matchen mot Torino med “fel” inställning efter segern mot Feyenoord.

-Efter en sådan seger kan du fira tre timmar kanske max 12 timmar sedan måste det vara fokus på nästa match. Om inte spelarna kommer motiverade och med rätt inställning till matchen mot Torino har jag som tränare gjort någont fel, klargjorde il mister på presskonferensen. 

Vi kan med andra ord förvänta oss ett hungrigt och motiverat Roma, som i och med Atalantas poängtapp, har en fin möjlighet att knapra in några poäng på fjärdeplatsen vid seger mot Torino.

Dai Roma vinci per noi!
 

Niclas Ekström2024-02-26 12:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?