Stadio Olimpico, 2021-12-22 18:30

Roma - Sampdoria

Inför Roma v Sampdoria: "Kan Atalanta-succén återupprepas?"
Mer mål från Abraham ikväll?

Inför Roma v Sampdoria: "Kan Atalanta-succén återupprepas?"

Roma spelar ikväll den sista matchen inför julen - Efter succén senast mot Atalanta är det förstås ett Olimpico med stora segerförhoppningar som ska försöka skicka fram Zaniolo och gänget till ännu en seger?

Dundersuccé senast som sagt. Mourinho och Roma lyckades med det mesta borta mot Atalanta och nog var det proppen ur för en hel del spelare. Över hela laget såg vi spelare göra säsongsbästa och några som verkligen stack ut var såklart Tammy Abraham, Nicolo Zaniolo och Chris Smalling. Samtliga har mött hård kritik under den gångna säsongen men kanske är det nu de börjar flyga. 

Ikväll ska de i alla fall testa vingarna på nytt.

"De här är det Roma som vi verkligen är", sa en överlycklig Zaniolo efter matchen mot Atalanta. 
"Jag älskar att spela för Roma, och med Zaniolo", fortsatte Abraham. 
Kanske är det ett begynnande radarpar vi har där framme? Oj vad viktigt isåfall. 

Status Roma
Till matchen ikväll kommer stärkta av den senaste prestationen mot Atalanta. En seger som innebar att Roma lyckades ta sig ur den långa sviten av missöden mot Serie A:s topplag. Dessutom var det som sagt lite ketchupeffekt i målproduktionen så nog är modet gott inför kvällen. 

I skrivande stund har inte Mourinho gett någon presskonferens inför kvällen men det går ändå att hitta ett par viktiga nycklar som Roma måste ha med sig. 

"A-Z-paret"
Zaniolo och Abraham lär nog paras ihop igen och det ska bli synnerligen intressant att se hur de kan ta sig an ett mer försvarsinriktat lag. Är formen fortsatt god även efter Bergamo-resan? 

"Har vi koll på seniorerna"
Även i år är Sampdorias ålderman Manolo Gabbiadini ett stort hot, denne rapporteras dock eventuellt vara borta ikväll men då kommer istället pressen på en annan erfaren lirare, Antonio Candreva. Candreva står på 6 mål gjorda såhär långt och är Genoa-lagets bästa målskytt. Alltid farlig i straffområdet och där kommer Smalling & co få att göra. 

"Skadeläget"
Detta är sista matchen innan en stunds julledighet, nästa match är på trettondagen mot Milan, och således kanske det är sista matchen utan Pellegrini. Också viktigt att ha i åtanke, Cristante och Ibanez är hotade av varningsavstängningar och får vi gula kort där så missar de Milan-matchen. 

Status Sampdoria
För kvällens gäster har det också börjat rulla på bättre efter en svit av tunga resultat. Laget är obesegrat sedan den femte december och lyckades i helgen tappa en seger i det absoluta slutskedet borta mot Venezia. Med ett par positiva resultat så ligger Albin Ekdals Sampdoria på en femtondeplats och det akuta nedflyttningshotet är inte längre lika akut. Kanske är det perfekt läge för Roma? Ett lite mindre krisande Samdporia borde väl smaka gott? 

Sampdorias tränare Roberto D’Aversa delade under gårdagen med sig av ett par tankar inför kvällen. 

Om Romas senaste seger
"Vi är uppe i en positiva trend och vår ambition är att fortsätta den. Vi måste göra vårt absoluta bästa för att få med oss ett viktigt resultat. Visst gjorde Roma en imponeraned insats senast och har säkert gott om energi men det är ingen ursäkt för att vi inte ska kunna ta poäng ikväll". 

Om den snöpliga förlusten mot Venezia
"Precis som i övriga livet måste vi kolla framåt. Vi måste ta med oss de 87 bra minuter vi gjorde mot Venezia och hålla det hela matchen. Vi vill få med oss en bra julklapp från Rom". 

Om hans egen syn på Mourinho
"När en tränare får möta Mourinho så är det stort att försöka utmana honom. Personligen kan jag knappt hålla mig till att få skaka hand med en så pass viktig coach". 

Förmodade elvor: 
Roma (3-4-2-1)

Rui Patricio; Ibanez, Smalling, Mancini; Vina, Cristante, Veretout, Karsdorp; Zaniolo, Mkhitaryan; Abraham

Sampdoria: (4-4-2)
Audero; Bereszynski, Yoshida, Colley, Augello; Candreva, Silva, Ekdal, Thorsby; Gabbiadini, Caputo

Roma-redaktionen tippar: 
Idag är vi positiva. Senaste matchen mot Atalanta var såklart något otroligt härligt och självklart hoppas vi på mer där. Seger med 3-1. Zaniolo och Abraham gör varsitt och sen får vi ett straffmål någon gång under matchen. 

Erik Winell@ErikWinell2021-12-22 10:29:02
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?