2021-02-14 12:30

Roma - Udinese

Inför Roma v Udinese - Formstarka Udinese på besök
Pellegrini tillbaka i startelvan, viktigt för ''I Giallorossi''.

Inför Roma v Udinese - Formstarka Udinese på besök

Det blåser upp till lunch-match på Stadio Olimpico på söndag. Roma ställs mot ännu ett formstarkt svartvitt randigt lag, denna gång i form av Udinese. Här får ni allt ni behöver veta inför.

Det har varit en ovanligt tung vecka. Juventus i Turin brukar sällan betyda poäng, men med lite distans till matchen i lördags så är det något som fortfarande skaver. Hade Fonseca fått spela om den matchen tror jag att han hade formerat laget på samma sätt, med samma taktik. Juventus lyckas göra två mål med 0,33 xG, det säger mycket om mycket egentligen. Det förstärker det man har sagt om Juventus sedan dom började sin dominans-period för ungefär 10 år sedan. Ett DNA som övriga Serie A klubbar bara kan avunda. En fotbollsklubb som är mästare på att vinna fotbollsmatcher. Det förstärker däremot inte Pau López ställning som nummer 1 i ett Champions League jagande Roma med sämst räddningsprocent i hela Serie A. Nåväl, kisar man tillräckligt med ögonen på söndag ser det ut som vi möter Juve igen, och nu finns det en stor chans att det kommer vara en roligare match att titta på.

Udinese kommer från fyra raka matcher utan förlust, med två kryss mot Inter och Atalanta men på söndag så blir det nog poänglöst. På söndag så tyder allt på att Roberto Pereyra kommer stå över på grund av skada. I ett lag där det inte kryllar av kreativa lirare så är det definitivt ett bakslag för laget från norr. Även mittbacken Kevin Bonifazi missar matchen då han har drabbats av Covid-19. I Roma är Zaniolo en vecka närmare comeback, Pellegrini är tillbaka efter sin avstängning och El Shaarawy som agerat polis i veckan då han stoppade en bilstöld borde åtminstone vara på bänken. Det fullkomligt stinker succécomeback där. Även Pedro som gjorde mål i Udine har tränat i veckan men han lär däremot inte komma till spel nu på Söndag.

Jag förväntar mig några ändringar i startelvan jämfört med matchen mot Juventus förra veckan. Pellegrini går såklart in på mittfältet, även Dzeko tror jag går in på topp. Trots att det är match på torsdag igen mot Braga i Europa League så tror jag inte att Fonseca vill vila någon inför den matchen.Det enda eventuella frågetecknet skulle isåfall vara Mkhitaryan som har dragits med skavanker under några veckor och har matchats hårt hela säsongen. Men nu har vi samma poäng och målskillnad som våra ljusblåa antagonister och det känns som att Fonseca och hela spelartruppen vill studsa tillbaka direkt med en bra insats efter förlusten i Turin förra veckan och hamna i rytm inför Milan om två veckor. Åtminstone hoppas jag att dom vill det.

Förväntad startelva - Roma (3-4-2-1)
Lopez - Kumbulla, Ibanez, Mancini - Spinazzola, Veretout, Villar, Karsdorp - Pellegrini, Mkhitaryan - Dzeko


Tankar inför?
Något man måste komma ihåg om man väljer att välla ut sitt missnöje med Fonseca är ett Roma har nästan blivit lite av en garanti i matcher mot lag av lägre kvalitet. Under väldigt många år har man nästan aldrig bara kunnat räkna hem 3 poäng. I år har Roma en helt annan inställning inför dessa matcher. Man ser mer sällan ett lojt Roma där man ser i minut 3 att vi inte kommer vinna matchen. Där måste man berömma det Fonseca har gjort med Roma. Det har helt enkelt blivit ett lite mer förutsägbart Roma. Sedan saknar man lite Zdenek Zeman tiden och det oförutsägbara när det är lag som Juventus som står på andra sidan. Udinese däremot är det svårt att sätta fingret på. Senast dom var i Rom var i slutet av november, då vann dom med 3-1 mot Lazio bara för att sedan gå 3 matcher utan vinst mot Crotone, Cagliari och Benevento. Det är ett typiskt italienskt mittenlag med andra ord. Någon att hålla koll på i Udinese är Rodrigo De Paul. En spelare som har ryktats till flera av Europas topplag, bland annat Liverpool, Arsenal och Inter. Han är även lagets bäste målskytt med 5 mål denna säsong trots att han i grunden är en innermittfältare som ofta har spelat som någon slags falsk nia denna säsong.

Avspark 12:30
Spelplats: Stadio Olimpico
Mitt tips: Roma vinner med 3-0, Dzeko,Mkhitaryan och Veretout gör målen. Forza Roma.
 

Robin Jenelius@RobinJenelius2021-02-13 14:40:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?