Inför Salernitana - Roma: "Jag gillar idén om ett lag av banditer"

Inför Salernitana - Roma: "Jag gillar idén om ett lag av banditer"

Ett förstärkt Roma hoppas vända den usla bortaspelsformen i kvällens match mot Salernitana. Huvudtränare Daniele De Rossi gillar idén om ett lag av “banditer”.

Slutet av januari brukar innebära fritt från veckomatcher. 
Men om “Riyadh season” är din tröjsponsor, behöver du däremot flyga ner sex timmar till Saudi Arabien för en vänskapsmatch mot Al-Shabab inför halv tomma läktare, i huvudstaden Riyadh på Cristiano Ronaldos hemmaplan.  

Det är långt ifrån en optimal uppladdning Roma har i ryggen med sig på Frecciarossa-tåget ner till Salerno med ständig skadekänslighet inför ett måndagsbarskt Stadio Arechi. 
Men till marknadsavdelningens försvar, var uppvisningsmötet i det aktuella mellanöstern-landet sedan långt inplanerat. 
Lyckligtvis, väntas flera ordinarie-namn vara tillgängliga för återkomst.  

Salernitana borta är möjligtvis en av två bortamatcher, som Roma fortfarande tar snabbtåget till.



De Rossi: Jag gillar Mourinhos idé om ett lag av banditer”  

Tidigare under säsongen vädrade Jose Mourinho sin frustration gällande det allt för ofta karaktärslösa Roma på bortaplan.  
Portugisen påpekade att stora delar av truppen tenderade att vara för mjäkig, och inte gå igång på det tuffa och obekväma att resa till en arena som inte var deras, och där supportrarna var emot de.  
Mourinho krävde en attityd förändring, och myntade därmed parollen “jag vill se ett lag av banditer”.

Ett gäng banditer som inte var rädd och saknade mamma, utan ett gäng banditer som snarare föredrog alla motsättningar det innebär att resa till motståndarens hemmaplan och dess supportrar, för att markera revir.  

Daniele De Rossi var en spelare som troligen symboliserade allt det Mourinho önskade av en “Bandit”. 
Men tränaren själv menar att Roma redan besitter spelare med den rätta karaktären till bortamatcherna.  
Han nämner Spinazzola och Cristante som exempel, med deras stora bedrift i EM-titeln 2020 som segrades på Englands hemmaplan Wembley, inför stor majoritet britter på läktaren.  

Samtidigt påpekar De Rossi vikten av mentaliteten som Mourinhos paroll om “banditer” menar.  
“Det finns tillfällen när både spelet på hemma och bortaplan går fel, det är en del av en säsong. I fotboll måste du ha vinnarskallen och elakheten som gör att du ibland tar poäng på ett smutsigt sätt i tunga matcher. Jag vill ha ett lag med fantastiska spelare och jag tror att jag har det. Gällande karaktär och personlighet tror jag inte laget faller ur den synvinkeln, tvärtom” 



Romas bortafacit 23/24 i Serie A:
2 V – 2 O – 6 F
  Kanske Kristensens bristfälliga italienska språkkunskaper avslöjer valet på vänsterbacken ikväll?





Hur väljer DDR att formera?

Sedan De Rossis intåg verkar Roma lämnat Mourinhos gamla 3-5-2 formation och istället formerat om till moderna 4-3-3.
Sett till spelarmaterialet är ändringen högst välbehövlig, eftersom ”wingback” positionen blivit allt för avgörande hur Roma har presterat.

Vänsterback Spinazzola är skadad ikväll, vilket öppnar utrymme för antingen Kristensen eller Zalewski som ersättare.
Personligen ser jag gärna Zalewski, eftersom han är spelaren att satsa på och visa förtroende till, framför en inlånad Kristensen.
Samtidigt är Kristensen mer fysisk belagd och kan passa en match mot ligajumbon Salernitana aningen bättre än den mindre (till kroppsstorleken) Zalewski.

Centralt i försvaret återvänder Mancini efter avstängning. Detsamma gör Cristante på mittfältet.
Noterbart avbräck är Paredes avstängning.
Men det möjliggör att trion Pellegrini, Cristante och Bove kan bilda samarbete. Vilket av det vi såg i förra matchen mot Hellas Verona, är nästan högst nödvändigt eftersom Eduardo Bove är den som agerar mittfältsmotor med den intensitet som Daniele De Rossis spelidé kräver.

Och offensivt, väntas lyckligtvis Paulo Dybala starta.
Juvelen åkte inte med till mellanöstern, trots lovord och avtal med ”Riyadh Season” om obligatorisk närvaro.
Han fick välbehövligt vila hemma på Trigoria och förhoppningsvis kan vi se en mer utvilad och påkopplad Paulo Dybala än i de senaste matcherna.




Inga bortasupportrar från Rom på Stadio Arechi

För andra gången den här säsongen väljer inrikesministeriet i Italien att förbjuda alla invånare från regionen Lazio att köpa biljett till bortasektionen.
Tidigare i september drabbades romanisti med bestraffning i bortamatchen mot Torino, där ministeriet förbjud biljettförsäljningen eftersom Napoli spelade borta mot Bologna samma dag.

Man ansåg att risken till upplopp mellan de två supporterskarorna vid exempelvis en autogrill (större bensinmack) på väg till bortamatch, var tillräckligt stor för att genomföra en kollektivbestraffning.

Den här gången hänvisar man till läktarscenerna i cupderbyt mot Lazio som utspelade sig i början av januari.
Likt många gånger förr, drabbades laziali på Tribuna Tevere och Romanisti från Distinti Sud och Curva Sud, emellan och kastade pyro-pjäser mot varandra, samt andra upplopp både på och utanför arenan.

Huvudtränare De Rossi, som under sin karriär ansågs som en ”Ultra in campo”, visade sin sympati i frågan:
”Jag spelade aldrig i Salerno, men jag är förväntansfull eftersom det är en spännande arena och Curva. Just de två faktorerna kommer ge något extra för Salernitana, eftersom vi inte kommer kunna få vårt stöd, som vi brukar från våra bortasupportrar. Vi kommer att spela för de”


Preliminära laguppställningar
Salernitana (4-3-2-1): Ochoa; Zanoli, Gyomber, Lovato, Bradaric; Maggiore, Legowski, Kastanos; Candreva, Tchaouna; Simy.
Roma (4-3-3): Rui Patricio; Karsdorp, Mancini, Llorente, Zalewski; Pellegrini, Cristante, Bove; Dybala, Lukaku, El Shaarawy. 


Domare: Marco Di Bello
VAR: Daniele Paterna
Avspark: 20:45


Tips: 1-3 Roma. 





 

Melker GaddMelkerG_202024-01-29 12:15:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?