2019-03-14 18:55

Red Bull Salzburg - Napoli

Inför Salzburg – Napoli: Ett resultat att spela på

Inför Salzburg – Napoli: Ett resultat att spela på

Napoli kliver in i åttondelsreturen mot Red Bull Salzburg med ett 3-0-försprång i ryggen. Chanserna till fortsatt Europa League-spel är således mycket goda på förhand, även om jobbet på svårspelade Red Bull Arena måste göras.

Den halvsvaga insatsen och 1-1-resultatet borta mot Sassuolo spär på känslan av den pyspunka som sedan en tid tillbaka ägt rum i Serie A:s toppstrid. Med 18 poäng upp till obesegrade Juventus samt jagande Milan och Inter sex respektive sju poäng nedanför befinner sig Napoli i något slags ingenmansland. Gör man en någorlunda solid avslutning så ska andraplatsen inte vara något problem. Således borde Europa League vara av högsta prioritet för att fortsätta hålla liv i den avslutande delen av säsongen.

Salzburg var absolut inte dåliga i det första åttondelsmötet på San Paolo och 3-0 speglar kanske inte riktigt matchen i sin helhet, framförallt inte mot slutet. Därav ska Napoli vara nöjda med sin effektivitet samtidigt som risken för någon typ av underskattning inför returen borde vara helt utesluten.

Österrikarna har bara inkasserat en ligaförlust under säsongen och leder med nio poäng ned till tvåan LASK Linz. I helgen vilade man närmare halva den ordinarie startelvan i 0-0-mötet med Sturm Graz. Precis som för Napoli är Europa League väldigt prioriterat för Salzburg och vi får räkna med att man kommer göra ett ordentligt försök till en bragdvändning under torsdagskvällen. Som bekant är man väldigt hemmastarka normalt sett. Låt oss påminnas om fjolårssemifinalistens succé då man slog ut såväl Dortmund som Lazio i slutspelet. De sistnämnda spöade man med hela 4-1 på hemmagräs. I deras nio senaste Europa League-matcher på Red Bull Arena har man vunnit åtta och spelat oavgjort i en. Det är starka papper.

Ovanstående till trots vore allt annat än ett kvartsfinalavancemang ett monumentalt fiasko för Napoli. Av allt att döma bör man kunna ställa ett skapligt lag på banan och spela på resultatet. Gärna ett inkontrat bortamål redan i första halvlek för att punktera tillställningen då österrikarna måste forcera från start.

Ancelotti påstås mönstra en så ordinarie elva han kan utöver det faktum att Insigne kan få inleda på bänken. Någon som kan tyckas sunt i det långa loppet. Klart är i alla fall att mittbacksduon Koulibaly och Maksimovic är avstängda. Således lär vi få se Chiriches och Luperto göra sin första start tillsammans. Det är nog tur att vi har ett kanonresultat att spela på, för man får inte direkt Fort Knox-vibbar av det mittbackslåset. Förhoppningsvis kan man ändå hålla den israeliske skyttekungen Munas Dabbur i någorlunda schack. I hemmalaget är mittfältaren Xaver Schlager avstängd.

Möjliga startelvor:

Red Bull Salzburg (4-3-1-2): Walke; Lainer, Onguéné, Ramalho, Ulmer; Mwepu, Samassekou, Junuzevic; Wolf; Daka, Dabbur.

Napoli (4-2-2): Meret; Hysaj, Luperto, Chiriches, Rui; Callejon, Allan, Ruiz, Zielinski; Milik, Mertens.

Avspark: Torsdag 14 mars, klockan 18.55
Arena: Red Bull Arena
Domare: Carlos del Cerro Grande (Spanien)
TV-sändning: Eurosportplayer.se eller fulstream

Avanti Napoli, mot kvartsfinal!

Todd Åkessontodd.akesson@hotmail.com@TAkesson2019-03-14 08:00:00
Author

Fler artiklar om Napoli