2021-04-11 15:00

Sampdoria - Napoli

Inför Sampdoria-Napoli

Inför Sampdoria-Napoli

Stadio Luigi Ferrarris står som scen idag när de mörkblå möter de ljusblå, i en match som på förhand bara kan tyckas sluta på ett sätt, men som vanligtvis med detta Napoli troligtvis inte kommer vara en så enkel historia. Jag hoppas jag har fel.


Efter den senaste förlusten mot juventus så är det nu Napoli som placerar sig på femteplatsen i ligan, dvs utanför Champions League. För någon månad sedan så satt jag och oroade mig för om Napoli skulle klara av att hänga på de andra lagen i just kampen om Champions League, matcher mot bland annat Milan och Roma låg framför oss då och det kändes verkligen som ett “make it or break it” moment för i partenopei. Vilket det också var, och vilket Napoli svarade upp på genom att vinna de två ödesdigra matcherna för att verkligen blanda sig i kampen om en åtråvärd topp 4-placering.

När Napoli nu befann sig i detta läge så räknade jag det som att kampen stod mellan oss, juventus och Atalanta. Så fel jag hade. Milan har, allt som säsongen fortlöpt, växlat ned en växel per månad och känns numera som det lag som enklast petas ned från en CL-topp. Vid en snabb blick på tabellen kan jag även konstatera att Lazio har möjligheten att landa på 55 poäng vid dagens slut, dvs en poäng bakom Napolis nuvarande 56. Så, vad tur att vi möter Sampdoria i dagens möte då, tänker du? Vilken otur att Claudio Ranieri tränar motståndarlaget då, tänker jag.

Claudio Ranieri. Denna tränare som kan tyckas vara lika odödlig som den italienska huvudstaden. En tränarkarriär som varat i 35 år, som sträckt sig från de första taktiska instruktionerna i lilla Vigor Lamezia, till storklubbar som Atletico Madrid, juventus, Inter, Roma, Chelsea och så vidare. Icke att förglömma är även den korta sejour han spenderade hos oss nere vid Vesuvius.

Ranieri kan med säkerhet sägas ha en viss erfarenhet inom tränaryrket, och när Napoli nu skall ta de där enkla 3 poängen i Genoa så hade jag gärna sett en annan dirigent vid Sampdorias bänk. Senast mot Milan så kom de rödsvarta ingenstans i sina anfallsförsök, och det var med nöd och näppe som den unge Jens Hauge lyckades kvittera i slutminutrarna. Och det med ett Sampdoria spelandes med 10 man i 30 minuter.

Nej, återigen väljer jag att förlita mig och sätta mitt hopp till de individuella spelarna i vårt relativt icke-självspelande piano. Det kommer inte vara Gattusos spelide, vad den nu är, som kommer leda till en eventuell Napoli-vinst idag. Återigen kommer vi behöva sätta vår tilltro till spelare som Insigne, Zielinski, Mertens och Osimhen. 

Vad som däremot kan sägas vara troligare, spelmässigt, denna söndagseftermiddag är att det är Gattuso som kommer vilja hålla i spelet. Det är Ranieri, som på sitt sedvanliga vis, kommer försvara sig med sitt 4-4-2 för att sedan ställa om på kontring. Om det sedan är Insigne som, på sedvanligt vis, skruvar in den i bortre eller vår förlorade figlio di Napoli, Fabio Quagliarella, låter jag framtiden utvisa. Jag vet iallafall vilken jag föredrar.


Förväntade startelvor

Sampdoria (4-4-2): Audero; Bereszynski, Tonelli, Colley, Augello; Candreva, Thorsby, Askildsen, Damsgaard; Quagliarella, Gabbiadini

Napoli (4-2-3-1): Ospina; Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Rui; Demme, Ruiz; Politano, Zielinski, Insigne; Osimhen

Avspark 15:00, Stadio Luigi Ferrarris

Clarence Thunberg2021-04-11 12:26:05
Author

Fler artiklar om Napoli