Inför Sassuolo-Juventus: Juve söker formen mot formstarka Sassuolo

Efter två segerlösa matcher blir en knivig bortamatch mot svårtuggade Sassuolo nästa möjlighet till tre poäng för titeljagande Juventus. Det vore en överdrift att påstå att Juve, med åtta poängs serieledning, har kniven mot strupen, men det är ändå hög tid för Sarri och gänget att vända på steken och slå in på vinnarspåret igen. Om de fixar biffen eller inte får vi reda på onsdag kväll klockan 21.45.

21.45 är nämligen det klockslag då Juventus äntrar planen på Mapei Stadium i Reggio Emilia för att ta sig an ett av Serie A:s formstarkaste lag – det frejdigt offensiva Sassuolo. Hemmalaget har fyra raka segrar i ryggen och kommer närmast från en imponerande 1-2-seger borta mot Lazio där ett sent mål från Neroverdis främste målspottare Francesco Caputo fällde avgörandet. Roberto De Zerbis manskap har öst in mål under de senaste veckorna och managern förfogar i nuläget över ett antal riktigt välkalibrerade offensiva vapen. Utöver Caputo har även den gamle nästanjuventinon Domenico Berardi, den dansante dribblern Jeremie Boga och ytterbacken Mert Müldür fina offensiva facit att visa upp sedan omstarten. På det grönsvarta mittfältet finns god anledning att hålla ett extra öga på Manuel Locatelli. Ni vet, den gamle milanistan som gjorde ett så onödigt snyggt mål på Juventus på San Siro en gång för några år sedan. Han har nämligen vuxit ut till en så pass skicklig tvåvägsmittfältare att det under veckan har ryktats om att Juves sportchef Fabio Paratici ser honom som ett tänkbart nyförvärv till nästa säsong. Sassuolo är med sex omgångar kvar att spela fyra poäng bakom sjundeplacerade Milan. Just sjundeplatsen kan med tanke på Napolis direktkvalificerande Coppa-vinst mycket väl bli kvalplatsen till Europa League. De har således hela världen att spela för och kommer att göra det med enbart försvararen Filippo Romagna på skadelistan och helt utan avstängningar.

Juventus å sin sida, har en mer manstark skara i eller just på väg ut ur sjukstugan. Den består i nuläget av Sami Khedira och Mattia De Sciglio samt mittbackarna Giorgio Chiellini och Merih Demial, de senare två åter i träning men ännu inte fullt redo för spel. Efter varningen mot Atalanta är Juan Cuadrado avstängd. Maurizio Sarris pusslande stannar dock inte där, eftersom Rodrigo Bentancur, Federico Bernardeschi och Adrien Rabiot alla tre riskerar avstängning i toppmötet mot Lazio i händelse av en varning mot Sassuolo. La Gazzetta dello Sport tror trots detta på startplatser för hela trion, samt Miralem Pjanic, Alex Sandro och Daniele Rugani i en i övrigt ganska orörd elva jämfört med de senaste veckorna.

I och med det osannolikt tursamma krysset mot den osannolika titelutmanaren Atalanta i helgen ser Juventus nionde raka serieseger ut att vara, om inte i hamn, så åtminstone en bra bit på vägen genom hamninloppet. Det gäller dock fortfarande för Sarris killar att höja nivån lite från den senaste veckans matcher om det inte ska bli allt för mycket smolk i scudettodrinken. Ronaldo jagar fortfarande Ciro Immobile i skytteligan och vid horisonten, mindre än en månad bort faktiskt, hägrar Champions League-slutspelet. En bortamatch mot Sassuolo är ett tillfälle så gott som något att få fart på fartyget igen. Emedan De Zerbis offensiv verkligen har imponerat på sistone så finns det goda möjligheter att exploatera en inte lika grym defensiv. Således tror jag att det finns goda möjligheter till svartvit seger, men att det kommer krävas en stark defensiv insats från ett Juventus som sett lite svajigt ut den allra sista tiden. Detta för mig osökt in på den första av de två frågor jag hoppas ha fått besvarade när domaren blåser för full tid, nämligen:

Om Rugani får en ny chans i backlinjen, kan han göra bättre ifrån sig än mot Milan?

Att betvinga Sassuolos snabbspringare skulle vara ett bra sätt att tysta ett par kritiker, men de skulle också kunna visa sig övermäktiga för en Rugani i avsaknad av matchform och, möjligen, självförtroende.

Vidare, kan Manuel Locatelli göra skäl för Paraticis påstådda intresse mot tuffast möjliga motstånd?

Jag gillar Locatellis spelstil, men ser honom mer som viktig för Sassuolo än potentiellt nyttig för Juventus. Kanske är det coronaekonomin som sätter sitt avtryck, kanske har jag missat något. Det vore kul att bli övertygad av en bra, men inte onödigt bra, insats från Locatelli.

Jag tror på en väldigt jämn och svårtippad match. Men trots att Juve stundtals spelade riktigt dåligt mot Atalanta och trots att Sassuolo bjuder på en del liknande hot så tror jag att Juventus har vad som krävs för att plocka tre poäng. Ronaldo och Dybala ser fortfarande riktigt giftiga ut och jag tycker även att Bentancur och Rabiot visat uppåtgående form. Ihop med att Alex Sandro är tillbaka i startelvan och förhoppningsvis kan ha ett mer stabiliserande inflytande på backlinjen än Cuadrado tror jag att detta kommer räcka till en knapp vinst mot en klurig motståndare. 2-1 känns som ett rimligt tips, med reservation för att vi befinner oss i de orimliga matchernas tidsålder. Matchen, rimlig eller orimlig, visas på Cmore Fotboll och kan streamas online på Cmore. Med det säger jag ”Forza Juve!” och presenterar La Gazzeta dello Sports förväntade startelvor nedan.

Sassuolo (4-2-3-1): Consigli – Müldür, Ferrari, Chiriches, Kyriakopoulos – Magnanelli, Locatelli – Berardi, Djuricic, Boga – Caputo

Juventus (4-3-3): Szczesny – Danilo, de Ligt, Rugani, Alex Sandro – Bentancur, Pjanic, Rabiot – Bernardeschi, Dybala, Ronaldo

Hugo Olsson2020-07-14 20:51:03
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid