Mapei Stadium, 2023-02-17 20:45

Sassuolo - Napoli

Inför Sassuolo - Napoli: En sak i sänder

Inför Sassuolo - Napoli: En sak i sänder

Under fredagskvällen sparkas den 23:e omgången av Serie A igång när Napoli reser norrut för bortamöte med Sassuolo.

Efter att ha städat av Cremonese med stabila 3-0 drygade Napoli ut den redan oceanstora ligaledningen till 15 poäng. Detta efter att Inter under måndagskvällen inte fått hål på Sampdoria. Segern var Napolis sjätte raka och nu stundar den sista ligamatchen innan Champions League-slutspelet tar sin början för Spallettis manskap.

Under fredagen reser man till Emilia-Romagna och Mapei Stadium för att ta sig an femtondeplacerade Sassuolo. Alessio Dionisis lag har hittills haft en kämpig säsong och gör en av sina sämre sedan uppflyttningen 2013. Man har dock spottat upp sig på slutet och är obesegrade i de fyra senaste matcherna. Däribland har man besegrat både Atalanta och Milan. Nu senast kommer man från ett 2-2-resultat borta mot Udinese. Man har, såhär långt, definitivt inte nått samma höjder som under De Zerbi och förfogar kanske inte heller över ett lika starkt lag på pappret när spelare som Boga, Locatelli och Scamacca lämnat. Trots detta bör vi kunna tro att Sassuolo har såväl grundnivå som kunnande för att sluta någonstans i mitten av tabellen.

I och med att Napoli får spela redan under fredagen så kommer inte Spalletti tumma speciellt mycket på sin startelva i den här matchen. Ligan förblir alltjämt prioriterad och nyckelspelarna har gott om tid på sig för återhämtning inför Champions League-åttondelen mot Eintracht Frankfurt som man såklart också kommer gå all in för. Således bör vi absolut få se bästa lag på banan här. En spontan tanke är att Politano tar över högeranfallspositionen från Lozano som inte precis rosat marknaden i ett annars högpresterande Napoli. I övrigt kan vi förvänta oss en snarlik elva som senast mot Cremonese.

Möjliga startelvor:

Sassuolo (4-3-3): Consigli; Zortea, Erlic, Tressoldi, Rogerio; Frattesi, Obiang, Bajrami; Berardi, Defrel, Laurienté.

Napoli (4-3-3): Merit; Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Rui; Anguissa, Lobotka, Zielinski; Politano, Osimhen, Kvaratskhelia.


De senaste årens möten mellan Napoli och Sassuolo har varit väldigt målrika. 4-0, 6-1, 2-2 och 3-3 är resultatraden för 2022 och 2021 års matcher. Något säger mig att det kanske inte blir lika målglatt den här gången. En kombination av att Napoli är bättre bakåt och att Sassuolo tappat en del slagstyrka i de offensiva leden gör att jag tror på en match med max två eller tre mål. Förhoppningsvis fortsätter majoriteten att göras av de suveräna serieledarna från Kampanien. Motståndet får dock inte underskattas och Sassuolo är, som sagt, på gång.

Inga tankar på tisdagens Champions League, tack. Vi är här och vi är nu. Det uppoffrande jobbet måste fortsatt göras, fötterna förblir positionerade till marken och spaden används ödmjukt för att gräva där vi står precis exakt just nu. Nästa jäkla match. Hur tråkigt det än må låta. Hela vägen in i juni.

Todd Åkessontodd.akesson@hotmail.com@TAkesson2023-02-17 09:00:00
Author

Fler artiklar om Napoli