2020-07-22 21:45

Spal - Roma

Inför Spal - Roma: Roma mot degraderat Spal

Inför Spal - Roma: Roma mot degraderat Spal

Matcherna duggar tätt i Serie A, idag tar sig Roma till Ferrara för att möta jumbolaget Spal. Roma fightas för femteplatsen medan Spal redan är klara för nedflyttning och får ställa in sig på Serie B nästa säsong.

Roma är i fin form, 3 raka segrar och sedan ett kryss hemma mot Inter senast. Mot Inter spelade man bra och förde stora delar av matchen, tyvärr slarvades det i slutet när Spinazzola oturligt nog råkade sparka ned Victor Moses i eget straffområde vilket resulterade i straff och oavgjort resultat.

Både Ibanez och Fazio saknas ikväll, trots detta ser man ut att formera en stark försvarslinje med Mancini, Smalling och Kolarov som mittbackar. Spinazzola och Zappacosta som ytterbackar, den förstnämnda som har varit en av de bättre i Roma den senaste tiden trots sitt misstag senaste matchen. Längst fram startar Dzeko i vanlig ordning.  

Spal med ett självförtroende som är kört i botten vilket inte är så konstigt med en poäng de senaste åtta matcherna. Spal är som sagt redan klara för nedflyttning och får nu endast spela för sin heder.

Roma bör såklart ta med sig tre poäng hem till Rom men det är aldrig något man kan ta ut i förskott med Roma, oavsett motstånd.
 
Preliminära startelvor:
SPAL (4-4-2): Letica; Cionek, Vicari, Bonifazi, Reca; Murgia, Valdifiori, Dabo, Strefezza; Petagna, Floccari
 
Roma (3-4-2-1): Pau Lopez; Mancini, Smalling, Kolarov; Zappacosta, Veretout, Cristante, Spinazzola; Perez, Mkhitaryan; Dzeko

Kasper Wilhelmsson2020-07-22 09:09:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?