Stadio Alberto Picco, 2022-02-27 18:05

Spezia - Roma

Inför Spezia v Roma: "Fotboll är inte det viktigaste men..."
Dags för juniorerna att göra det igen?

Inför Spezia v Roma: "Fotboll är inte det viktigaste men..."

Jag vet inte hur det är med er. Mitt i ett inferno av svarta tidningsrubriker från Ukraina så har inte alldeles för mycket tankar kretsat kring vårt Roma. Oavsett, här är en kort pre-partita.

En hel vecka utan match för Roma! Skön vila? Förhoppningsvis. 
De italienska tidningarna skriver att många Roma-spelare nu är tillbaka, däribland Zaniolo, El Shaarawy och Mkhitaryan. Ibanez och Sergio Oliveira (bägge skadade) är dock borta så Mourinho slipper inte skadepusslandet. 

I Ligurien, på en av Serie A:s vackrast belägna arenor, väntar nu Spezia där Thiago Motta verkar stortrivas i sin roll som tränare. Minns bara Spezias vinster mot Napoli, Genoa, Milan och Sampdoria tidigare i vintras. 
Formen är lite på nedgång nu och Spezia tar emot Roma med två raka torsk i ryggen. 
"Vi måste vara aggressiva mt Roma. Även om de har förlorat och haft problem med anfallet på sistone så vet dem hur de ska hålla ihop som ett lag. De är vassa på kontringar", säger Motta inför matchen. 

Roma å sin sida jagar den första segern på en dryg månad. En seger som måste komma om laget ska kunna dra ifrån Fiorentina, Atalanta och Lazio som också jagar europaplatser. 

Förra söndagen lyckades Roma till sist stjäla en poäng av Verona och huvudorsaken till det stavades juniorerna. Således är nu frågan om Mourinho låter de (Volpato och Bove) starta också idag. Undertecknad är tveksam men har Roma det tufft och vi närmar oss sista halvtimmen lär vi få se pigga och motiverade juniorer göra sitt för att stjäla rubrikerna. 

Förhoppningsvis slipper det dock bli så stressigt och det är bara att hoppas att Spezia gör samma insats likt senast mot Bologna då man bara mäktade med 2 skott på den andra halvleken. Uddlöst Spezia, ja tack! 

Roma (3-4-1-2):
1 Rui Patricio -  23 Mancini, 6 Smalling, 24 Kumbulla - 15 Maitland-Niles, 17 Veretout, 4 Cristante, 5 Viña; 7 Pellegrini - 22 Zaniolo, 9 Abraham.

Spezia (4-2-3-1): 
Provedel -  Amian, Erlic, Nikolaou, Reca - Sala, Kiwior - Verde, Maggiore, Gyasi - Nzola

Roma-redaktionen tippar: 
1-2. Roma-seger! 

Erik Winell@ErikWinell2022-02-27 11:23:20
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?