Inför vårstarten  —  Lazio: ”Har varit en Berg- & dalbana”

Inför vårstarten — Lazio: ”Har varit en Berg- & dalbana”

Vårsäsongen startar på torsdag. Vi kollar läget hos lagen och summerar hösten.

Dags för det andra laget i Rom. Lazio-redaktionen har gett sin syn på hösten och den kommande våren.

Varsågoda!


Hur skulle du vilja betygsätta laget höstsäsong så här långt rent allmänt och varför?
— Med en ny tränare som Sarri så hade man som tifoso på förhand väldigt höga förväntningar, samtidigt visste man att det skulle vara svårt för laget att assimilera Sarris nya sätt att tänka fotboll, speciellt efter att ha spelat i fem år på ett och samma sätt. En del nyckelspelare har/hade svårt att passa in i den nya spelstilen med ett högt lag och en mer intensiv pressing. Ett tajt spelschema har inte gjort saken bättre, med skador och mindre tid på att jobba på de nya sakerna tränaren efterfrågar. Det har varit som en berg- och dalbana hela hösten, vi får hoppas på att det blir bättre till våren.

Och mer specifikt - vad vill du lyfta fram för händelse? 
— Två matcher som var mycket positiva var derby mot Roma och matchen mot Inter. Lazio är faktiskt enda laget som lyckats besegra Inter hittills. Negativt är matcherna mot Bologna och Verona, total odugliga insater från Lazio.

Hur ser förutsättningarna ut inför den avslutande vårsäsongen för er klubb?
— Lazio behöver få in en mittback, en mittfältare och en ersättare till Ciro om förutsättningarna ska se ljusare ut. Mycket hänger på om Lazio kommer gå vidare i Europa League också. Skulle man göra det så behöver Lazio förstärkning för att man ska kunna orka spela tre matcher i veckan.

Vad är en realistisk målsättning tycker du?
— En realistisk målsättning utifrån hur det ser ut nu är att Lazio når en Europa League plats.

Har du förtroende för att din tränare kommer klara det?
— Ja, jag tror på Sarri på lång sikt.

Hur ser mercaton ut annars - risk att någon viktig kugge lämnar? Behöver laget förstärkas?
— Ja, en risk att Milinkovic-Savic lämnar finns alltid. Det finns även en risk att Acerbi kommer lämna, tyvärr. Laget behöver absolut förstärkas om man ska ha något att säga till om under våren. Lazio har 13 bra spelare, reserverna håller tyvärr Serie B nivå.

 ...och Serie A, vad har utmärkt hösten så här långt?
— Att alla lag kan slå alla, ta Juventus som till exempel har torskat mot Verona och Sassuolo  medan dom slagit Lazio, Roma, Fio och kryssat mot både ettan och tvåan i nuvarande tabellen.
Och omvänt där Verona slagit Roma och Lazio.
Vad mer har utmärkt hösten tycker jag är att man märkt med alla tränarbyten att några lag fick pangstarter (Napoli, Roma m.m) medan några lag kämpar med att hitta sitt spel lite merm(Lazio, Juve bl.a) och några fick långsamt ånga igång såsom Inter.

Några lag du vill lyfta fram som överraskat dig?
— Positivt överraskad är jag av alla nuvarande topp 4 klubbarna (utom Atalanta, dom ska vara där numera) samt Fiorentina, som verkligen börjar se ut som en av dom sju systrarna igen vi får hoppas det håller även när Vlahovic tackar för sig i italiensk fotboll nu i Januari och man får ha i åtanke att han gjort hälften av alla Fio's mål 
Napoli och Milan har överraskat mig positivt i och med tunga spelartapp (Milan). Mycket skador på tongivande spelare som Insigne samt ny tränare nere i Neapel att ändå stå för dom starka öppningar där väl båda lagen vann allt till den 10:e omgången eller nått sånt.
Mest positivt överraskad är jag över Inter med tunga tapp på Lukaku och Hakimi men även Eriksen, för att inte prata om att dom tappade Conte och tog in Simone Inzaghi, Simone som gjort det bra i Lazio under många år trodde väl dom flesta inte var redo för denna uppgift men efter att ha gått vidare i CL och blivit vintermästare och vad jag kan minnas bara förlorat en match ironiskt nog mot just Lazio så är jag mest positivt överraskad över hur han givit nytt liv till den halvdöda Edin Dzeko och fått Calhanoglu att tro på sig själv igen och Brozovic spelar sin livs bästa fotboll.

Måste också nämna att jag är grymt överraskad och imponerad av Empoli, som ju tidigare nämnt slagit Juve men också Napoli och Fiorentina!

Vilka tror du vinner, tar sig till CL och EL och vilka kommer åker ur?
— Inter vinner, det är redan klart. Sen blir det Napoli, Juventus och Lazio som tar resterande CL platser och EL platsen den hamnar i Bergamo medan Milan tror jag klappar igenom men kniper ELC platsen och får slåss mot Molde eller AIK.

La Curva-redaktionen2022-01-05 13:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)