2023-11-09 18:45

Slavia Prag - Roma
2 - 0

Inför:Slavia Prag-Roma: Matchboll
Il mister ställer ett starkt lag på banan för att säkra en plats i åttondelsfinalen redan nu.

Inför:Slavia Prag-Roma: Matchboll

Vinner Roma kvällens bortamatch i Prag så är Giallorossi klara för åttondelsfinal i Europa League. Till deras hjälp har de över 1000 romanisti som fyllt bortasektionen på Eden Arena.

Trots ett stundande derby på söndag kommer inte Mourinho göra någon större rotation i startelvan enligt il Romanista. Il mister hoppas kunna kräma ut det sista ur de spelare, som fått bära detta Roma sedan förra landslagsuppehållet, för att redan nu säkra en förstaplats i gruppen och därmed en åttondelsfinalplats i Europa League. Enligt tidningen kommer Roma ställa följande lag på banan:

Roma (3-5-2): Svilar; Mancini, Llorente, Ndicka; Karsdorp, Cristante, Paredes, Bove, El Shaarawy; Lukaku, Belotti

På presskonferensen innan matchen fick Mourinho möjlighet att svara på Sarris uttalande i samband med Lazios match mot Feyenoord.

“Roma kommer spela en vänskapsmatch på torsdag medan vi gav allt”.

“Är det några som borde känna sig förödmjukade av hans uttalande är det alla runt Slavia, inte jag”, svarade portugisen och tillade.

“Det är som att säga att Slavia är ett lag utan kvalité. Jag däremot respekterar alltid mina motståndare. Skillnaden på en tränare som vunnit 26 titlar och en som vunnit få är mentaliteten och respekten inför matcher, för ingen match kan ses som en vänskapsmatch. Jag är nyfiken att se Lega Serie A:s reaktion på detta eftersom orden är kritik riktad direkt mot ett lag. Jag väntar.” säger den gode Mourinho som aldrig går förlorande ur en diskussion.

Vid sidan om Mourinho på presskonferensen satt den unge Pagano som fick hoppa in istället för Zalewski, som är sjuk. Möjligtvis kommer han att få en startplats i kvällens match.

I romansti följer sitt lag hemma som borta, precis som alltid. Bortasektionen är slutsåld och över 1000 romanisti förväntas vara på plats i Prag. Med ett starkt lag på banan, supportrarna i ryggen och möjligheten att säkra en plats i åttondelsfinalen redan nu tror jag att laget går ut på Eden Arena och gör det som krävs. Servar hem matchbollen, gärna med ett ess. 




 

Niclas Ekström2023-11-09 09:15:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?