Inter vs Real Sociedad : Årets tråkigaste match.

Inter vs Real Sociedad : Årets tråkigaste match.

Har du svårt att sova så se denna match i repeat. Det enda som fick en att hålla sig vaken var Thurams dribblingar i första halvlek. Real Sociedad stod för bollinnehavet men skapade ingenting. Inter försökte skaka fram bra lägen via kontringar men misslyckades.

Matchrapport

Kampen om första platsen i gruppen! Som interisti var det en skön känsla som sköljde över kroppen och sinnet då man redan var slutspelsklara inför kvällens drabbning. Dock krävdes en vinst för att kröna sig som il capolista för grupp D.

Matchen inleddes med en Inter-press där man lyckades skaka fram ett bra läge. Sánchez spelade fram Frattesi till ett bra läge på kanten men tyvärr så var han för långsam i sitt beslutsfattande då läget rann ut i sanden. 

Sedan försökte Real Sociedad under halvlekens gång få Inter-spelarna att pressa högre för att kunna luckra upp ytorna hos de blåsvarta. De lyckades några gånger komma igenom mitten vilket kunde ha lett till ett tidigt baklängesmål. Som tur det upptäckte Inter-spelarna detta och beslöt sig att ligga lågt samt satsa på kontringar.

Den taktiska kampen ledde inte till något mer än ofarliga lägen från Real Sociedad, ineffektiva kontringar från Inter och mindre smickrande siffror gällande bollinnehav där bortalaget stod för hela 80%.

Andra halvlek inleddes mer aggressivt från Interssida. Man pressade tidigt Real-spelarna så att de kunde ägna sig åt långbollar istället, där Interförsvararna har ett övertag.

När klockan hade tickat 65 minuter v väljer Inzaghi att göra ett trippelbyte; Barella byter mot Mikhi, Lautaro mot Sánchez och Arnautovic mot Thuram. Även om gruppsvinsten står på spel så behöver man en pigg Thuram mot Lazio i helgen.

Även Dimarco bytts ut mot Bastoni minut 76 och senare blir Calhanoglu utbytt mot Asllani.

Effekterna av bytena uteblir och matchen slutar 0-0.


Tankar & reflektioner

Utan att ha sett alla andra gruppspelsmatcher så måste jag hävda att detta var nog den tråkigaste matchen som har spelats denna höst. Visst, utgångsläget lovade inga större insatser från båda lagen och detta kan man även konstatera nu efter matchen.
Real Sociedad stod för bollinnehavet men skapade ingenting. Take Kubo filmade till sig en straff men tacka VAR som upptäckte en vidrig filmning som får till och med Nedved att rycka på ögonbrynet. Inter skapade några halvdana lägen som inte fick Sociedads målvakt att svettas direkt.

Vi ska inte dra allt för stora växlar efter denna insats då man märkte tydligt att Inzaghi och grabbarna valde att lägga all fokus på söndagsmatchen mot Lazio istället. Det som är synd här är att man nu kommer att lottas mot gruppettorna i vår. I skrivande stund har vi lag som Real Madrid, Bayern München och Manchester City som gruppvinnare i sina grupper.

Trots att Real Sociedad är ett gäng filmare som gärna bökar som grisar och käkar gräs så vill jag lyfta på hatten och gratulera till gruppvinsten. Till skillnad från flera andra lag man mött under hösten så är La Real ett välspelande lag som gärna försöker bygga sitt spel från målvakt för att sedan kombinera sig fram med ett fint passningsspel.

Dags att rikta fokus mot Olympico där man kommer att ställas mot ett formsvagt Lazio på söndagskvällen. Medan Juve vinner sina matcher utan att ens spela fotboll så kan vi inte räkna med någon hjälp från annat håll. Vi ska vinna scudetton på egen hand genom att spela bättre än våra motståndare och slå dem välförtjänt. Segertåget fortsätter mot Lazio på söndag.

FORZA INTER
 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-12-12 23:33:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?