Allianz Stadium, 2022-02-18 20:45

Juventus - Torino
1 - 1

Juve 1 - 1 Torino: Närmare förlust än vinst
Den enda i Juve som spelade derby.

Juve 1 - 1 Torino: Närmare förlust än vinst

Gårdagens derby var en ganska trist tillställning för oss svartvita. Efter en tidig ledning så hade Juve svårt att skapa några riktigt heta chanser och spelet såg kantigt ut. När 90 minuter var spelade kändes det som att den gamla damen hade tur som fick med sig en poäng från matchen. 


Inte optimala förutsättningar
Med Chiellini och Bonucci i sjukstugan och Danilo avstängd såg backlinjen ganska tunn ut redan när Allegri släppte truppen innan matchen. Att sen Rugani går och skadar sig på uppvärmningen gjorde ju inte saken bättre. Med ett mittlås bestående av De Ligt och Sandro, flankerade av två ytterbackar som har offensiven som sin främsta förmåga, kommer defensiven inte vara kanon. Det köper jag. Men här kommer mitt men. Om du som tränare då vet det, att den här backlinjen är långt ifrån den bästa jag kan ställa på planen, varför inte ändra taktik en aning? Varför inte ställa backlinjen lite högre än vanligt och utnyttja snabbheten i Cuadrado, Pellegrini och Sandro för att plocka upp bollarna som slås bakom backlinjen? Nu försökte vi istället spela som vi alltid gör, fast med ett riktigt fuskbygge till backlinje. Det blev inte så bra. Men för att kasta in ett till men så klandrar jag inte Allegri så mycket ändå. Det är alltid väldigt mycket enklare att vara efterklok än att lappa ihop något on the fly som mister fick göra igår. Pellegrini skadade sig ju också och fick gå ut i halvtid så det är ytterligare en ny bit i pusslet. Och Dybala fick kliva av tidigt i andra mot McKennie. Det gjorde ju inte offensiven starkare direkt. 


Spelarna måste ta sitt ansvar
Ok att nyss nämnda backlinje inte ska ha allt för stora förväntningar på samspel och förmåga att markera Torinos offensiva vapen, men resten av laget då? Det är inte backlinjens fel att laget inte kan slå fem passningar utan att tappa bollen. Det är inte backlinjens fel att ingen löper upp ytor eller vinner duellerna på offensiv planhalva. Det är inte backlinjen som ska sätta dom avgörande passningarna. Juventus offensiv har hackat hela säsongen och allt kan inte vara Allegris fel. Även om jag tycker att hans sätt att se på fotboll är väl mycket safety first. Men ibland handlar det helt enkelt om steppa upp och ta eget ansvar också. Jag gillar Dybala men han var inte tillräckligt bra igår. Samma sak gäller Locatelli. Du kan ha vilken taktik du vill men om passningarna inte sitter, mottagningarna studsar iväg ett par meter och felbesluten avlöser varandra så kommer det vara svårt att skapa något framåt.  


Köp Bremer innan någon annan gör det
Rubriken säger det mesta. Killen hade en av Serie A:s bästa forwards i backfickan hela matchen. Alla vet hur jobbigt det är att flytta så om Juve kommer med ett bud så tror jag inte att Bremer tackar nej. Görtba. 


Spelarbetyg

Szczesny - 6
Dom flesta av Torinos skott ven strax utanför målramen och visst hade han kunnat rädda Belottis skott på en bra dag? 

Cuadrado - 6.5
Fin assist till 1-0 men fick inte till det i uppspelsfasen vilket bidrog till att Torino kunde hålla presse uppe. 

De Ligt - 7.5
Nickar in ett väldigt fint hörnmål och gör sitt allra bästa för att hålla ihop en svajig backlinje. 

Sandro - 5
Sandro som mittback kändes dömt att misslyckas. Och visst var det hans slappa markering som ledde fram till Torinos kvittering. 

Pellegrini - 5.5
Hade tufft på sin kant och gick ut skadad i halvtid. 

Zakaria - 6
Startade matchen bra och hade bland annat en fin passning till Rabiot som kunde bryta igenom. Hade dock svårt att sätta sin stämpel på matchen efter det. 

Locatelli - 5.5
Hade det svårt med Torinos press och kunde därför inte ta tag i uppspelsfasen på det sätt som Allegri vill att han ska göra. 

Rabiot - 6
Nära att bli målskytt tidigt i matchen men hade annars svårt att bidra i det offensiva spelet. 

Dybala - 5.5
Kom ingenstans.

Vlahovic - 6
Kom ingenstans men blev också väldigt isolerad på topp. 

Morata - 6
Kom ingenstans men kämpade på bra. 

Avbytare

De Sciglio - 6
Lugnade ner det en smula på sin kant rent defensivt men såg stressad ut i spelet med boll. 

McKennie - 5.5
Trubbig. 

Mikael Noaksson2022-02-19 13:10:50
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid