2024-01-11 21:00

Juventus - Frosinone
4 - 0

Juve 4-0 Frosinone: Nytt cupkalas!
En ny hemmafavorit på Allianz.

Juve 4-0 Frosinone: Nytt cupkalas!

Juventus fortsäter att storma fram i Coppa Italia. Först var det Salernitana som åkte på rejält med däng, igår var det Frosinone som fick smaka. Med en målskillnad på 10-1 efter två omgångar kan man lugnt säga att den gamla damen har fått en finfin start på cupäventyret.



Perin - 6
Höll på att ställa till det rejält efter bara några minuter när han slarvade med bollen. Men det löste sig. Och efter det hade han inte mycket att göra. Men man såg att han var väldigt sugen på att hålla nollan, det gapades ordentligt på backlinjen i slutet.

Gatti - 6.5
En av kvällens höjdpunkter var att jag fick se Gatti försöka sig på en cykelspark i offensivt straffområde. Man måste bara älska hans självförtroende. Defensivt var han stabil och släppte ingen över bron.

Bremer - 7
Lagets och förmodligen hela Serie A:s bästa mittback har sällan en dålig dag på jobbet. Och han blir typ bättre för varje dag som går. Ett fysiskt monster som styr backlinjen och verkligen vuxit in i rollen som en ledare där bak.

Danilo - 6.5
Börjar hitta formen igen efter det långa skadeuppehållet. Vågar hålla mer i bollen istället för att tjonga iväg den vilket ger laget en helt annan dimension i uppspelsfasen. Han hade nog funkat ännu bättre som höger mittback men att sätta Gatti till vänster känns inte som en bra idé.

Weah - 6
Har inte fått så många matcher i benen än vilket gör att han inte är speciellt samspelt med någon än. Försöker kombinera lite med sin landsman men får sällan läge att utnyttja sin speed, vilket är hans bästa egenskap. Förhoppningsvis växer han in i det mer under säsongens andra hälft.

McKennie - 7.5
SuperMac! Vilka assist han gör. Fyller på bra framåt och gör sig ofta spelbar, men det visste vi redan. Att han dessutom har Pirlos högerfot visste jag däremot inte. Tre ass dom senaste två matcherna talar sitt tydliga språk. Det kanske var tur att Leeds inte köpte loss honom.

Locatelli - 6.5
Tycker att han ser mer ut som en regista nu än för ett år sedan. Gör sällan något spektakulärt men har börjat våga mer i passningsspelet vilket gör att spelet flyter bättre. Ska ha en stor eloge för att han rullade bollen till Milik istället för att skjuta själv vid 3-0.

Miretti - 6.5
Gör det bra som fixar straffen till 1-0 och fortsätter att vara ganska inblandad matchen igenom. Har gjort ett par bra matcher den senaste tiden vilket glädjer mig. Hoppas att han får lite speltid framöver också.

Kostic - 6
Gör inget dåligt men gör inte heller något speciellt bra. En ganska slätstruken insats vilket verkar vara standard för den gode serben nu för tiden.

Yildiz - 7
Att talangen finns där har nog ingen tvivlat på. Men vad som förvånar mig är att han redan, vid 18 års ålder, nästan alltid tar rätt beslut med bollen. Blir en naturlig länk mellan mittfält och anfall vilket har saknats i Chiesas frånvaro. Kenan får mig att vilja titta på fotboll, sånt behövs i dagens upplaga av Juventus.

Milik - 8.5
Har haft det lite tungt den här säsongen men igår lossnade det ordentligt. Första hattricken sedan CR7 är mäktigt bara det. Men han var även inblandad en hel del i spelet vilket inte alltid har varit fallet. När han spelar som igår är han en väldigt viktig komponent i lagbygget. Fortsätt så Arek!

Avbytarna gjorde inget större intryck även om det var kul att se Nonge igen. Så dom slipper jag att betygsätta.

Mikael Noaksson2024-01-12 16:00:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid