Juve Talk 218: Efterspelet

Juve Talk 218: Efterspelet

Notera att respondenternas respektive svar härrör tiden innan gårdagens drabbning mot Napoli.

Avsnittets panel gästas av Mehran Mahmoudi från Real Madrid redaktionen och vår egen produkt Mikael Noaksson. 

1. Uttåget ur Champions League kan utifrån Juve-ögon ha varit den mest smärtsamma någonsin, främst på grund av den kontroversiella straffsituationen i slutminuterna. Var det rätt av Michael Oliver att blåsa straff? Motivera.

Mehran Mahmoudi
Min instinkt var först att det var en billig straff. I efterhand med repriser och flera vinklar var det en korrekt dömd straff. Enligt regelboken är det en korrekt dömd straff och det spelar ingen roll att det skedde i matchens sista minut.  

Benatia är klumpig i situationen och glömmer markeringen på Lucas Vazquez. Däremot har jag full förståelse för Juve fansens frustration, hade själv inte varit glad om det hade hänt mitt lag. 

Mikael Noaksson
Med Juventusögon sett är det svårt, för att inte säga omöjligt, att kalla Olivers beslut för rätt. Men det är samtidigt svårt att kalla det 100% fel. Det finns kontakt och jag antar att han bedömer det som att Benatia berövar Vázquez på en klar målchans.

Med det sagt hade jag och resten av fotbollsvärlden gärna sett att matchen fått avgöras på övertid/straffar. Det hade varit rättvist. Mer rättvist än en 50/50-straff i 93:e.
 

2. Vad är det som gör att Real Madrid titt som tätt presterar väl i Champions League, medan Juventus allt som oftast inte räcker hela vägen? 

Mikael Noaksson
Det enkla svaret är Cristiano Ronaldo. Tycka vad man tycka vill om honom men att han presterar när det verkligen gäller kan ingen ifrågasätta. Han och Messi är på en annan planet. Sedan 2010/11 har fem av sju CL-titlar har gått till någon av dem.

I övrigt har Real en spets och bredd som är galet bra. De betalar runt 80M € / år mer i löner än Juventus. Det gör skillnad på truppen.

Mehran Mahmoudi
En mycket bra fråga. Det handlar mycket om tradition och hur respektive klubb ser på turneringen tror jag. Givetvis är turneringen viktig för Juventus med men Champions League sitter i Real Madrids DNA och det är den finaste titeln för en Madridista. 


3. Om du fick välja en spelare från motståndarlaget som du gärna velat se i ditt lag. Vem hade du då valt och varför?

Mehran Mahmoudi
Pjanic är en fantastisk fin fotbollsspelare och motorn på Juventus mittfält. Han styr och ställer på ert mittfält, med Pjanic är ni så mycket bättre.
 
Mikael Noaksson
Fotbollsmässigt är det Ronaldo men han är 33 år och går bort på grund av sin ålder. Samma sak med Marcelo. Isco hade varit kul. Han är ung och presterar redan på en väldigt hög nivå. Ett anfall med Costa, Dybala och Isco bakom Higuain skulle sätta skräck i vilket lag som helst.
 

Arman Farahbakhsh2018-04-23 18:52:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid