Allianz Stadium, 2022-08-15 20:45

Juventus - Sassuolo
3 - 0

Juventus - Sassuolo 3 – 0: Den perfekta starten
Det är något speciellt med vänsterfotade argentinare

Juventus - Sassuolo 3 – 0: Den perfekta starten

Delar av klacken tillbaka, nyförvärven övertygar, hållen nolla och skyttekungen rivstartar. Det var mycket som stämde när Juventus öppnade säsongen på ett önskvärt sätt. Om detta är starten på kliv i rätt riktning eller en tillfällig boost innan fjolårets kräftgång fortsätter återstår att se.

Spelet och Allegri
Bortförklaringar, ursäkterna, ja, kalla det vad ni vill, men det fanns gott om dessa för att förklara Juventus spelmässigt usla fjolårssäsong. Inte bara från Allegri själv utan även från hans anhängare, mig själv inkluderad. Mister hade precis kommit tillbaka från en tvåårig sabbatsperiod och Juventus som klubb var på en helt annan plats än när han först lämnade. Nu har dock en ny säsong dragit igång och tålamodet för ännu en säsong fylld av bortförklaringar har nog ingen någon ork med, varken ledning, fans eller till och med Allegri själv. Att dra slutsatser om vart Juventus är påväg efter en ynka match är självklart väldigt svårt. Var det individuella prestationer som räckte till segern? Motståndet som underprestera? En energiboost av debuterande nyförvärv och en klack som börjar komma tillbaka? Vem vet, det lär nog klarna ju längre in i säsongen vi kommer, men den absolut viktigaste frågan kvartstår. Är Allegris fotboll föråldrad eller är detta säsongen som mister hittar tillbaka till sina mästartakter. Den frågan ska besvaras i år, för ursäktskontot är nu maxat och klart.

Nyförvärven
Vad mer kan man begära av debuterande Di Maria och Bremer. Den förstnämnda gjorde precis det man både hade förväntningar och förhoppningar på. Di Maria är en garant när det kommer till kvalité och poängskörd. Att han vid 34-års ålder pressar bollhållare högt upp i banan och gör sig själv spelbar över stora ytor likt en ung talang som vill visa vad han går för är en fröjd att se. Det finns många paralleller att dra mellan Di Marias och Tevez Juventussejour på förhand, förhoppningsvis är detta starten på något liknande när det blir dags att summera.

Bremer såg så följsam och bekväm ut att han knappt ser ut som något nyförvärv. Stark som en oxe när han vinner närkamper och nickdueller titt som tätt. Fungerade även bra tillsammans med kapten Bonucci. Lika viktigt som det var för Vlahovic att få igång målproduktionen, lika viktigt var det för det nykomponerade mittbacksparet att hålla nollan.

Även Kostic fick speltid och kommer säkerligen bidra med en hel del löpmeter och fina aktioner med sin vänsterfot framöver även om vi inte fick se jättemycket av det just i denna match.

I väntan på Pogbas återhämtning från sin snöpliga skada så får vi se om Paredes och Depay dyker upp i svartvitt snart då bägge verkar vara väldigt långt framme i kontraktsförhandlingarna. 

Spelarbetyg
Betygsskalan går från 4–10, gränsen för godkänt går vid 6.

Perin: 7
Bra och stabil insats från Perin i Szczesnys frånvaro. Stod rätt på Defrels avslut från nära håll och räddar flera luriga långskott. Man kan ha sämre andraslipsar, minst sagt. 

Danilo: 6,5
Gör det helt okej bakåt då han vinner en del bollar men följer även med framåt i omställningsläge. Kunde fått dubbla assistpoäng med både inlägg- och inspel som Vlahovic avslutade på. 

Bonucci: 6,5
Godkänd match från kapten Bonucci, kanske inte blev jättetestad av dagens motstånd men kemin med Bremer kändes lovande. 

Bremer: 7,5
Klockren debut från brassen (eller italienaren, vi får avvakta och se där). Brytningssäker, läser spelet bra och dominant i luftrummet. Han såg definitvt inte ut som någon som aldrig spelat i detta lag och spelsystem förut, vilket är en hyllning så gott som någon. 

Alex Sandro: 7 (De Sciglio 61')
Ibland dyker vintage Sandro upp, ikväll var en sådan kväll. Borde fått en straff i första matchminuten. Bra i inläggsspelet vilket visades i assisten till Di Maria. Med Pellegrini utlånad så behöver Sandro visa upp sig från denna sida om han ska hålla Kostic borta från, i alla fall, vänsterbackspositionen. 

Cuadrado: 6 (Kostic 61')
Tog inte mest plats av alla ikväll då han inte syntes överdrivet mycket. Hade ett hårt skott räddat men brukar kunna ta för sig mer. 

Zakaria: 6
Likt Cuadrado en av dom mer anonyma ikväll. Trivdes bättre när Juventus gick in för att kontrollera matchen. Såg ut att ha känningar i slutet av matchen och hade säker blivit utbytt om inte alla byten redan var genomförda. 

Locatelli: 6,5 (Rovella 76')
Bra leverans på långbollarna. Blir varnad när han går in farligt med glidtackling. Behöver dock bidra med fler offensiva räder, avståndet till Vlahovic blir ibland för långt vilket lämnar serben lite väl ensam i vissa sekvenser. 

McKennie: 6 (Soule 76')
Som vanligt så bidrar han med dynamik och kraft i både löpningar och duellspelet samtidigt som han brister i tekniken och den offensiva beslutsfattningen.  

Di Maria: 8,5 (Miretti 66')
Tappade några bollar lite då och då. Det var det negativa, nu till det positiva. Ser kvick ut, droppar ner och är spelbar över stora ytor, sprang mycket och intensivt och kom till flertalet avslutslägen. Samspelet till Vlahovic såg bra ut och får även assistpoäng vid tredje målet. Volleymålet är ren och skär klass. Som sagt, garant! Grinade dock illa några gånger under matchens gång och togs av som en försiktighetsåtgärd. 

Vlahovic: 8,5
Oj, så viktigt det var för anfallsstjärnan att få en bra start målmässigt. Bra avslut med bägge fötter, bra i targetspelet vilket straffen visade prov på samtidigt som han står där han ska när bollarna kommer in i straffområdet. Firma Di Maria & Vlahovic såg väldigt lovande ut, släng så småningom in Chiesa i den mixen så kan ni själva ana hur rafflande det kan se ut. 

Inbytta spelare
Ingen av avbytarna gjorde något stort avtryck men kul att se Kostic och ynglingarna få speltid. 

Behroz Jbehroz.j21@gmail.com2022-08-16 00:30:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid