Juventus-Trabzonspor 2-0: Planenlig seger i Turin

Sextondelsfinalen i Europa League blev inte särskilt minnesvärd. Juve vann förvisso med 2-0, men spelet var långa stunder mediokert. 2-0 är dock 2-0 och den gamla damen kan andas ut en smula inför returen.

Under torsdagskvällen var det dags för Juventus att äntra den näst finaste europeiska turneringen Europa League, när turkiska Trabzonspor kom på besök till Juventus Stadium. En relativt välfylld arena fick efter mycket om och men se en seger med 2-0 som ger Juventus ett mycket bra utgångsläge inför returen.

Första halvlek inleddes relativt öppet. Spelet böljade och båda lagen fick känna på bollen, även om Juventus hade taget om taktpinnen. Carlos Tevez blev tidigt i matchen frispelad av Mauricio Isla, men argentinarens skott gick högt över mål. En kvart in i matchen blev nye juventinon Dani Osvaldo frispelad på ett lustigt vis, och förvaltade läget perfekt. Tunnel på målvakten och 1-0 till Juventus.

En period av Juventusdominans tog vid, och såväl Isla som Tevez hade fantastiska möjligheter att öka på ledningen innan halvtimmen var spelad. I slutet av halvleken hade Carlitos Tevez ytterligare ett gyllene läge men misslyckades återigen med att sätta bollen i mål. Klantigt av argentinaren som borde ha gjort minst två mål dittills.

Den andra halvleken drog igång i ett långsammare tempo. Trabzonspor fick dra iväg några enklare skott och Juventus visade inte mycket anfallsvilja. Halvlekens höjdpunkt efter dryga 60 minuter var de turkiska fansens pyrotekniska hav, i hörnet bredvid Curva Nord. I den 66:e minuten valde Antonio Conte att plocka ut Osvaldo och Isla mot Llorente och Vidal.

I minut 70 började Juventus som sin vana trogen kollapsa i försvaret, och Trabzonspor gjorde ett mål som dömdes bort för att bollen var utanför kortlinjen precis innan. Svårt domslut, och trots bra reprisbilder var det väldigt svårt att avgöra huruvida linjedomaren gjort rätt eller fel, men personligen tyckte jag att det lutade åt att vara rätt dömt av domaren.

Giovinco byttes in, och Juventus gick över till 4-3-3, men trots detta fortsatte spelet att vara dåligt. Trabzonspor hade flera farliga kontringar och det var ibland rena turen att farligheterna inte resulterade i mål. Under matchens sista skälvande minuter skapade Juve återigen viss press, och det skulle löna sig. Först träffade Pogba stolpen. Minuter senare satte han bollen i mål, fint framspelad av Tevez.

Minuten därpå blåste domaren av matchen och Juventus tog alltså en seger med 2-0, helt enligt planerna. Spelet lämnade dock mycket att önska, och i nuläget känns en eventuell EL-final aningen långt borta. Bättring krävs för att det inte ska bli plötslig sorti ur Europa League, men som tur är så är Antonio Conte expert på området "bättring". Nu blickar vi vidare mot derby della mole!