Komfortabel vinst mot Rangers

Komfortabel vinst mot Rangers

Napoli vann utan svårigheter i femte omgången av CL och återigen slog Simeone till. Det blev två mål av argentinaren innan Ostigard avslutade i matchen som slutade 3-0.


Startelvan igår kväll: Meret, Di Lorenzo, Ostigard, Minjae, Mario Rui, Ndombele, Lobotka, Elmas, Politano, Simeone, Raspadori.

Det blev som väntat några förändringar i startelvan där Ostigard var den största överraskningen då han inte har givits så mycket speltid innan. I övrigt var det trevligt att se Raspadori och Simeone samtidigt på plan, Osimhen fick precis som förväntat vila denna kväll. 

Napoli hade inga svårigheter att ta matchen dit de ville, två tidiga mål av Simeone knäckte det lilla hopp som Rangers eventuellt hade haft att skrälla och redan efter 20 minuter kändes allt klart. Napoli trillade runt, försökte komma till fler målchanser, Ndombeles skott i ribban var närmast samtidigt som gästerna inte skapade något. Skottarna såg svaga ut men det är förståeligt att humöret sjunker när en får 2-0 mot sig tidigt i en match.

I andra halvlek var Rangers lite bättre, de gjorde ett försök att växla upp men förutom något enstaka skott fanns inte mycket i farligheter. Napoli spelade i stort sett av matchen och Spalletti släppte in Gaetano, Zerbin, Zanoli samt Zielinski och Lozano. Precis som vi i TV-soffan insåg tränaren att det här var bra läge att lufta sådana som spelar allra minst och att ge värdefulla minuter av CL. Mot slutet av matchen skickade Ostigard in 3-0 i en match som varit slut sedan länge.

Napoli vann mycket komfortabelt och behövde inte ta ut sig. Kvara och Osimhen fick vila samtliga 90 minuter, Anguissa stressades inte tillbaka efter sin skada, Zielinski fick bara en kortare stund  på plan - Spallettis rotationer och val av byten var mycket bra. Det är såklart enkelt att säga efter 3-0, men ska ändå sägas. Vissa spelare har spelat mycket, de är nu utvilade inför Sassuolo, spelare som Gaetano, Zanoli och Zerbin kommer inte få mycket speltid men här var bra tillfälle att kasta in dessa.

Sedan ska även lyftas att de sk. ersättarna längst fram - Raspadori och Simeone som fortsätter att leverera mål! De har anpassat sig snabbt till Napolis spelsätt då de direkt har löst målen, nu slår Simeone till igen efter att inte givits så mycket speltid på sistone. Raspadori såg bra ut igår i spelet med och utan boll och känns ytterst spelintelligent. Dessa två  har verkligen levererat från dag ett och känns än så länge som väldigt bra affärer, dessutom är de en trygghet då Osimhen är indisponibel, målen kommer att komma. Tyvärr får sägas så var inte Mertens lika bra sista två åren då han ersatte nigerianen, Petagna ska vi inte ens ta upp...  Raspadori och Simeone levererar...

Nu väntar en sista omgång av CL borta mot Liverpool. Något säger mig att engelsmännen tar revansch från första mötet, men så länge Napoli inte förlorar med mer än tre mål så är de ljusblå gruppsegrare. Nu är det viktigt att lägga fokus på Serie A och fortsätta ta så många vinster som möjligt i de sista fyra matcherna innan det långa uppehållet.

 

Fredrik Kreüger2022-10-27 06:15:29
Author

Fler artiklar om Napoli