KRÖNIKA: Aldrig, aldrig mer Nordnorge igen
Katastrofen i Bodö. Aldrig mer!

KRÖNIKA: Aldrig, aldrig mer Nordnorge igen

Gårdagens Roma-förlust var inte annat än en stor katastrof. Norrmännen sprang & vi var inte ens på plan. Allt sjönk som ett Titanic-fartyg.

Roma gick inför den här månaden in med vetskapen att vi stod inför vår tuffaste månad med Mourinho - Men jag trodde inte Bodö Glimt skulle vara den vi skämdes mest efteråt. 

"Förrådda", skriver Il Romanista. "En slakt, ett blodbad", skriver La Repubblica. Undertecknad kan bara instämma. När Gianluca Mancin gick ut så pass tydligt med att han inte var sugen på den norska vintern och en bortamatch på samma breddgrad som Gällivare var det kanske lite charmigt. Men när Roma, visserligen med reserverna gick ut så pass oerhört svagt går det inte annat än att säga att det var pinsamt och oerhört beklämmande för Mourinhos lagbygge. 

Bodö var bättre på allt. Statistiken visar det också. 54 - 46 i bollinnehav. 13 - 6 i målchanser. 9 - 2 i skott på mål. Det var tydligt. Roma hade ingen plan för att vinna. Romas reserver verkade inte ha någon vilja att överhuvudtaget ta plats i Mourinhos framtid. 
"Jag tar på mig skulden. Det är mitt fel. De (Bodö/Glimt) var bättre än vårt B-lag i dag. Jag övervärderade mina spelare", sa Mourinho till NRK.
Bra att Mourinho visar ansvar men något som var väldigt oroväckande kring Roma - Jag såg knappt någon som sprang, och det ska väl inte Mourinho behöva beordra? 

Villar lär ha gjort sina sista minuter som Roma-spelare. Jag tror också att Borja Mayoral och Amadou Diawara får lämna ganska omgående i januari. Detta var liksom droppen och visar tydligt att det här Roma saknar bredden för att på allvar tampas om titlar. 

På söndag väntar Napoli - Det kan väl inte bli värre? 

(Det här var första gången ett Mourinho-tränat lag släppt in 6 mål eller fler i en match - Bara hoppas att Oshimen inte är särskilt målsugen på söndag...)

Erik Winell@ErikWinell2021-10-22 10:18:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?