Stadio Diego Armando Maradona, 2023-11-08 18:45

1 - 1

Kryss på Maradona

Napoli fick bara 1-1 hemma mot Union Berlin.

Napoli och Garcia startade med den kanske bästa elvan (förutom skadade Osimhen) då omgång fyra i årets gruppspel skulle avgöras. Natan var tillbaka i backlinjen och ute till vänster inledde Mario Rui istället för Olivera. Detta sågs som en indikation på att laget skulle gå för vinst och i stort sett lösa ett avancemang till slutspel.

Napoli var det bättre laget i första halvlek då man kontrollerade det mesta och sökte mål. Anguissa hade en boll i nät men det togs bort efter en förseelse av Di Lorenzo i tidigare moment. Union Berlin försökte få till en del snabba kontringar men det var inget som hotade. Natan hade en nick i stolpen vilket var den hetaste chansen för hgemmalaget. Sedan gjorde Napoli rättvist 1-0 mot slutet av halvleken då Mario Rui slog ett lågt inlägg som styrs upp av en Berlinfot och tar på Politanos bröst och går i mål. Ett riktigt skitmål men skönt med 1-0 inför andra halvlek.

Andra halvlek inleddes nästan direkt med en rejäl kalldusch. Napoli hade en hörna som gästerna plockar och sätter igång en snabb kontring på. Snabbe Fofana som utmanat Napoli hela matchen ute till vänster släppte bollen till Becker vars skott Meret räddar rakt ut, som i sin tur Fofana skickar in till 1-1. Det kändes som en kontring och mål ett lag åker på då de är i underläge och flyttar upp samtliga spelare i minut 88.

Resterande tid av halvleken försökte Napoli att ta tag i matchen igen men utan att skapa något jätteläge. Union Berlin hade även ett par kontringslägen vilket hade kunnat resultera i fiasko för hemmalagets del. Det slutade 1-1 och nu får Napoli lägga krutet på Braga hemma om några veckor.

Startelvan:
NAPOLI (4-3-3): Meret; Di Lorenzo, Rrahmani, Natan, Mario Rui; Anguissa, Lobotka, Zielinski; Politano, Raspadori, Kvaratskhelia. All. Garcia
UNION BERLINO (3-5-2): Ronnow; Jaeckel, Bonucci, Leite; Juranovic, Haberer, Khedira, Laidouni, Roussillon; Becker, Fofana. All. Fischer