La mia storia condivisa con la Juventus

La mia storia condivisa con la Juventus

Vi var nog många som kände frustration efter senaste matchen mot Atalanta. Jag tycker vi hade matchen i vår hand men saknade skärpa i sista tredjedelen. Juventus har verkligen fastnat i en negativ spiral som jag delar med vår klubb, den känns regressiv. Precis som klubben vi känner starkt för så halkar vi stundtals tillbaka till det destruktiva förgångna.

Vissa av er känner kanske igen mig från tidigare. Jag har tidigare skrivit ganska flitigt här men har de senaste två åren tagit ett steg bakåt då jag befunnit mig på osäker mark där jag behövt lägga tiden för att finna vägar framåt och utveckla mina förmågor för att ta mig framåt, jag kan inte låta bli att se en gemensam nämnare mellan min situation och vår klubb som vi frenetiskt följer med känslor som svänger som en berg och dal bana.
Jag var knappast den enda som reagerade med förvåning och frustration när det stod klart att Allegri återvände till den inrutade zonen. Personligen så tycker jag att Juventus valde ett säkert kort där man vet vad man får,det följer mottot "vincere non é importante: é l´unica cose che conta" - fritt översatt: "att vinna är inte det viktigaste, det är det enda som räknas". Jag frågar mig om det är rätt väg att gå långsiktigt, inte kan jag heller kan jag tycka att det är en utveckling av ett lag som verkligen behöver ett nytänk och förändra sitt synsätt på hur man spelar - spelar på ett sätt som anpassat sig efter förändringen som skett inom fotbollsvärlden de sista åren.

Vid samma tid som Allegri återvände till Juventus när han ersatte Pirlo så stötte jag på personliga utmaningar där jag var helt utmattad och behövde lära mig att successivt ta små steg framåt och inte jäkta. Jag undrar om vårt Juventus inte borde tänkt likadant, att återgå till ett kapitel där vi behövde ett nytänkande sätt att tänka fotboll så står vi plötsligt där med samma kort i handen - samma plan, samma gamla spel. Till skillnad från mig som behövt göra det hårda jobbet med stundtals motstånd och smärta jag behövt återgått till grunderna samtidigt som jag förfinat det som gått fel.

Jag vet inte hur det kommer se ut framöver, men jag tror vi behöver förändra och röra om medans vi genomgår en stor omställning med ett generations skifte.

Jag halkade samtidigt som Juventus, tar vi oss upp samtidigt och lär oss av tidigare misstag? Jag hoppas isåfall det sker snart. Låt tankarna flöda fritt och diskutera fritt i kommentarsfältet.

Sami Ferchichi2024-03-13 20:05:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid