La settimana romana: 25 år sen sist - Roma tillbaka på svensk mark
Ivan Juric är hemlighetsfull gällande startelvan men bekräftar att han inte kommer göra många ändringar jämfört med matchen mot Venezia.

La settimana romana: 25 år sen sist - Roma tillbaka på svensk mark

Veckans La settimana romana fokuserar helt på på kvällens match mot Elfsborg på Borås Arena.


Tränarkampen
“Jag gillar Elfsborg. De spelar en 3-4-3 som vi spelade i Genoa så något har han fått med sig därifrån. De har intressanta yttrar och anfallare. Det kommer bli en batalj”, kommenterade Juric på presskonferensen igår.

Elfsborgstränaren Oscar Hiljemark spelade flera säsonger under Juric i Genoa och nu ställs han öga mot öga med sin tdigare tränare.

“Han har en tydlig spelidé och bra struktur. Vi har tillbringat ett par säsonger ihop och det finns både positiva och negativa minnen, men jag tror det kommer bli ett kärt återseende”, kommenterade Hiljemark.

Underlaget och temperaturen
“Det är redan vintertemperaturer i Borås”,  skriver den utsände journalisten från Corriere dello Sport och fortsätter, “ikväll väntas det bli  fem grader och en blåst som kommer göra att det känns ännu kallare”.

Vädret i kombination med underlaget är två faktorer som upprepas som problematiska för Roma. Även Juric är inte helt nöjd med att spela på plast:
“Det är synd att vi inte hann träna på planen igår, men vi kommer lära känna underlaget på uppvärmningen”, säger han

25 år sen sist
Roma spelade i Sverige senast 1999 mot IFK Göteborg i Uefa-cupen. En match Roma vann med 1-0 efter mål av Fabio Junior.

Fullsatt bortasektion
De cirka 600 platserna på bortasektionen gick åt i ett nafs till årskortsinnehavare, vilket gjorde att det blev svårt för andra att få tag på biljetter dit. Roma kan räkna med ett bra stöd på Borås Arena med andra ord. Vi som istället fick lösa biljett till långsidorna fick dock en uppmaning av Elfsborg igår att man nekas inträde om man har på sig Roma-klädsel. Samtidigt som både Uefa och lokala myndigheter bedömer detta som en match med låg risk enligt Corriere dello Sport. Vad är ni så ängsliga över Elfsborg?

Startelvan
Juric ville inte ens avslöja om han tänkte låta Ryan vakta målet istället för Svilar. I veckan har det spekulerats i att Hummels ska få gå in från start men Juric bekräftade inte detta utan pratade istället om att det är en väldigt utsatt position där inga misstag får göras och att han kom in sent. Kroaten utlovade en viss rotation i startelvan men inga stora förändringar. Enligt Corriere dello Sport ställer Roma följande lag på benen:

Svilar, Mancini, N’Dicka, Hermoso, Celik, Paredes, Pisilli, Angelino, Baldanzi, Pellegrini, Shomorudov. 

Avspark: 21:00 Borås Arena
Domare: Kristo Tohver, Estland
Tips: 0-4

Niclas Ekström2024-10-03 09:46:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?