La settimana romana: Liedholm hyllas i Rom - får en park uppkallad efter sig
Gianluca Mancini lämnade kavajen hemma när "Giardino Nils Erik Liedholm" skulle invigas. Foto: asroma.it

La settimana romana: Liedholm hyllas i Rom - får en park uppkallad efter sig

En park i området Trigoria uppkallas efter den svenska mästartränaren, Pisilli debuterade i A-landslaget och Roma får ett futsallag. La settimana romana rapporterar gott och blandat runt AS Roma.

Nils Liedholm får park uppkallad efter sig
I tisdags skulle Nils Liedholm ha fyllt 102 år. Det uppmärksammade kommunen i Rom genom att uppkalla en park i området Trigoria efter tränaren som vann “scudetton” med Roma 1983. Roms borgmästare Roberto Gualtieri avtäckte skylten med namnet “Giardino Nils Erik Liedholm” samtidigt som han konstaterade att “Il Barone var en stor innovatör och tänkare”. Roma representerades av Gianluca Mancini samt advokaten Lorenzo Vitali. Många spelare samt annan personal som jobbat tillsammans med Liedholm i Roma var på plats bland annat klubbikonen Giuseppe Giannini, som debuterade i Serie A under Liedholm.

Pisilli debuterade i A-landslaget
Med 80 minuter på klockan och ställningen 2-2 mellan Italien och Belgien, där Italien dessutom spelade med tio spelare efter att Pellegrini fått rött kort, valde Luciano Spalletti att låta Niccolo’ Pisilli får debutera i det italienska landslaget, framför nära och kära, på Stadio Olimpico.

“Det är en dröm för alla barn som börjar att spela fotboll. Att få debutera här i Rom med alla mina nära och kära på plats är något väldigt speciellt. Kommenterade Pisilli efter matchen.

 Vilken höst den nyss fyllde 20-åringen har haft!

Roma skjuter mest - men nästan sämst
Roma skjuter mest i Serie A. På sju omgångar har laget från huvudstaden skjutet 114 gånger. Problemet är oskärpan. Roma behöver  i snitt 14,75 avslut för att göra ett mål. Sämre effektivitet per skott har bara fyra andra lag i Serie A. Lecce, Cagliari, Venezia och Genoa.

Skadeläget
Dybala tvingades kasta in handduken dagen innan matchen mot Monza på grund av en muskelkänning. Argentinaren valde även att lämna återbud till landslaget och Roma hoppas att de ska få Dybala åter i spel efter landslagsuppehållet i matchen mot Inter. Även El Shaarawy, som fick lämna återbud 20 minuter innan avspark på U-Power Stadium på grund av en känning i vaden, ska kunna vara åter redan 20 oktober till matchen mot Inter då skadan ej var av det allvarligare slaget.

Futsal
Olimpus Roma har haft futsal-verksamhet i 25 år men väljer nu att bli en del av AS Roma. Laget kommer att heta ASD Roma 1927 Futsal och använda Romas klubbmärke. De kommer dock vara helt självständiga som klubb. Initiativet kommer från Olimpus och AS Roma har gett sitt samtycke till namnbytet samt att det får använda Romas klubbmärke.
 

Niclas Ekström2024-10-11 10:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?