La settimana romana: Nya protestaktioner mot klubbledningen
Curva Sud kommer stå utanför stadion i första kvarten mot Inter för att visa sitt missnöje med klubbledningen.

La settimana romana: Nya protestaktioner mot klubbledningen

Nya protesaktioner mot klubbledningen, Paredes på väg bort och Dan Friedkins förmögenhet ökar. La settimana romana med det senaste runt Roma.


Protesterna fortsätter
Curva Sud kommer att stanna utanför stadion första kvarten i mötet mot Inter för att visa sitt missnöje gentemot klubbledningen. Nedan följer ett utdrag ur Curva Suds kommuniké.

“Fanbärare baktalas, klubbmärket har inte återtagits, allmän oorganisation, val av personer som saknar kompetens att företräda Roma på alla sätt och vis. Med tanke på deras okunskap i att verka i en romersk kontext, om klubbens historia, och de historiska värdena hos romanisti. För att leda Roma räcker det inte att spendera pengar utan varje romanista måste kunna identifiera sig och känna stolthet över klubben. Eftersom så inte är fallet välkomnar vi romanisti från övriga sektioner att delta i protesten. 
Familjen Friedkin, vi kräver en förändring.”
CURVA SUD

Tuff period för Pellegrini
Italien ledde med 2-0 i hemmamötet mot Belgien när Lorenzo Pellegrini i 40:e minuten kom in sent i en duell och blev utvisad. Med en man mer på banan i över en halvlek lyckades Belgien vända till 2-2. 28-åringen har blivit utvisslad och hårt kritiserad av i romanisti efter att De Rossi fick sparken och om landslaget tidigare varit ett andrum så fick Roma-kaptenen efter denna match utstå kritik från många håll för sin insats. En tuff period för Pellegrini, som dock blev hyllad av Juric i veckan, och förhoppningsvis kan få en vändning på säsongen mot Inter.

Paredes på väg bort
Leandro Paredes har varit öppen med att han vill avsluta karriären i sitt kära Boca. Med ett år kvar på kontraktet och skralare med speltid under Juric har ryktena om en flytt redan i vinter intensifierats. Paredes pappa gjöt inte direkt något olja på vågorna när han lade ut en bild på sonen i Boca-tröja på sociala medier med texten 2025 under.

Friedkins förmögenhet ökar
Trots att Dan Friedkin plöjt ner mycket pengar i Roma samt även köpt Everton fortsätter hans förmögenhet att öka. Från 4,3 miljarder dollar till 6,4 miljarder dollar senaste året enligt Forbes lista där han nu går upp på plats 393 över världens rikaste personer.

Niclas Ekström2024-10-17 12:00:00
Author

Fler artiklar om Roma