Landslagskollen: Lazio

Det har gått snart två veckor sedan ligafotbollen tog landslagsuppehåll, nu drar det igång igen och det är dags att kolla på hur det har gått för landslagsmännen i Lazio under sina respektive landslagssamlingar

Federico Magro
Federico Magro är säkert okänd av många, han är en målvakt född 2005 som ännu inte gjort sin tävlingsdebut för Lazio. Men han var uttagen i Italiens U18-trupp och spelade en av två matcher, båda matcherna spelades mot Rumäniens U18-landslag. Italien vann båda matcherna och Magro stod mellan stolparna i det första mötet när man vann med 3-1, i den andra matchen satt målvaktstalangen på bänken när Italien vann med 2-0.

Ivan Provedel
Lazios förstamålvakt blev uttagen i Roberto Mancinis trupp till de första matcherna i EM-kvalet men fick inte göra sin debut och blev inte uttagen i någon av de två matchtrupperna. Gianluigi Donnarummas förstaplats i Gli Azzurri är ganska given och Mancini valde att ta ut Napolis Alex Meret som andramålvakt i både förlusten mot England med 1-2 och vinsten mot Malta med 2-0.

Mario Gila
Mario Gila blev uttagen i Spaniens U21-landslag och spelade i båda av deras matcher. Första matchen fick spanjoren hoppa in från bänken när man vann mot Schweiz U21 med 3-2, andra matchen spelades mot Frankrike och slutade 0-0, då fick Gila starta och spelade 88 minuter

Elseid Hysaj
Hysaj är en given landslagsspelare för Albanien där han dessutom är kapten och blev såklart uttagen när Albanien skulle påbörja sitt EM-kvalspel mot Polen, han spelade hela matchen där man förlorade med 1-0, ytterbacken drog dessutom på sig ett gult kort.

Alessio Romagnoli
Romagnoli har inte varit en jättefrekvent återkommande spelare i Italiens landslag, framförallt inte från start. Mittbacken blev uttagen till Mancinis EM-kvaltrupp och satt på bänken i förlusten mot England, och spelade hela matchen i vinsten mot Malta.

Adam Marusic
Marusic blev uttagen i Montenegros EM-kvaltrupp och spelade i båda matcherna. Den första slutade med 1-0-vinst mot Bulgarien och i den andra matchen förlorade man mot Serbien med 0-2.

Sergej Milinkovic-Savic
Milinkovic-Savic är såklart given i Serbiens landslag och är en av stjärnorna i det Serbien som verkar vara på uppgång. I den första matchen fick han däremot bara speltid från bänken och gjorde 28 minuter mot Litauen där man vann med 2-0, i den andra matchen mötte man Montenegro och vann med 2-0 även där, SMS spelade samtliga minuter i den matchen.

Matias Vecino
Uruguay spelade två träningsmatcher under landslagsuppehållet och Vecino spelade i båda matcherna, i den första matchen spelade man oavgjort mot Japan och i den andra matchen vann man mot Sydkorea med 2-1 och Lazios mittfältare blev dessutom målskytt.

Matteo Cancellieri
Cancellieri blev uttagen i Italiens U21-trupp som tog sig ann Serbiens U21 samt Ukrainas U21. Lazios yttertalang spelade endast mot Ukraina där man vann med 3-1.

Lazio har inte jättemåna spelare som spelar frekvent för sina landslag vilket kanske kan gynna laget när vi nu rullar vidare med ligaspelet i jakt på en topp 4-placering. På söndag gästar man Monza på Brianteo klockan 15:00.

Erik Hodinerik.hodin@hotmail.comTwitter: @houdiniierik2023-03-30 13:50:53