2017-05-21 20:45

Lazio - Inter
1 - 3

Lazio Inter 1-3

Lazio förlorar 3-1 sista hemmamatchen för säsongen och missade chansen att säkra 4e platsen redan ikväll.

Lazio ställdes mot Inter i sista hemmamatchen för säsongen 2016/2017. Lazio har redan säkrat Europa men att sluta på en 4:e plats vore ett grymt resultat med tanke på hur det såg ut i Augusti. Lazio vill dessutom slå sitt personliga poängrekord, 72 poäng plockade man hem när man van scudetton 1999/2000.

Primo Tempo
Försa halvlek är händelserik och bjuder på 3 mål. Båda lagen spelar för att göra mål och det resulterar i en kul fösta halvlek. Under första kvarten skapar båda lagen chanser, Inter med Perisic och Candreva och Lazio med Keita och Immobile. I 16:e minuten blåser domaren straff då Keita blir fälld av Murillo. Keita tar straffen själv och sätter den fint till vänster om Handanovic. I 22:a byter Inter ut skadade Murillo för Santon. Lazio spelar bra men låter Inter få självförtoende. I 32:a minuten kvitterar Inter med Andreolli på samma sätt som Bonucci gjorde mål på i onsdgas i Coppa Italia. Drygt fem minuter senare lyckas Hoedt styra in bollen i eget mål, vilket betyder att Inter nu leder 1-2. Lazio kan kvittera kort därefter när Anderson dribblar två motståndare och passar Keita som dock är offside. Första halvlek slutar 1-2.

Under första halvlek väljer Iriiducibili att hedra Totti genom en banderoll där man kan läsa "De historiska fienden hälsar Totti"

Secondo Tempo
Andra halvlek hinner knappt börja när Eder tar sig förbi nästan hela Lazios försvar och blir fälld av Hoedt som får en varning. Eder tar frisparken som är bara några decimeter från Vargics vänstra stolpe. I 5:e minuten vill Lazio få straff när Biglia fälls i straffområdet, men domaren är inte överens och låter spelet fortsätta. I 11:e minuten träffar Immobile ribban, efter passing av Keita. Två minuter senare tar Inzaghi ut de Vrij som ersätts av Basta. En kvart in i andra halvlek får Keita en varning när han fäller Candreva för att sedan sparka bollen mot honom. Fem minuter senare får han ett till gult kort när domaren väljer att varna honom för filmning. Lazio får nu spela med 10 man och INzaghi väljer att plocka ut Luis Alberto och skicka in Lombardi. I 25:e minuten har Inter chansen att utöka till 3-1 men Eders chip hamnar högt över ribban. En minut senare får Lulic ett gult kort när han tar bollen med händerna för att han tror den va ute. Med 17 minuten kvar lyckas Inter göra 3-1 med Eder. I 32:e minuten varnar domaren Lulic igen, och Lazio har nu alltså bara 9 spelare på plan. Lazio försöker nu att inte släppa in fler mål men lyckas fortfarande vara farliga ett par gånger. Innan domaren blåser av matchen lyckas Lombardi få en varning också.