Sivasspor - Kayserispor
0 - 2

Lazio-Ludogorets 0-1: Fiasko i galen match
Straffräddare, åtminstone.

Bulgariska FC Ludogorets stod för motståndet när Europa League gick in in slutspelsfasen. Varsin straffmiss och utvisning senare stod bortalaget som segrare efter en ordentlig plattmatch från Lazios sida.

Redan I den nionde minuten får bortalaget en straff som hemmaspelarna verkar närmast förvirrade över. Ludogoretz-spelaren slår emellertid ett inlägg som domaren uppfattar att Cana blockerar med en arm, straff är dömd men många känner nog sig minst sagt tveksamma till den hårda domen. Fram stegar Dyakov med säkra steg. Vad som sen händer resulterar inte i något målprotokoll men däremot med all säkerhet på YouTube. Försöket till Panenka-straff är så löst att Berisha hinner gå ner, resa sig och enkelt grabba tag i bollen. Fortfarande 0-0.

Bortalaget är de som känns farligast. Lazio å sin sida saknar flyt i spelet. Ingen verkar veta vad man ska ta sig till på den sista tredjedelen och andel bollar och löpningar som slösas är enorm. Spelarna verkar lita på att andra ska lösa situationen vilket leder till ett ineffektiv och tråkigt spel.

Istället är det Ludogerets som producerar, bland annat en tung ribbträff som Berisha inte hade tagit om den gått under ribban. Bulgarerna visar med all önskvärd tydlighet att man inte är att leka med och är en värdig motståndare för dagen.

Det bästa Lazio mäktar med är ett hyfsat Keita-inspel och en fin frispark från Lucas Biglia, räddningen är dock minst lika fin

Precis innan halvtid straffar sig hemmalagets loja attityd när Bezak glider igenom halva planen, tar steget in från vänsterkanten och klämmer till med ett kanonskott, Berisha når inte bollen, 0-1. Allt annat än en bortaledning hade i ärlighetens namn varit i underkant vid det här läget.

Lazio får en sista chans med en frispark i ett gott läge men Radus skott tar symbolisk i muren och rinner ut mot frispark samtidigt som domaren tar pipan och blåser av en med Lazio-ögon elendig första halvlek

***

Andra halvlek startar med ett Lazio som verkar ha bestämt sig för att gå ut hårt och ändra på situationen. Felipe Anderson drämmer tidigt till med ett skott som räddas av stolpen, strax efter blir samme spelare fälld i straffområdet och Lazio ges en gyllene chans att utjämna. Vem ges då straffen om inte just Felipe Anderson, som förvisso producerar en hyfsad straff men bulgarernas bjässe till målvakt Vladislav Stoyanov sträcker sig ner och räddar. Det känns inte nattsvart men inte lång ifrån.

En som har det ännu värre är straffsumparen Dyakov som i den 54:e minuten får ett andra gult och blir utvisad. Här kan vi snacka nattsvart. I och med detta blir nu läget för Lazio att rätta till resultatet ytterligare gynnsamt. Och mycket riktigt finns det initialt bara ett lag på planen efter utvisningen. Lazio lyfter, spelar in och testar skott. Målet hänger i luften, det är bara en tidfråga är känslan.

Ludogorets är extremt pressade och har knappt bollen över halvlinjen. När de väl får till en långboll mot Lazios straffområde är Ciani nära på att orsaka ännu en straff. I situationen efter hoppar Cavanda vårdslöst in med dobbarna i huvudhöjd där, föga otroligt, ett Ludogorets-huvud befinner sig. Lazio klantar till det, det är så oerhört frustrerande att se på.

Lazio fortsätter försöka och Candrevas volley ifrån straffområdet räddas nästintill på mållinjen av en försvarare. Offensiven mattas dock av, det mål som kändes oundvikligt i det numerära överläget känns nu inte lika säkert.

Candreva har en fin chans efter en framspelning från Keita men målvakten Stoyanov står för ännu en svettig räddning. Man kommer egentligen inte närmare än så. Koncentrationsnivån känns löjligt låg och Lazio är helt klart inte i harmoni.

Vid någon minut kvar av spel faller bortalagets försvare Cosmin Moti ihop med krampsmärtor, vilket inte känns konstigt med tanke på hur hårt han och hans lagkamrater kämpat. När slutsignalen någon minut efter ljuder ser inte Lazios spelare speciellt trötta ut. Uppgivenhet är snarare intrycket man får när spelarna långsamt tågar in mot omklädningsrummet i ett gråmulet Rom.