Lazio vs Inter Matchrapport & Analys : Är detta starten på rycket?
...och som han dansade!

Lazio vs Inter Matchrapport & Analys : Är detta starten på rycket?

Återigen kammar vi hem en bortaseger där man lyckats vinna samtliga utom en. Lazio bjöd på ordentligt motstånd och hade några lägen men Inter visade Lazio en läxa i disciplin och effektivitet när man bärgade en 0-2 seger på Olympico.

Matchrapport
Matchen inleddes ganska jämt där Lazio stod mestadels för bollinnehavet och Inter för kontringarna. Thuram fick ett bra läge tidigt i matchen där Darmian slog en fin djupledsboll som han tog ner fint. Tyvärr hann Lazioförsvararen snabbt för att blockera avslutet. Efter detta så började Lazio att trycka på där de fick till några bra halvlägen för att ge de ljusblåa ledningen. 

Tidigare har Sarri haft väldrillade spelare som kan hålla i bollen samt skapa lägen, våg efter våg. Man fick se detta även i denna match men de hade svårt att skapa farliga lägen av bollinnehavet. Sedan är det inte lätt att hålla intensiteten uppe under längre perioder. Inter positionera sig lågt och väl samt att de väntade på de rätta lägena att kontra. Marcus Thuram skapade mycket oreda i Lazioförsvaret. Sarri-lag vill gärna stå högre upp för att kunna delta i passningsspelet men det blir osäkert när man måste hålla koll på en löp- och formstark spelare som fransmannen. Inter lyckades vinna några bollar högre upp på banan men lägena rann ut i sanden.

Sedan kom det! Marusic kände pressen från vänsterkanten där han slog en bakåtpassning till Provdel som blev en perfekt djupledspassning till Martinez istället. Lautaro rundade målvakten och smällde dit 0-1 för Nerazzurri.

Efter målet försökte hemmalaget bygga ett eget spel men lyckades inte hitta tryggheten i spelet, vilket ledde till att Inter fick till några fler lägen för att utöka ledningen.

Första halvleken slutar 0-1 till Inter.

Andra halvlek inleddes med en stark Laziopress som ledde till ett friläge för den ovana målskytten Rovella där Sommer parerade snyggt med benen. Förutom detta så började Lazio-spelarna filma en hel del för att få med sig billiga frisparkar, vilket var irriterande att titta på. Lazio fortsätter med sin press men börjar avta efter ett tag, likt matchbilden från första halvlek.

Då var det dags för Marcus Thuram att presentera sig i denna match på riktigt. Barella får tag på bollen i mittlinjen där han driver upp bollen mot Lazio-målet. Han försöker slå en djupledsboll till Lauataro Martinez som blir blockerad av en Lazio-försvarare. Dock studsar bollen tillbaka mot Barella som i sin tur upptäcker en framrusande Thuram till vänster om sig. Han slår en enkel djupledsboll mot Thuram som gör inga konstigheter och trycker dit 0-2 för gästerna.

Lazio försökte ihärdigt skapa match av det hela genom att pressa Inter men skapade knappt något farligt.

Matchen slutar med en välförtjänt 0-2 vinst där födelsedagsbarnet Sommer fick hålla sin 11:e nolla

Tre punkter

1. Uppställning - Högersidan är ett orosmoment
I införrapporten glömde jag nämna att Cuadrado ska genomgå en operation vilket håller honom borta ända fram till mars. Nu har vi tre spelare borta som normalt sett huserar på högersidan (Dumfries, Cuadrado och Parvard). Dock var det positivt att Parvard satt på bänk idag men fick inte hoppa in. Varje gång Darmian grinar illa så får man magont pga skadesituationen. 
För övrigt anser jag att Bisseck gjorde en godkänd insats. Dock märker man att han behöver jobba mer på passningsspelet då han blir oftast osäker på hur han ska göra. Sedan ser jag potentialen i honom. Förutom att han är stor, stark och är bra på nicka bort bollar så påminner han lite om Bastoni när han vill vandra upp på banan, vilket är bra. 
Det ryktas om att Inter är inne på att ta in en spelare i januari pga Cuadrados frånvaro. Detta bör vara en icke-fråga, ta in en!


2. Marcus Thuram
Han gör knappt ett fel. Som jag nämner tidigare i artikeln så gillar Sarri spela högt med backlinjen för att involvera dem i passningsspelet. Tack vare Thuram så kunde Inter dra ner Lazios backlinje många gånger vilket gjorde dem sårbara när de skulle bygga upp passningsspelet. Båda målen kom via slarv från Lazio-spelarna. 
Inters nummer 9 är otroligt viktig, både taktiskt och individuellt. Förutom att killen kan slå sin gubbe samt göra mål så bidrar han med flera dimensioner i spelet. Han är både bra i de små ytorna då han besitter en bra teknik och även i djupledssspelet när man ligger lågt. Återigen blir han målskytt och är den som skapar oreda konstant hos Lazio-spelarna idag.


3. Vi behöver få in en anfallare till…
Dock vill jag säga att Arnautovic gjorde ett piggare inhopp idag än senast där han hade en vilja att göra ett avtryck i matchen. Men tyvärr så är han inte den som kan göra sin gubbe eller skapa lägen mot trötta motståndare. Sánchez fick inte ens komma in och det är inte så konstigt. I en fysisk match som denna där man behövde muskler där uppe för att kunna samla i bollar är inte chilenarens melodi. Han är nog den som kan komma in och lösa upp några eventuella knutar men där befinner sig inte Inter idag. 
Samtidigt som Marotta löser en back under januari så bör man lösa en anfallare också. Det får kosta helt enkelt för vi är på god väg att kamma hem titeln i år och detta får inte förstöras.

Återigen så vinner vi viktiga matcher och återigen så spikar vi igen målburen. Med tanke på att Juventus fortsätter att gnälla över en utebliven straff mot Genoa (de kanske ska testa med att vinna med större marginal någon gång?) så har vi hoppat till försprång på 4 poäng. Även om jag befinner mig på hemmasoffan så sjunger jag med Inter-fansen på Olympico ikväll: SE NE VAAAA, LA CAPOLISTA SE NE VAAA, LA CAPOLISTA SE NE VAAAA….


FORZA INTER!
 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-12-17 23:12:37
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?