Matchrapport & Analys : Det räckte med 45 minuter
Fortsätter att leverera.

Det är så här fotboll ska spelas. Från minut 1 till slutsignal dominerade man matchen. Hemmalaget avgjorde matchen i första halvlek för att sedan avsluta den med ett snyggt distansmål signerat Lautaro Martinez.

Matchrapport

Det var inte många som trodde på förhand att Udinese skulle rubba Inters form. Vi interisti är medvetna om att Nerazzurri kan ”choka” när det verkligen gäller med tanke på att Juve lyckades vinna i fredags mot Napoli utan att ens dominera (skräll?). Dock finns det en annan anda i laget. Som jag har nämnt tidigare så finns det flera växlar i laget som Inzaghi kan använda sig av men detta skriver jag om längre fram i texten.

Matchen började med en Interpress där man försökte sätta ett tidigt mål. Man kombinera sig fram flera gånger där Martinez nickade i stolpen och sedan hade Hakan Calhanoglu ett hårt skott tätt utanför Silverstris vänstra stolpe.

Dock skulle det dröja ända fram till minut 37 för att späcka nollan via en straff. Dimarco slog ett fint inlägg som var påväg mot Martinez men han blev dragen i tröjan så att han inte kunde nå bollen. Inters nummer 20 satte 1-0 lika säkert som vanligt. Efter detta tryckte Inter på gaspedalen och lade in ytterligare en växel. Innan första halvlek var avklarad gjorde både Dimarco ett snyggt mål där han borrade in ett lågt skott i Silverstris vänstra hörn och sedan bredsidade Thuram in en boll från nära håll efter ett snyggt inspel av Mikhitarian.

Andra halvlek försökte Udinese trycka på för att göra ett mål och fick in en boll som sedan dömdes bort för offside. När klockan hade passerat 80 startade Inter igång en kontring där Lautaro Martinez löste det på egen hand. Efter att ha tagit ha blivit av med bollen i mittplan tog han tillbaka den direkt för att sedan sprinta mot Udineses mål. Några meter utanför straffområdet drog han till med ett riktigt fint skott som letade sig in i Silvestris högra hörn.

Matchen slutade 4-0 och man fortsätter att vara serieledare.

Tankar & reflektioner

Inga konstigheter och inget tjafs. Medvetandes om att Juventus hade tagit 3 poäng mot Napoli i fredags så var man tvungen att vinna denna kväll. Andra säsonger så har dessa typer av matcher ställt till det för Inter där man ”skiter ner sig” när man har pressen på sig. En tydlig skillnad är att de blåsvarta spelarna besitter ett stort självförtroende och är medvetna om sin egen förmåga att kunna avgöra sina matcher. Till skillnad från andra ”toppklubbar” så vinner man över sina motståndare välförtjänt utan att behöva ”lida” sig fram till poäng. Sommer tillsammans med sina försvarare vill starta spelet bakifrån och tillsammans med mittfältarna så att man kan förse man anfallsspelet med bra avslutningslägen. Om inte grundspelet fungerar försöker man starta anfallsspelet högre upp på banan när motståndarna har flyttat fram sina positioner när de har bollen. Då försöker man vinna bollen på deras planhalva för att slå till när de är sårbara. Den dynamik och den förmågan att använda sig av olika växlar beroende på matchbilden är imponerande. Det är så här man vinner fotbollsmatcher som mästare.

Nu i veckan väntar gruppfinalen där Inter tar emot baskerna Real Sociedad. Båda sitter på 11 poäng fast La Real är på första pga antal gjorda mål. Inter måste vinna matchen eller spela 0-0 (inbördesmöten) för att vinna gruppen och på så sätt få en bättre seedning inför lottningen för CL-slutspelet i vår.