Matchrapport & Analys : En rättvis seger över Atalanta
Säker straffskytt.

Matchrapport & Analys : En rättvis seger över Atalanta

Rubriken kan upplevas något provocerande för en Atalanta-supporter men ärligt talat, Scamaccas mål skulle inte ha godkänts. Dock så kunde Inter gå vinnandes ur denna fysiska batalj med en uddamålsseger.

Matchrapport
Som jag skrev om i införrapporten så var denna match svårläst innan domaren blåste igång den. Matchen började jämt men Atalanta började ta över mer och mer. Atalanta skapade etablerade anfall vilket gjorde att Nerazzurri fick ligga lågt. Däremot kan man säga att Sommer fick knappt svettas utan det var mest försvararna som såg till att stänga igen. 
Atalanta spelade väldigt fysiskt och gick in i duellerna väldigt hårt. Parvard utgick skadad in kom Darmian som skulle ta en huvudroll i denna match. Några minuter efter hans inhopp får han en fin djupledsboll som leder in i Atalantas straffområde. Darmian når först på bollen innan Musso som i full kraft river ner Darmian likt ett ånglok. Årets solklaraste straff tilldelas och Hakan Calhanoglu sätter 0-1.

Atalanta fortsätter att spela riskfyllt och brutalt vilket leder till några gula kort. Annars så slutar första halvlek 0-1.

Andra halvlek  börjar positivt för Inter där man trycker på för att utöka ledningen. Inter-försvararna spelar mer aggressivt och är snabbare på första bollen. Detta gör att Scamacca har det svårt att suga åt sig bollen för att vänta in sina medspelare. Inter parkerar, mer eller mindre, på Atalantas planhalva. Efter att Lautaro Martinez får ett rättvist bortdömt mål för offside avblåst så får han äntligen hamna i målprotokollet. Martinez tar emot en boll på vänstra sidan av straffområdet. Han viker inåt och skjuter riktigt fint in bollen i Mussos vänstra hörn. 0-2.

Efter målet verkade det som att Inter hade koll på läget och att man gick för att göra 0-3. Sedan kom kallduschen. I ett läge där Interbackarna rullade bollen mellan varandra så hamnade bollen till sist hos Dimarco. Atalantas Lookman pressade Dimarco riktigt hårt medan den korte blondinen täckte bollen. Lookman greppade tag i Federico Dimarco och, mer eller mindre, rev ner honom och snodde åt sig bollen.
Lookman passade bollen till en framrusande Scamacca som bredsidade in reduceringen från nära håll. Här trodde jag att via VAR så skulle man blåsa av målet då Lookman var tvungen att dra omkull Dimarco genom att hålla hans arm för att komma åt bollen. Tyvärr så var domarteamet uttråkade och ville skapa av match av det hela. 1-2.

Atalanta fick blodad tand av domarteamets tidiga julklapp och började trycka för en kvittering. Här fick Sommer svettas lite genom att ingripa i några situationer. Mr Inzaghi valde att göra ett dubbelbyte där han bytte ut Dimarco mot Augusto och Frattesi mot Mikkhitarian. Bytet gjorde att Inter blev mer kontringsstarka vilket märktes vid flera lägen där man kunde komma runt men man skapade inga farliga chanser direkt.

Sánchez kom in istället för Lautaro kunde bidra med lite pigga ben. Chilenaren hade ett fint läge att sätta 1-3 genom en soloräd men skottet hamnade utanför. Sedan fick han Toloi utvisade då italobrassen rev ner honom då Alexis hamnade i ett friläge mot Musso.

Matchen slutade 1-2.


Förväntningar - 3 punkter

1.Parvard skadad - svårt att rotera högerkanten
Med Parvard skadad och Cuadrado ur matchform så blir det svårt att rotera högerkanten nu. Darmian och Dumfries kommer att äga sin kant ett tag framöver och det kommer att bli tufft för de två då man går in i ett tätt matchprogram. Cuadrado måste komma tillbaka snabbt. Annars lämnas det utrymme för den unge tysken Bisseck. Möjligtvis får han starta mot Frosinone?

2. Stabil insats av Dumfries
Det kanske inte blev några offensiva räder på högerkanten men han spelade väldigt stabilt och och tufft mot Koopmeiners och Ederson som hamnade på hans kant flera gånger om. Fördelen med Dumfries är att han viker sig inte från att spela tufft. När han märkte att han skulle få spela mer defensivt under denna kväll så gick han in 100 % i varje duell. Undertecknad är ett stort fan av Dumfries just nu. Keep up the good work!

3. En annorlunda taktik denna gång…
Förstår att Inzaghi var tvungen att tänka om denna gång då man stötte på ett fysiskt lag som har tekniska spelare. Om man jämför mötet mot Torino som också är ett fysiskt lag så vet La Dea hur man kan skapa etablerade anfall samt kombinera sig fram. Sedan tycker jag att Atalanta försöker oftast, via ”tjuvnyp”, få fördel av många situationer. Barella och Mikhitarian fick ta mycket stryk under matchen. Som Inter-support blir man förbannad. Vi behöver våra spelare fräscha inför kommande CL-möte och detta ska inte saboteras av några drular som inte vet hur man spelar fariplay. Sedan springer Gasperini och gapar mot domarna. Var han inte nöjd över gratismålet hans lag fick? Sedan vill jag tillägga att Inzaghi satte taktiken spot-on. Egentligen skulle vi ha vunnit med minst 0-2 men tyvärr så fick Atalanta ett gratismål av domarteamet. Sinnessjukt att man inte dömer bort målet via VAR. Hade förstått ifall Lookman tog tag i bollen med foten samtidigt som han knuffat undan Dimarco men NEJ. Här var det en tydlig foul.

Skönt att avsluta omgången (redan på lördagskvällen) som serieledare. VI får se ifall vi tar distans från Juventus som i sin tur möter Viola på söndagskvällen på bortaplan. 


FORZA INTER!
 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-11-04 20:57:24
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?