Matchrapport & Analys : En vinst man fick jobba hårt för
Äntligen fick Sánchez näta!

Efter 95 spelade minuter kunde Inter titulera sig som vinnare av kvällens match. Vinsten var allt annan än säker där Inter fick kriga till sig 3 poäng mot ett framåtlutat Salzburg.

Matchrapport
För er som trodde att detta skulle vara en enkel match så hade ni fel. Österrikarna började piggt inledningsvis där gästerna tryckte på för ett tidigt ledningsmål. Yann Sommer fick knappt värma upp tills han fick göra sin första räddning.

Därefter var det dags för Inter att lägga i en högre växel och detta gjorde man genom att sätta Dumfries i spel på högerkanten. Nämne man kom loss många gånger på kanten där han kunde slå fina inspel mot mitten. Tyvärr så förvaltades inte dessa chanser.

De blåsvarta började äga boll mer och mer och där började chanserna att komma. Sánchez fick starta bredvid Lautaro och man märkte att han skulle göra en insats ikväll efter några bra aktioner.

Efter en bra Inter-period där man hade bollinnehavet i offensiv planhalva så fick el niño maravilla göra mål (äntligen). Mikhitarian fick bollen utanför straffområdet där han försökte nå en djupledslöpande Frattesi. Denna passning hamnade lite bakom honom i steget och därför kunde bollen rulla vidare. I riktning mot den andra stolpen kom el niño framspringandes där han fick bollen perfekt. Sánchez gjorde inga misstag och placerade bollen i målvaktens vänstra hörn, riktigt snyggt. 1-0!

Resten av den första halvleken fortsatte Inter att äga matchbilden där man hade chansen att utöka ledningen flera gånger om men man lyckades inte förvalta chanserna. Första halvlek slutar 1-0.

Andra halvlek började med ett piggt Salzburg där de försökte trycka dit en kvittering. En kvart in i andra halvlek så kom kallduschen. Även om Österrikarna tryckte på för en kvittering så var de aldrig nära. Efter att man slog en längre boll mot Inters backlinje så lyckades deras anfallare att suga åt sig bollen för att sedan kombinera sig fram till ett snyggt mål.1-1.

Inter tog tag i taktpinnen direkt efter kvitteringen där man lyckades skapa fler etablerade anfallsspel. Minut 60 slår Bastoni in ett inlägg mot Frattesi som befinner sig mitt i straffområdet. Frattesi tar emot den med bröstet och tar med sig den för att kunna avsluta. Backarna i Salzburg kunde inte komma åt bollen och gjorde ner Davide. Domaren pekade på straffpunkten och Inter fick chansen att återta ledningen. Calhanoglu gjorde inga misstag och tryckte dit 2-1 på ett säkert sätt.

Resten av andra halvlek hade Inter flera chanser att stänga igen butiken men lyckades aldrig förvalta några chanser. I sin tur hade Salzburg några bra lägen att kvittera men både Sommer och backlinjen bestämde sig att stänga igen bommen rejält.

Matchen slutar med Inter-vinsten, 2-1!

Reflektioner efter matchen
Jag hade svårt att glädjas efter matchen då vinsten satt hårt inne. Inter hade flera chanser att utöka ledningen men man hade för dålig skärpa och dålig beslutsfattande i sista tredjedelen. Lite det jag efterlyste så är det fortfarande så att vi saknar muskler där fram. Thuram är en stark spelare men här skulle jag vilja ha en bättre targetplayer. Sista kvarten när vi var tillbakapressade så hade det varit skönt ifall backarna någon att slå upp bollen på. Vi hoppas att Arnautovic är tillbaka snart då han har den förmågan att suga in bollarna och fördela dem.
Alexis Sánchez fick göra sitt första mål för säsongen, och et var en väldigt viktig sådan. Förutom målet var han väldigt pigg och hade några fina kombinationsspel med sina lagkamrater men tyvärr så väger han för lätt i vissa situationer. Förr så kunde han ta sig förbi sina motståndare med sin kvickhet och snabbhet. Idag upplever man som att, till och med, den långsammaste tjockisen i korplaget skulle kunna komma ikapp honom i en löpduell.

Jag skulle även vilja ge matchens MVP till Davide Frattesi. Han gör allt han kan för att ge både Inzagi och Barella huvudvärk. Nicolo Barella hade inte heller ett bra inhopp och hade några felpassningar. Man kan nog säga att Barella upplever en lite formsvacka just nu och därför är det bra ifall Frattesi får starta kommande matcher. Han timear in sina löpningar, tar med sig iden i steget och låg bakom målen denna match.
Viktigt med vinst denna match, vilket gör oss till serieledare inför matchen mellan Benfica och Real Sociedad.

På söndag väntar ett tungviktsmöte mellan Inter och Roma på Guiseppe Meazza stadion. Detta är många som vill se hur Inter-fansen kommer att bemöta Lukaku. Det sägs att Curva Nord ska dela ut 30 tusen visselpipor för att kunna blåsa så fort Lukaku rör bollen.
Undertecknad har redan gått vidare från Lukaku-soppan då vi har uppgraderat oss på den fronten. Dock vill man städa av Roma för att fortsätta vara seierledare innan helgen är slut.