Matchrapport & Analys Juventus - Inter : Ingen fröjd att titta på direkt…

Två mål vardera tätt inpå varandra i första halvlek fick summera hela matchen. Derby di Italia slutade oavgjort där båda målsprutorna fick göra mål men där Inter visade att man ville lite mer men tyvärr räckte det inte hela vägen.

Matchrapport

Matchen inleds väldigt fysiskt där spelarna krigade för varje meter på plan, framför allt på mittfältet. Många smällar delades ut tidigt i matchen för markera vem som skulle bestämma. Spelmässigt inledde Juventus bättre där pressade Inter på deras planhalva vid flera tillfällen. Förutom ett läge från Chiesa där han sköt över mål så var det ganska ofarligt.
Under Juventus press så var Inter på tårna för att kontra, vilket de gjorde några gånger. Några bollar skickades upp till Thuram men han uppvaktades tufft av Bremer och Gatti.

Efter att klockan hade passerat 20 minuter började Inter spela sig högre upp på banan, vilket öppnar ytor åt Juventus för att skicka långbollar. Ett till synes ofarligt läge där Dumfries tog emot en boll så blev mottagningen för dålig. En pigg Vlahovic snappade upp bollen och passade ut den till Chiesa som i sin tur drev upp den till vänsterkanten. Den vindsnabbe italienaren passade inåt till den djupledslöpande serben som gjorde inga konstigheter och bredsidade in 1-0 för hemmalaget.

Då så, all press på Nerazzurri att kvittera. På förhand så är detta ett mardrömsresultat när man ligger under mot Allegris Juventus. Men ska man vinna Scudetton så kan inte vika sig oavsett motstånd.

…Och så hände det. Man besvarar det insläppta målet genom att bete sig BIG. Dumfries skickar upp en boll på högersidan mot en löpande Thuram. Han hade Bremer hack i häl men Inters nummer 9 vet att han är snabbare än brassen. Istället för att sprinta förbi Bremer så tog han ut bollen lite mer mot kanten för att vänta in Lautaro Martinez att göra sin löpning. Själv vet jag inte vad som var snyggast, Thurams assist eller hur kapten Martinez skickade Gatti upp till läktaren för att köpa korv med sin löpning. Martinez stack åt höger medan Gatti hade mer koll på bollen än sin gubbe och vips, Martinez skickar in 1-1 i Szczesnys högra hörn.

Innan domaren blåser av för första halvlek visar Inter att man får för ett ledningsmål men lyckas inte vara effektiva i den sista tredjedelen.

Första halvlek slutar 1-1.

Andra halvlek börjar liknande som den första slutade, nämligen med en en större Inter-press. Juventus försökte spela på samma sätt där man försökte spela upp långbollar på Vlahovic men de lyckades inte etablera längre anfallsspel på Inters planhalva.

När klockan hade tickat 60, och med Locatellis intåg, så började Juventus spela mer fotboll. Istället för att enbart slå långt på Vlahovic försökte man spela sig via mitten. Efter detta började matchbilden bli mer jämn. Runt minut 70 så gör Inzaghi ett dubbelbyte för att behålla intensiteten. Cuadrado byts in för Dumfries och Carlos Augusto mot Dimarco.

Bytena ger ingen direkt effekt utan båda lagen spelar ganska försiktigt och vågar inte pressa allt för mycket. Minut 82 byts Asslani in mot Cahlanoglu. Något förvånande att detta byte sker då erfarenheter betyder väldigt mycket och turken besitter ett större kapital där i jämförelse mot den unge albanen. Inter fortsätter att skapa anfall men saknar skärpan i den sista tredjedelen där man både missar den sista passningen och/eller tar felbeslut.

Minut 87 byter man in Arnautovic mot en trött Thuram och Frattesi mot Barella. Ingen utav dessa gav en direkt effekt men Cuadrado började bli lite varm i kläderna. Vid några tillfällen tog han sig förbi på högerkanten och skapade ”lite” oreda men man kom inte särskilt långt.

Mer än så blev det inte. Matchen slutar 1-1 där det verkar som att båda lagen är nöjda över resultatet.

3 förväntningar

1. Uppställning -  Saknade Bastoni.
Som jag skrev på förhand så saknade man Bastoni på plan. Acerbi är väldigt begränsad i anfallsspelet vilket man fick se de få gånger han kombinera sig fram med Dimarco. När duon Bastoni och Dimarco  ställer sig på plan så upplever motståndarna på högersidan att det hade varit bättre ifall de hade stannat hemma den dagen. Tyvärr så upplevde inte Gatti och Mckennie detta mot Dimarco och Acerbi utan kunde stänga till ytorna. Dock så gjorde Acerbi en riktigt bra match defensivt där han är en mästare på markeringsspelet och väldigt tuff i närkamperna.

På mittfältet så hade Inter övertaget i och med att Locatelli inledde matchen på bänken. Inte för att Juventus mittfält är bättre än Inters om de är fulltaliga men Allegris deprimerande taktik faller utan sin härförare. Därför sökte man Vlahovic med långbollar för att kunna flytta upp positionerna, vilket de lyckades med i första halvlek till och från. Förutom målet så skapade inte Juventus några större hot matchen igenom och detta får man tacka försvaret för men även mittfältet som disciplinerat var kompakta för att täcka ytor.

Juventus-försvararna överraskade ingen och skötte försvarsspelet som förväntat. Bremer och Gatti spelade riktigt tufft och disciplinerat. Egentligen var det Ruganis ”misstag” som ledde till kvitteringen där han kom in lite sent i pressen vilket öppnade upp en lucka för Thuram att löpa på.
Thuram och Martinez hade en jobbig afton där de fick stångas väldigt mycket mot försvararna. Sedan anser jag att man behöver bli bättre i den sista tredjedelen. Det är en annan sak om man möter ett annat Serie A-lag där du får betydligt fler chanser. Här schabblade man bort flera situationer genom att ta felbeslut.

2. Hakan Calhanoglu - togs ner på jorden?
När jag fick reda på att Locatelli inte skulle starta trodde jag att Hakan skulle ordna fram några fina smörgåsar till våra anfallare och kamma hem en seger redan vid första halvlek. Tyvärr så är Juve-spelarna skolade till att spela defensivt och kompakt. Turken fick inte mycket yta att jobba med och hade svårt att slå avgörande passningar till anfallarna. Han gjorde inte en dålig match men vi har blivit bortskämda med hans passningsspel, vilket vi inte fick se mycket av idag.

3. Taktik - var det meningen att de skulle pressa?
I ärlighetens namn blev jag förvånad när Juve tryckte ner Inter i första halvlek. I vanliga fall kan detta hända när man möter andra lag men inte Juventus. Den gamla damen gillar att parkera på egen planhalva för att sedan kontra in mål. I införrapporten skrev jag att man skulle låta Juve vara bollförande, vilket de delvis var i första halvlek. Deras mål kom inte genom ett välordnat anfallsspel från Juventus utan för att Vlahovic snappade upp en dålig mottagen boll från Dumfries.  Dock märker man hur begränsade Juventus är för när man låste Vlahovic så hade de ingen anfallsspel längre. Inter tog över mer och mer vilket ledde till kvitteringen. Om Dumfries hade fått bättre kontroll på den bollen, hade Juventus ens gjort mål? Dock vill jag tillägga att det som gjorde att man inte vann denna match var att man inte var tillräckligt skärpta i den sista tredjedelen.

Jag tror att båda lagen är nöjda med ett oavgjort resultat. Nu fortsätter vi att vara serieledare och Juventus 2:a. På onsdag är det dags att åka till Portugal för att möta ett trött Benfica som kämpar för att nå EL-plats inför våren då gruppen redan är säkrad. Denna match blir viktig för att kunna vinna gruppen och därmed få en mer gynnsam lottning till slutspelet i mars.