Matchrapport & Analys : Kunde ha slutat 8-0.
Överlägsna för kvällen.

Matchrapport & Analys : Kunde ha slutat 8-0.

Nu är jag ärlig. Denna vinst var väldigt frustrerande. Inter kom, våg efter våg, med flera målchanser men Rui Patricio hade vaknat upp på rätt sida. De omtalade visselpiporna fick man knappt höra då Lukaku var mer eller mindre osynlig matchen igenom. En vinst med 1-0 som lika gärna kunde ha resulterat i fler.

Matchrapport
Det är ingen större idé att beskriva höjdpunkterna som jag tidigare har gjort. Det var den ena målchansen efter den andra. Calhanoglu med en ribbträff, Thuram med två solklara lägen två gånger om. Man fick knappt höra visselpiporna då Lukaku fick aldrig röra boll. Inter-fansen var så sugna på att sätta sprätt på piporna så de började till och med att vissla när en långboll flög över Lukaku. 

Första halvlek slutade 0-0 men kunde lika gärna ha stått 4-0.

Andra halvlek började lite mer jämt. Man har sett det förut att Inter gärna ligger lite lägre inledningsvis av andra halvlek för att kunna komma åt ytorna mellan motståndarnas back- och försvarslinje. Även där upplevde man Roma väldigt uddlösa där det enda de åstadkom var en rabona-spark från Paredes när han ville skicka ut bollen över sidlinjen så att de kunde kasta inkastet och Cristantes hårda nick som fick Sommer att bränna några kalorier. 

Men minut 81 kommer det. Den något utskällde (från min sida iallafall) Asllani slog en fin krossboll mot Dimarco på vänsterkanten. Federico hade lite svårt att få kontroll på bollen men fick slutligen rätt på den och kunde slå ett fint- och lågt inlägg mot en pigg Thuram som bredsidade in den från nära håll. 1-0.

Istället för en framforcering av Roma så var det Inter som visade hunger och ville utöka ledningen. Inbytte Carlos Augusto fick till en drömträff med sin högerfot som seglade mot ribban. Roma hade inte mycket att sätta till och de kan skatta sig lyckliga över att de lyckades hålla nere siffrorna till 1-0.

Förväntningar - 3 punkter

1. LUKA…WHO?
Romelu Lukaku kunde aldrig bjuda upp till dans. Vet inte ifall det berodde på att han blev tagen av stundens allvar men annars kan man säga att han fick inte mycket att jobba med. De få bollar som kom nära honom så passa han iväg den på ett tillslag eller så blev han av med honom. Som jag nämnde i inför-rapporten så har Inter-backarna en fördel då de har tränat och stångats med honom hela förra säsongen. Sen så har Roma ett skralt material att jobba med. Skulle Renato Sánches, Dybala och Pellegrini spelat så hade man åtminstone sett ett Roma med mer bollinnehav, vilket hade gett Lukaku fler situationer att jobba med. Kapten Martinez målade inte men är, som vanligt, bidragande till Inters anfallsspel och är bra på att täcka ytor och starta igång anfallsspelen. Förutom att han utvecklar sin målskörd varje säsong så är han väldigt intelligent sett till när han ska släppa bollen på ett tillslag, när han ska driva den framåt eller när han ska försöka suga åt sig bollen för att få sitt lag att fylla på i motståndarnas planhalva.
Dessutom är det extra-skönt att Thuram, Lukakus ersättare, fick stänka dit bollen och höra Meazzans vrål inför pappa Lilian Thuram. Det var en fin stund.

2. MIttfältet - Barella alla dagar i veckan
Jag får ta tillbaka det jag skrev i min tidigare artikel. Barella måste gått in på SvenskaFans och läst min artikel och känt att han måste visa att jag har fel. Nicolo var överallt på plan och visade att han är en startspelare utan tvekan. Han bytte positioner med Mikhitarian några gånger under matchen och fick spela hela matchen igenom (vilket inte har varit fallet under säsongen då det är oftast han som blir utbytt). Frattesi kom in och såg till att Roma försvaret var tvungna att falla ner på egen planhalva flera gånger med sina löpningar. Som Inter-supporter så njuter man när man har Mikhi, Cahla, Bare och Frattesi i sitt lag. Som jag tidigare skrev så vann man mittfältskampen denna match.

3. Taktik - Ville Roma ens göra mål?
Nu kanske man inte ska vara allt för hård mot Roma då de har många skador i truppen, framför allt på viktiga spelare. Känslan var på förhand att de skulle försöka stänga igen butiken och kanske försöka kontra in mål. Då blir det enkelt att förutse hur matchbilden skulle se ut för Inzaghi. Jag hade en äcklig känsla över att Lukaku skulle kontra in ett mål. Man har sett det förut när Inter pressa för ett ledningsmål och flyttar upp alla sina positioner. Inter började pressa ordentligt men när Roma fick bollen och skulle starta igång en kontring så fick de svårt direkt.

Däremot har vi ett annat lag i Italien, från Turin, som har ett miljardlag men spelar som Roma spelade mot Inter under söndagskvällen. Ett lag som faller bak och slår långbollar. Även om de har en spelare mer på plan så visar de inga intentioner på varken spela fotboll eller göra mål. Utifrån upplever man att det är ”slumpen” som avgör ifall det blir mål eller inte. Därför tycker jag att man inte ska vara så hårda mot Roma eftersom de har en ursäkt för att de inte lyckades skapa något tryck mot Nerazzurri.

Nu kommer en välbehövlig vila för spelarna. Ingen CL och ingen midweek för italienarna. Närmast är det Atalanta som väntar på söndagen. Skönt att gå in i veckan som välförtjänta ligaledare!

FORZA INTER!
 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-10-30 09:10:42
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?