Matchrapport & Analys : Långt ifrån övertygande…
MOTM?

Inter fick kämpa till sig vinsten ända in i det sista mot ett disciplinerat Genoa. Efter att ha inlett matchen som det bättre laget kan Genoa lämna Meazzas gräsmatta stolta över sin insats.

Matchrapport
Jakten på den andra stjärnan fortsätter. Inzaghi radar upp en förväntad elva där Asllani fortsätter att vikarierar för en skadad Calhanoglu och Sánchez istället för Thuram. Båda gjorde fina insatser senast mot Atalanta och får även chansen här.

Matchen börjar något oväntat där Inter försöker bygga upp ett anfallsspel men har svårt att komma fram pga Genoas tuffa närkampspel. Genoa lyckas rinna igenom några gånger där man lyckas vinna närkamperna och kan sedan snabbt inleda anfall. Parvard och De Vrij är med på noterna flera gånger men även Sommar får svettas vid ett tillfälle. Inters målvakt räddar en nick från nära håll från Retegui.

Efter en period där Genoa lyckades skaka om lite i Inter-lägret började både Barella och Asllani att hjälpa till backlinjen i uppspelsfasen, vilket ger effekt. Detta leder till att motståndarna lugnar ner sin press för att sedan falla tillbaka på egen planhalva.

När halvtimman var spelad snappar man upp en dålig uppspelning av Genoa-målvakten som tas hand om av De Vrij, som sedan slår den till Barella. Den lille italienaren hittar fram till Alexis Sánchez som i sin tur slår en fin djupledsboll till albanen Asllani. Asllani tar emot bollen inne i straffområdet och gör inga misstag. Han trycker upp bollen i nättaket och ger Nerazzurri ledningen. 1-0.

Inter fortsätter att tryck på för en utökning och någon minut senare skulle nästa läge dyka upp. Inter spelar ur sig en press på egen planhalva där bollen hamnar hos Il capitano Lautaro. Han tar emot den, vänder om och slår en fin djupledsboll till Barella. Niccolo Barella hamnar i en-mot-en läge mot Genoa-målvakten men skjuter bollen utanför stolpen. VAR-teamet hittar en straff efter en sen tackling från Genoa-backen. Domaren blåser för straff. Chilenaren får förtroendet från 11 meter och tackar för det. Sánchez borrar in 2-0 i målvaktens vänstra hörn minut 38.
Halvleken spelas av där Inter var på snudd att göra 3-0 men icke.

Andra halvlek börjar med en Inter-press där man är nära på att göra 3-0 vid olika tillfällen. Tyvärr saknas skärpan i den sista tredjedelen.
Istället är det bortalaget som får reducera. Gilardino har väl gett tydliga instruktioner att slå inlägg mot den bortre stolpen för att sedan nicka in den centralt. Efter flera försök så lyckades Genoa med sin taktik och Johan Vasquez trycker dit ett hårt skott i Sommers vänstra hörn minut 54.

Minut 65 ställer sig Meazzan upp för att tacka av Sánchez som har både gjort assist och mål. Marcus Thuram gör comeback efter skadan han ådrog sig mot Atlético Madrid, vilket är positiva nyheter. Även Acerbi gör entré på planen och byter av Dimarco.
Direkt efter bytet gör Genoa mål men blir vinkat för en korrekt offside.

Genoa fortsätter att pressa för en kvittering. De vinner flera närkamper och lyckas få Inter att falla tillbaka djupt ner på egen planhalva. Bollen hamnar flera lägen hos Retegui som vänder om och skjuter men backarna kommer snabbt dit för att blockera.

Inzaghi göra några nödvändiga byten där Bisseck kommer in med sin fysik mot en trött Parvard och Arnautovic kommer in istället för en besviken Lautaro. Bytena ger effekt direkt då Bisseck vinner flera närkamper med sin styrka samtidigt som att Arnautovic kan suga åt sig flera bollar som hamnar längre upp på banan.

Ju mer matchen lider mot sitt slur är Inter närmre 3-1 än att matchen skulle sluta 2-2. Thuram hade några fina aktioner som borde ha resulterat i några mål men tyvärr blev det inte så. Matchen slutar 2-1 och Inter är nu hela 15 poäng före ligatvåan Juventus.

Reflektioner
Uppställningen var som förväntat. Dock var det kul att se Thuram göra entré igen. Det tog lite tid för honom att bli varm i kläderna efter att ha tappat boll flera gånger. Annars var det Asllani och Sánchez som hade show i första halvlek där båda gjorde varsitt mål samt att chilenaren fick assistera fram till albanens första mål för säsongen. Jag tyckte även att Sánchez gjorde en bra andra halvlek innan han blev utbytt där han vann boll många gånger och kunde hota i små ytor. Asllani gjorde en bra match men började göra flera misstag i andra halvlek som kunde ha kostat poäng. Här märker man att han kan vara lite valpig ibland i sina beslut. Istället för att slå den enkelt så börjar han att dribbla på egen planhalva, vilket resulterar i några farligheter för Genoa.

Genoa gjorde livet surt för Inter, framför allt i andra halvlek där man körde ner ett trött Inter som hade svårt att ta sig ur situationerna. Här vill jag ge credd till Inzaghi som såg detta och gjorde ett byte som många andra inte hade velat göra nämligen att byta ut Parvard mot en yngling som Bisseck för han såg Gilardinos gäng slog många långbollar på bortre stolpen. Den unge tysken med sin fysik och längd hade inga problem att finnas på plats samt nicka bort dem. Detsamma gällde Acerbis närvaro som kunde vinna många dueller och på så sätt kunde man avväpna Genoa.

Nu leder vi ligan överlägset men viktigt att inte slappna av. Nästa helg möter man överraskningslaget Bologna på bortaplan där det väntas roteras en del då man möter Atlético Madrid på onsdagen veckan därpå.