Matchrapport & Analys : Missade lägen leder till förlust…
Dags att rannsaka sig själva...

Atlético Madrid plockar fram en monsterinsats mot Inter som inte var sig själva denna match. Efter att ha inlett matchen med ett mål i första halvlek kunde man se sig besegrade av el Cholos mannar på straffar.

Matchrapport
Ett fullsatt Metropolitano välkomnade Nerazzurri på onsdagskvällen. Hemmafansen markerade direkt att vi var i deras hemmaborg. Utgångsläget är tydligt; Atlético Madrid måste gå för målet då Inter har med sig 1-0 från mötet i Milano.

Los Rojiblancos inledde matchen med en hög press och Lino kunde skapa matchens första läge innan klockan hade slagit 10. Vänsterspringaren fick till ett hårt- och lågt skott som Sommer fick parera.

Inter ville inte vara lika dåliga gällande antalet målchanser tidigt i matchen. Minut 12 skakar Inter fram ett kontringsläge där Dumfries får bollen på höger sida där han lyckas komma till ett bra läge mot Oblak, dock i ett svårt läge. Dumfries skjuter mot mål där Oblak räddar, dock studsar bollen tillbaka till Dumfries. Istället för att passa till en bättre positionerad Lautaro i straffområdet så skjuter han igen mot Oblak där han fångar bollen.

BOOOM! Där kom målet! Man bygger upp spelet från backlinjen där man passar upp bollen mot Lautaro Martinez som tar emot bollen och drar med sig sin bevakning ner på banan, vilket öppnar upp en yta bakom honom. Han passar bak bollen till Mikhitarian som i sin tur slår den till Bastoni till vänster om sig. Bastoni ser den yta som Lautaro har skapat och slår en djupledsboll till Barella på vänsterkanten. Nicolo springer på vänsterkanten och ser att Dimarco har gjort en löpning in centralt i straffområdet. Barella slår en passning mot Dimarco som trycker dit 0-1 bakom Oblak.

Tyvärr så svarar Atlético snabbt efter målet. Efter att hemmalaget har, mer eller mindre, parkerat sig på Inters planhalva så matas det med inlägg där Nerazzurri får nicka bort det mesta. Bollen hamnar på Koke utanför straffområdet som skickar in bollen in i straffområdet där Parvard misslyckas med sin rensning och träffar Bastoni och studsar vidare. Till slut hamnar hos Griezman som gör inga misstag från nära håll. 1-1.

Los Rojiblancos fortsätter att pressa Milano-laget ordentligt resten av halvleken. Dock blir det inga fler mål i första halvlek och därför slutar första halvlek oavgjort.

Andra inleds likt hur matchen började, nämligen att hemmalaget pressar gästerna ordentligt och sätter både försvararna och Sommer på prov. Griezman får Sommer att svettas en aning där hemmalaget var nära på att ta ledningen. Inter fortsätter att lägga sig lågt för att satsa på kontringar.

Efter att klockan passerat 55 minuter började Inter kontrollera matchen mer genom att sega ner spelet och få Atlético Madrid jaga boll emellanåt. Båda lagen väljer att göra byten där Inzaghi byter ut Dumfries mot Darmian och Acerbi mot Bastoni.

Minut 75 kommer ett jättebra läge för gästerna att stänga igen åttondelsfinalen. Lautaro får en boll i kontringsläge men väldigt ensam. Kaptenen driver bollen uppåt där Thuram springer på djupled. Lautaro hittar en lucka och slår en precis djupledsboll som sätter fransmannen själv mot Oblak. Istället för att placera in bollen väljer Thuram att dra den högt över ribban. Totalt onödigt gjort av fransmannen.

Efter att Atlético skapat ett bra läge för hemmalaget kunde Inter återigen starta igång en kontring likt den jag beskrivit innan. Martinez startar igång den på egen planhalva och ser Barella fri. Han friställer Barella men mittfältaren drar den stenhårt mitt i famnen på Oblak. Dåligt!

Minut 83 får Barella lämna planen istället för Frattesi och Yann Bisseck för hoppa in istället för Dimarco. Det blir en omflyttning bland spelarna där Darmian flyttar ut till vänsterkanten.

Hemmalaget fortsätter att pressa Inter och efter en stolpträff trycker Depay in ledningsmålet. Man visste att det skulle bli farligt när man bytte ut Marcus Berg…eller jag menar Morata. Depay och Correa började röra om rejält i Inter-försvaret där hemmalaget var ytterst nära att döda CL-säsongen under ordinarie tid.

Matchen fortsätter in i förlängning efter att ordinarie tid slutar 2-1 till Atlético Madrid.

Förlängningen börjar med två farliga lägen vardera där hemmalagets var något farligare. Depay får till ett avslut från nära håll men Sommer visar återigen varför han är en av världens bästa målvakter. En reflexräddning håller Inter levande.
Efter några minuter får Thuram bytas ut för att ge rum åt Alexis Sánchez.
Första förlängningskvarten slutar med samma resultat.

Andra förlängningskvarten inleds med att Griezman byts ut och genast faller hemmalaget hemåt utan att ha några större intentioner på att anfalla. Detta leder till att Inter har kontroll över matchbilden och parkerar sig på Atléticos planhalva.
Inter skakar fram några halvlägen som inte leder till något, vilket leder till straffläggning.

Straffläggningen:

Inter: Calhanoglu - stenhårt i krysset! 1-0.
Atlético: Depay - stenhårt i nättaket. 1-1.
Inter: Sánchez - Miss, Oblak räddar. 1-1.
Atlético: Saúl. - Miss, Sommer räddar. 1-1.
Inter: Klaasen - Miss, Oblak räddar. 1-1.
Atlético: Riquelme, mål. 2-1.
Inter: Acerbi, mitt i mål. 2-2.
Atlético: Correa, ribba in. 3-2.
Inter: Lautaro Martinez, högt över.

Förlust och uttåg…

Tack och godnatt
Nu var CL-äventyret över för denna gång. Förra årets CL-finalister förlorar mot Atlético Madrid på Metropolitano efter att man har tagit matchen ända fram till straffläggning.
Atlético Madrid plockar fram en monsterinsats mot Inter efter att ha varit klappkassa många gånger denna säsong. Dock avgjordes inte matchen idag utan den avgjordes i Milano. Man hade flera solklara lägen för att punktera matchen inför hemmafansen med minst 3 bollar men man fick nöja sig med 1-0. Jag vill inte ta något från Atlético Madrid men Inter-spelarna spelade väldigt nervöst matchen igenom där man inte alls visade den säkerheten i spelet eller i sina passningar som man gjorde i Italien. Förmodligen måste man ha blivit tagna av stämningen? Eller så underskattade man Atlético Madrid? Detta får spelarna och Inzaghi svara på…

Det är inte fy skam att åka ut mot Atlético men att man gör det i åttondelsfinalen på detta sätt är något som kommer att vara svårt att svälja. Många interisti jorden runt kommer att tänka på alla missade chanser i första mötet snarare än straffarna som lades precis innan midnatt. Sedan ska man inte glömma frilägena som Thuram och Barella missade i andra halvlek som skulle ha fällt ner bommen för Simeones mannar. Precis som Sia sa i studion, den här turneringen är grym och man straffas hårt ifall man missar lägen som Inter har missat (något i den stilen, typ).

Nu återvänder man hem till Italien där man ska möta det andra italienska laget som åkte ut mot ett annat spanskt lag i Champions League, nämligen Napoli. Inter ligger 16 poäng före lillebror Milan som precis gick om Juventus i ligatabellen. Nu har Nerazzurri enbart ligan att tänka på då man även åkte ut i den italienska cupen. Ligan ska säkras så fort som möjligt så att den kan skänka något j*vla ljus i detta mörker man upplever nu.