Matchrapport & Analys : Vintermästare!
Äntligen tillbaka!

Matchrapport & Analys : Vintermästare!

Efter ett dramatiskt avslut kunde Nerazzurri kröna sig till vintermästare för denna säsong efter en 2-1 seger på hemmaplan. Hellas bjöd upp till dans och pressade Inter ända till slutet där man missade en straff.

Matchrapport
Inter inledde matchen genom att vara det bollförande laget och utdelningen kom relativt snabbt. Genom ett uppspel på Thuram som gav iväg den på one-touch till Mikhitarian kunde armeniern komma rättvänd mot Hellas-försvaret. Lautaro stod relativt omarkerad väntandes på bollen i onside-läge. Mikhi slog en enkel djupledsboll till kaptenen Lautaro som hade tid att ta emot bollen och yttersida in bollen från nära håll. 1-0 den 13:e minuten!

Sedan var matchen, mer eller mindre, ganska händelsefattig ända fram till en bit in i andra halvlek där bortalaget för dagen började sätta press på Inter. Hellas Verona kunde inte visa på någon teknisk briljans men de visade grinta och aggressivitet där man satsade på att vinna första- och andrabollarna i närkamperna. Efter att bollen studsade rätt i deras favör så fick Duda en boll på kanten där han slog ett lågt inlägg till framrusande- samt nyinbytte Henry som stötte in kvitteringen från nära håll. Utjämnat till 1-1 minut 74.

Mister Inzaghi hade precis bytt in Arnautovic och valde även att byta in Sánchez för att skapa tryck mot motståndarna. Sánchez verkade få en friare roll på mitten där han kunde vara med och inleda anfallen från mitten. Dimarco slängdes in och kunde bidra på ett bra sätt.

Och nu kommer dramatiken…

Inter pressade på för ett ledningsmål men Hellas Verona försvarade sig väl, både genom att täcka varje yta som kunde hota dem men även använda sin förmåga att filma till sig billiga frisparkar för att få andas lite genom vågorna som sköljde över dem. 

Men till slut löste det sig, rättvisan hade skipats. När klockan hade passerat 90 började hände en hel del grejer som gav varje interisti magsår. Inläggen mot Hellas straffområde avlöste varandra. Till slut landade ett inlägg hos Bastoni som avlossade vänsterbössan rakt i ribban. Bollen studsade långt bort mot Barella som stod utanför straffområdet som drog till på volley ett långskott. Hellas målvakt Montipo försökte greppa bollen istället för att styra ut den men misslyckades med detta. Bollen hamnade rakt ut mot en framrusande Frattesi som sköt in bollen från nära håll. 2-1 i minut 93!

Om man nu trodde att matchen var över så trodde man verkligen fel…
Många trodde här att Hellas skulle vika ner sig, framför allt när den inbytte Lazovic snackade till sig ett rött kort. Inter började slappna av och bjöd in Hellas in till matchen. Strax efter målet så fick Hellas en frispark strax framför mittplan. Montipo (Hellas målvakt) gav sig iväg i offensiv riktning för att få till en kvittering, vilket lämnade målburen ensam. 
Inlägget slogs in till Inters straffområde och där började den studsa överallt. Bollen hamnade sedan hos Frattesi som slog en långboll mot Barella som sprang mot en tom målbur. Sánchez sprang jämnsides honom men hade en Hellas försvarare hack i häl. Barella fick hjärnsläpp och istället för att bredsida in bollen i en tom bur valde han att spela bollen i djupled mot Sánchez som var uppvaktad samt något offside. Bollen glidtacklades bort av en Hellas försvarare som hann ikapp Sánchez. Alexis blev själv förvånad av passningen han fick av Barella.
Även om Barella hade slagit in bollen så hade den räknats bort då VAR-teamet hittade en obefintlig straff som tilldelades till bortalaget. Målskytten Henry hade chansen att blå tvåmålsskytt denna match men slog straffen i stolpen istället och där kunde Inter andas ut.

Matchen slutade sedan 2-1 efter en dramatisk avslutning på omgång 19.

Analys
Vad ska man säga, ska man vara orolig över att man ”viker ner sig” mot nästjumbon på hemmaplan eller ska man vara lycklig över att man lyckas vinna en match där Inter tidigare hade bajsat på sig och förlorat som många gånger förr?

Undertecknad väljer att njuta och vara lycklig denna dag. Visst, jag är inte nöjd med spelet...framför allt i andra halvlek. Jag förstår att många spelare är trötta och slitna men det är även motståndarna också? Här tycker jag att Inzaghi och hans stab borde ha studerat matchen väl på förhand och sett att Verona är ett fysiskt lag och därför borde man ha varit förberedd att de kommer att försöka vinna matchen på ett fysiskt plan. Detta var något jag efterlyste i somras där man hade blivit av fysiska mittfältare som Vidal och Gagliardini de senaste säsongerna och därför bör man åtminstone värvat in en fysisk stark mittfältare. På så sätt hade man kunnat vinna duellerna och på så sätt tröttat ut Hellas Verona. Vi får se ifall Marotta och co landar hem en fysisk stark mittfältare men just nu ryktas det om Zielinski. Jag är ett stort fan av Zielinski men ingen fysisk stark bollvinnare direkt.

En annan sak som jag vill belysa efter att ha tagit del av flera kommentarer via sociala medier gällande domarna idag. Jag förstår att det gör ont hos konkurrenterna då man ansåg att man borde ha gett frispark innan 2-1 målet då Bastoni ”armbågade bort” sin bevakning. Då undrar jag vad de har att säga om Veronas 1-1 mål? Magnani satte ”krokben” framför Arnautovic som kanske skulle ha blåst av för frispark men domaren valde att fria. Om man ska gå in och titta detalj på vissa situationer så kommer man att hitta mååååååånga potentiella avblåsningar. Darmians smekning på Hellas spelarens fot ledde till en straff. Klagas det då? Själv anser jag att man ska låta spelet gå så mycket som möjligt för annars kommer vi att hamna i ett läge där VAR-teamet kommer att besluta 90% av matchens utfall. Kanske detta är något våra konkurrenter vill? Det kanske passar deras fotboll bäst? En anti-fotboll som består av mediokra anfallsförsök genom tveksamma bedömda frisparkar i offensiv riktning som i slutändan ska studsa rätt på någons benskydd och sedan in i mål? Självklart, hurrar man för ett lag som representerar denna typ av fotboll så förstår jag att man vill att VAR ska ska gå in och pilla på allt.

Sorry men jag var tvungen att skriva det sista. Nu väljer jag att andas ut och njuta av att vara vintermästare!

FORZA INTER!

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2024-01-06 18:24:56
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?